Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lip 2010 17:19 

Witam. Szukam taniego lotu

Lotnisko może być oddalone od Wrocławia (chociaż najlepiej Wrocław). Dopuszczam takie lotniska jak: Katowice, Praga, Berlin, Drezno, cel to LPA

Bagaż podręczny
Szukam biletu w dwie strony, we wrześniu, a planowany czas pobytu to ok. 2 tygodnie. Np. od piątku do wtorku czyli ok. 16 dni. Chodzi o to ze moge wziąść max. 11 dniu urlopu

Dopuszczam pobyt w nocy na lotnisku, ale niech mi ktos tylko powie czy z dwojka dzieci (2 i 6 lat) mozna tak spedzic noc
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 14 Lip 2010 10:04 

niebieski
Szukaj za pomocą programu Azuon.
Przykładowe połączenia bez nocy na lotnisku:

Ryanair Berlin (Schönefeld) (SXF) Frankfurt (Hahn) (HHN) 1 Thu, 16 Sep 08:00 09:15 1h 15 6.00 EUR 14-07-10 09:02
Ryanair Frankfurt (Hahn) (HHN) Las Palmas (LPA) 1 Thu, 16 Sep 13:45 17:30 4h 45 36.99 EUR 12-07-10 20:10

Ryanair Las Palmas (LPA) Brussels (Charleroi) (CRL) 1 Tue, 28 Sep 11:30 17:00 4h 30 27.49 EUR 13-07-10 02:18
Wizz Air Brussels (Charleroi) (CRL) Katowice (KTW) 1 Tue, 28 Sep 18:15 20:10 1h 55 4.99 EUR 13-07-10 22:59
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Paź 2010 17:24 

Ponawiam zapytanie. Wylot musi byc w pazdzierniku. Moze byc jutro, moze byc 31 pazdziernika. Powrot po 10-14dniach. Szukam i nie moge zbyt wiele znalezc (znaczy znajduje, ale cena nie ta). Moze byc z noca na lotnisku. Cena w obie strony mogla by sie zmiescic w 125ojro/osobe. (dwie dorosle, dzieci 3 i 6 lat)

Moze jeszcze ktos podpowie co z polaczeniem wroclaw-girona. Nie wyswietla nic po 1 listopada. Akurat przez girone wydaje sie najtaniej. Tanio jest tez przez madryt, ale mam problem z polaczeniem madryt-wroclaw/poznan. Prosze o pomoc. Sam tez bede walczyl. pozdrawiam

dodam ze najchetniej pojechalbym za dwa/trzy dni :mrgreen:

Znalazlem takie cos: gran canaria-madryt-krakow = 3list(~650zl) i 10list(~590zl)

Powiedzcie jeszcze mi czy znacie jakas wyszukiwarke, bo na skyscanner w/w polaczen nie ma. Pojedyncze sa i faktycznie cena mnie zadowala jak najbardziej. Azuona oczywiscie pomijam, bo to moj pierwszy lot i na razie nie zamierzam odbywac kolejnych.

Przepraszam ze tyle nabazgralem, ale caly czas szukam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Paź 2010 23:13 

A dopuszczasz wylot z Warszawy?

Iberia ma promocje na loty WAW-LPA-WAW. Koszt cos okolo 1100 PLN w obie strony - zalezy od daty.

Jesli chodzi o WAWe jest tez opcja lotu do Brukseli Charleroi (przylot wieczorem) z Wizz Air, noc w Brukseli w tanim hotele (to ok. 50 euro na 3 osoby i maja Shuttle do hotelu z lotniska za free) i wylot kolejnego dnia do LPA z Ryanair.
Ja nie rekomenduje nocy z malymi dziecmi na lotnisku, lotnisko Charleroi zreszta jest male, nie wiem czy nie zamykaja na noc.

Powiem szczerze ze nigdy nie widzialam lotow w dwie strony na trasie LPA -> Polska za 120 EUR.
Najmniej jak dotad latalam za ok 200 EUR w obie strony na trasie LPA -> Polska.

Pozdrawiam!
:P
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Paź 2010 18:10 

niebieski
A może tak:
29.10 WRO-GRO za 580zł/4 os, nocleg w hotelu Vilobi na lotnisku ok. 70 eu
30.10 GRO-LPA ,za 32 eu
powrót
11.11 LPA-MAD za 110 eu,przylot do Madrytu o 13.35
11.11 MAD-BGY za 48 eu,wylot z Madytu o 18.45,nocleg w hotelu NH Orio Al Serio na lotnisku za 100 eu
12.11 BGY-WRO za 100 eu
Przy małej kombinacji w innych dniach może być jeszcze taniej,ale krótszy pobyt
@dahrmma- byłem dwa razy na Kanarach,średnia cena za bilet wyszła mi ok. 250 zł/os/powrót,teraz lecimy 3 raz-cena 280zł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Paź 2010 19:44 

Wlasnie cos tam znalazlem okolo 9-11listopad powrot, przez madryt jest tanio, ale tak jak ty musialem dobrac jeszcze kolejna przesiadke. Ale dzieki, wielkie trop jest. Rysiek problem jest jeszcze taki ze kwatera jaka znalazlem nie pasuje na ten termin, akurat wlasnie na ten :? Na caly pazdziernik pasuje chyba do 3listopada, pozniej kilka dni nie pasuje i znow mozna wyruszac.

A coz ta Girona - Wroclaw. Ryan nic nie informuje ze ma zamiar anulowac polaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Paź 2010 20:14 

niebieski
grzegorz78 napisał(a):

A coz ta Girona - Wroclaw. Ryan nic nie informuje ze ma zamiar anulowac polaczenie.

przecież w rozkładzie jest tylko do końca października
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Paź 2010 21:23 

niebieski
Grzesiek: na booking.com znajdziesz 100.000 hoteli na Gran Canarii ,w których są wolne miejsca!
Ja polecam ci te położone dość blisko wybrzeża w Playa del Ingles.Co prawda jest to niesamowite blokowisko ale każdy znajdzie coś dla siebie.Mając auto,a polecam wynająć bo choćby z lotniska i na nie ,nie musisz martwić się o taxi czy autobus(a z dzieckiem to ważne),można sporo pozwiedzać i jesteś całkowiecie niezależny.
Polecam autoreisen.es .Tanio i nie blokują ci karty.Odbiór auta na lotnisku.
Wieczorami w Playa można pójść z dziećmi do centrów handlowo-rozrywkowych-jest co oglądąc,zawsze coś się dzieje a dzieci mają trochę atrakcji.Jest fajnie i ciepło.W Playa tak nie wieje jak na Lanzarote,szczególnie wieczorami.
Co do Girony:
http://www.pasazer.com/in-5554-zimowe,c ... yanair.php
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Paź 2010 21:34 

Jesli chodzi o auto, to bede mial tam na miejscu, moj tesc tam mieszka. Tylko niestety nic nie umie zalatwic, albo mu sie nie chce - ciezki czlowiek. Jedyne co mi zalatwil to jakies mieszkanie niewiadomo gdzie za 30ojro za dobe (mieszka gdzies kolo Telde wiec pewnie w tym rejonie). Dlatego wole liczyc na siebie i w swoim zakresie cos zorganizowac. Masz racje, szukam na booking i znalazlem kilka. Taniej jest w puerto rico, ale faktycznie wolalbym w maspalomas, skoro tak to zachwalasz, a sam zreszta widzialem ze jest tam fajnie (tesc na kamerce nagrywal miasto). Najwazniejsze zeby dzieci sie nie nudzily, bo to najgorsze na urlopie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Paź 2010 08:48 
Awatar użytkownika

niebieski
grzegorz78 napisał(a):
Jesli chodzi o auto, to bede mial tam na miejscu, moj tesc tam mieszka. Tylko niestety nic nie umie zalatwic, albo mu sie nie chce - ciezki czlowiek. Jedyne co mi zalatwil to jakies mieszkanie niewiadomo gdzie za 30ojro za dobe (mieszka gdzies kolo Telde wiec pewnie w tym rejonie). Dlatego wole liczyc na siebie i w swoim zakresie cos zorganizowac. Masz racje, szukam na booking i znalazlem kilka. Taniej jest w puerto rico, ale faktycznie wolalbym w maspalomas, skoro tak to zachwalasz, a sam zreszta widzialem ze jest tam fajnie (tesc na kamerce nagrywal miasto). Najwazniejsze zeby dzieci sie nie nudzily, bo to najgorsze na urlopie.

o ile maspalomas ma jeszcze jakis klimat, to puerto rico wg mnie nie. Jedno wielkie blokowisko.. dziekuje.
Juz szybciej puerto de mogan, bardzo klimatyczne miasteczko ale w miare małe w porównaniu do maspalomas/del ingles
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Paź 2010 19:50 

@dahrmma- byłem dwa razy na Kanarach,średnia cena za bilet wyszła mi ok. 250 zł/os/powrót,teraz lecimy 3 raz-cena 280zł

To podziel sie prosze swoim doswiadczeniem!

Jednakże w moim przypadku na tej trasie nie wchodzi w gre wiecej niz jedna przesiadka i jesli nocleg to tylko w hotelu. Nie sadze osobiscie, aby nocowanie na lotnisku i wiele przesiadek to byl dobry pomysl dla podrozujacych z dwojka dzieci, tak jak kolega opisal powyzej...
Wlasnie wczoraj przylecialam z Las Palmas i naprawde mam dosyc czekania na lotnisku nawet te 4 h i lotów w sumie 6h.
Bilety powrotny do Las Palmas dostalam za mniej niz 100...EUR nie PLN.

Pozdrawiam
;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Paź 2010 23:26 

niebieski
@Dahrmma Cóż ja mogę tu jeszcze opisać? O swoich perypetiach już pisałem tu na forum.
viewtopic.php?f=15&t=1196
Poprzednio leciałem w styczniu z Wrocławia przez Weeze na Teneryfę a powrót z 3 dniowym pobytem w Barcelonie.
Długi weekend majowy lot z Wrocławia przez Charleroi do na Lanzarote.
Teraz na początku listopada na Gran Canarię.
Jak wiecie ,wszystko zależy od chwili,wiele zależy od szczęścia (choćby lot na trasie LPA-MAD-BGY-KRA za 22 ue/os czy też WRO-GIR i powrót za 370 zł/3 os )!Na Teneryfę kupowałem bilety z 7 miesięcznym wyprzedzeniem,na Lanzarote 2 miesiące wcześniej,te na trasie do Krakowa z LPA też na ok. miesiąc przed wylotem.
Jak pisałem poprzednio ,z uwagi na dziecko zawsze śpimy w tranzycie w hotelu co niewątpliwie podraża koszt przelotu.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Paź 2010 11:19 

Mieszkam na GC, wiec jesli masz/lub bedziesz mial pytania dot. Gran Kanarii to mozesz smialo na privat pisac. Milych wakacji!

Pzdr,
;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Paź 2010 17:53 

03.11 Krakow - Madryt
04.11 Madryt - Las Palmas

16.11 Las Palmas - Madryt
17.11 Madryt - Bruksela
17.11 Bruksela - Wroclaw

Koszt calkowity 1411zl / 4 osoby (w tym zaplacilem 400zl oplaty admin.)

Bez oplaty wychodzi 250zl/osobe, czyli zmiescilem sie w cenie, ale z tym kursem euro ich ponioslo.

Wszystko spasowane super. Akurat mam auto pozyczone od szwagra ktory mieszka w Tychach, wiec przy okazji mu oddam i podrzuci mnie na Balice. Powrot do Wrocka, wiec do domu tylko godzina drogi. Powrot przez Madryt zaplanowalem tak zeby moc wyskoczyc na miasto. Mam dobe na zwiedzanie, hotel dla czterech osob za 170zl. Wczesniej planowalem nocleg w brukseli, ale tam jest strasznie drogo.

Komu trzeba podziekowac za to cudo jakim jest internet? :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Paź 2010 20:10 

niebieski
@Dahrmma-dzięki za zaproszenie na PW
@Grzegorz-fajnie,że już masz to załatwione.Cena niezła.A jak ostatecznie z noclegiem,na co się zdecydowałeś?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 10 Paź 2010 21:29 

niebieski
@Grzegorz-a jak nazywa się twój hotel w Madrycie i gdzie go namierzyłeś?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 17 Paź 2010 17:56 

Hotel w Madrycie to Pension Lemus ze wspolna lazienka, ale na jedna nc moze byc, oczywiscie na booking. Pozostalo jeszcze zarezerwowac hotel w drodze do Madrytu. Ma ktos jakis sprawdzony blisko Barajas? Moze jakies opcje z transferem na lotnisko?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości