Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Chile-Patagonia
#1 PostWysłany: 09 Lip 2015 09:14 

Loty: 98
Kilometry: 279 645
Krajów: 29 / 13.6%

Dokąd
  • Santiago de Chile

Data wylotu
  • 07.11.2015

Data powrotu
  • 28.11.2015

Długość pobytu
  • 3 tyg.

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • ok. 800 euro

Dodatkowe informacje
  • Bezskutecznie poszukuję lotu do Chile w listopadzie br. z 3 tygodniowym pobytem w Chile i generalnie Patagonii z opcją co się uda to się uda na własną rękę. Nie będę teraz przytaczał szczegółów plany, bo bez "taniego" biletu do Am.Płd nici z trekkingu lodowców, ruty 40 etc. Zainspirowany zeszłoroczną promocją Chile za 1000 zł postawiłem na ten właśnie kierunek, ale taka promocja jak dotąd się nie powtórzyła. Od stycznia 2015 siedzę na różnych stronach i wyszukiwarkach (fly4free, kayak - różne wersje językowe, skyscanner etc.) i jak dotąd cena za lot jest zbyt duża jak dla mnie. Pojawiła się opcja multi city za 242 euro, ale cena lotu z Sao Paulo do Santiago de Chile a później dolot z powrotem do Sao Paulo powodowała, że w końcowym rozrachunku wychodziło jeszcze drożej. Generalnie muszę się tanio dostać do Chile z Niemiec, Polski, Czech a nawet z Hiszpanii. Daty wylotu i powrotu mam dość elastyczne, bo udało mi się wydębić 3 tyg, urlopu w listopadzie z możliwością jego przesuwania ale w obrębie m-ca, grudzień nie wchodzi w grę.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Chile-Patagonia
#2 PostWysłany: 09 Lip 2015 09:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Na listopad na razie, trochę ciężko coś znaleźć. Znalezione na necie, na grudzień, tylko ze lot do Buenos Aires i powrót z Santiago.

Załączniki:
SCL.PNG
SCL.PNG [ 43.17 KiB | Obejrzany 1058 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Lip 2015 09:50 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Krajów: 26 / 12.2%
W tamtym roku promocja Iberii na loty do Ameryki Południowej miała miejsce w czerwcu, sierpniu i we wrześniu. Promocja czerwcowa była najatrakcyjniejsza. Właśnie wtedy kupiłem bilety na grudzień za 1200 zł. W każdej z tych promocji bilety były dostępne na listopad. Może więc warto jeszcze trochę poczekać? ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lip 2015 10:15 

Zeus napisał(a):
Na listopad na razie, trochę ciężko coś znaleźć. Znalazłem na grudzień, tylko ze lot do Buenos Aires i powrót z Santiago.

Grudzień odpada, nie dostane urlopu :/
Ale dzięki.

-- 09 Lip 2015 10:18 --

Garuda88 napisał(a):
W tamtym roku promocja Iberii na loty do Ameryki Południowej miała miejsce w czerwcu, sierpniu i we wrześniu. Promocja czerwcowa była najatrakcyjniejsza. Właśnie wtedy kupiłem bilety na grudzień za 1200 zł. W każdej z tych promocji bilety były dostępne na listopad. Może więc warto jeszcze trochę poczekać? ;)

Garuda88 Wasza relacja z Patagonii była dla mnie bodźcem do działania a w tym roku 18-06-2015 dzień zacząłem właśnie od lustrowania stron w poszukiwaniu repety z promocją.
Wszystko obcykałem kiedy były promocje i czekam na sierpień a potem może na wrzesień choć wtedy mogę nie zdążyć zarezerwować noclegów w Torres del Paine i pozostanie opcja namiot.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Lip 2015 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Krajów: 26 / 12.2%
Nie martw się. W listopadzie miejsca będą dostępne nawet na dwa tygodnie przed przyjazdem. Schronisko El Chileno ma najmniej miejsc noclegowych i w zasadzie tylko tam może być mały problem.

Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Lip 2015 10:31 

Garuda88 napisał(a):
Nie martw się. W listopadzie miejsca będą dostępne nawet na dwa tygodnie przed przyjazdem. Schronisko El Chileno ma najmniej miejsc noclegowych i w zasadzie tylko tam może być mały problem.

Ooooo tyle dobrego :/ Najpierw muszę mieć bilet tam i z powrotem a potem zajmę się logistyką na miejscu (loty, transport, noclegi i generalnie trasa tzw. "pętelka" wg. mnie :) )
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lip 2015 10:40 

Poszukaj również lotów z Barcelony i Lizbony - często coś się pojawia, z przesiadką w Madrycie na przykład. A jak się tam dostać? Blablacar lub carpooling z Polski, można przejechać za jakieś 200zł, przy większej ilości osób jeszcze taniej. Myślę, że z tych miast za 400E wyrwiesz jakiś bilet w pasującym Ci terminie.

tutaj madryt-santiago za 355E, październik:

http://www.kayak.pt/flights/MAD-SCL/2015-10-08/2015-10-28
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sie 2015 23:09 

Pomoże ktoś? :/ Mi już brakuje pomysłów...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Sie 2015 09:12 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
póki co nic nie ma... przecież nikt Ci nie wyciągnie z kapelusza super oferty, w idealnych datach jakie ci pasują. Chcesz tanio, to lecisz wtedy kiedy jest promocja, a jak szukasz na konkretny termin, to tanio jest rzadko kiedy. Nie uda się w tym roku, to będzie następny...
Ja kupiłam bilety do Chile w czerwcu w promocji, choć chciałam do Argentyny, to wyszło Peru. Musisz czekać i tyle... może akurat coś będzie. Po co się tak napinać?
Zeus lubi ten post.

#10 PostWysłany: 13 Sie 2015 09:31 

Pytam, bo to chyba odpowiednie miejsce na takie dyskusje i moze ktos zwyczajnie szukal lotu dla siebie zupelnie w innym kierunku i przypadkowo trafil na wpis o promocjach na loty do Chile.
Ot taka historia bez napinki.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Sie 2015 09:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Wszyscy tutaj szukamy biletów za pomocy tego tutoriala
jak-szukac-taniego-lotu-v-0-3-1,8,57900

Nie wyczarujemy ci nić z kapelusza
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości