Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Mar 2015 16:48 

Loty: 28
Kilometry: 78 745
Krajów: 11 / 5.1%

Dokąd
  • Nowy Jork

Data wylotu
  • 08.06.2015

Data powrotu
  • 27.06.2015

Długość pobytu
  • 18-21 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1.752 PLN z długimi przesiadkami w Kijowie

Dodatkowe informacje
  • Witam, poszukuję lotu do Nowego Jorku w czerwcu bądź nawet na przełomie czerwca i lipca. Wylot nie wcześniej niż 08.06.2015. Jako, że planujemy przejechać samochodem z NY do LA to powrót może być z LA lub jakiegokolwiek innego lotniska na zachodnim/wschodnim wybrzeżu lub na trasie gdzieś po drodze.

Czy Waszym zdaniem jest sens wstrzymywać się z kupnem biletów nawet do maja z nadzieją, że trafi się coś taniego?

Dziękuję z góry za pomoc!

Pozdrawiam

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 02 Mar 2015 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Z Pragi ciut taniej, i może przesiadki krótsze:
http://kayak.fly4free.pl/#/flights/PRG-NYC/20 ... 2015-06-29
monikmonik uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 02 Mar 2015 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Ze Stavanger masz za dwie strony 1270 zł. Termin 9-29.06.15. Dolot do Stavanger WizzAir to jakoś z 200 zł w dwie strony.

http://www.skyscanner.pl/transport/loty ... bled=false

A z powrotem z LAX masz około 1535 zł (370 euro). Trasa Stavanger-NY LAX-Stavanger

https://www.flugladen.de/checkout/fligh ... agesize=10

Ogólnie patrz na Norwegię, mega tanie loty stamtąd do USA :)

M.

#4 PostWysłany: 02 Mar 2015 17:28 

HON fly4free
@ledakar był szybszy ;-)

monikmonik napisał(a):
Czy Waszym zdaniem jest sens wstrzymywać się z kupnem biletów nawet do maja z nadzieją, że trafi się coś taniego?
Ja bym nie czekał.

Możesz zrobić tak: połączenie jest oparte o loty ze Stavanger (jak trochę wcześniej pisałem http://www.fly4free.pl/forum/svg-new-york-za-238-i-wiecej-euro,232,66511 ), np. 8-25 czerwca jest za 1273 zł ( Lufthansa, w tym przelot na trasie FRA-JFK na pokładzie Airbus A380). Szukaj na kayak.pl

Natomiast do Stavanger trzeba się jakoś dostać, opcji jest kilka. Najtańsza znaleziona jest taka, że lecisz z Gdańska o 15:45 dzień wcześniej, bilet (jeśli jest się członkiem - roczne członkostwo 139 zł bodajże na dwie osoby) 204 zł. Niestety lot poranny SVG-FRA jest o 6:30 (później też są, ten jest pierwszy), czyli trzeba jakoś "przenocować". Powrót jest - jak w przykładzie powyżej efektywnie 26.06 w SVG o 12:45, a lot do Gdańska o 17:55 (czyli komfortowo, bez nocek) za 183 zł.
Sumarycznie wychodzi cena podobna, ale może logistycznie / noclegowo atrakcyjniejsza niż "opcja z Kijowem".

To tylko przykład, kluczowe jest znalezienie rozsądnego dolotu do SVG, ale bardzo ciężko jest zgrać tak, żeby w jedną ze stron nie było jakiejś nocki. Można pokombinować tak, że np. norwegian z Warszawy do Stavanger leci 9 czerwca za 207 zł, ale wtedy wieczorny lot (18:45) do FRA kończy się nocką we Frankfurcie (w sumie lepiej niż w Stavanger). Można wracać w lipcu, kombinacji dat o podobnej cenie jest bardzo dużo, a zdarzają się i niższe ceny.
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 03 Mar 2015 17:25 

Loty: 28
Kilometry: 78 745
Krajów: 11 / 5.1%
Dzięki serdeczne za pomoc! Z tego co wczoraj patrzyłam to ciężko będzie zgrać lot z Polski do Stavanger (szczególnie, że 3 tygodnie to max na jaki możemy sobie pozwolić ze względu na pracodawców ;) ) ale będę kombinować i może coś uda się sklecić. Teraz żałuję, że 2 tygodnie temu nie kupiłam biletów z Wwa za 1800 PLN (z krótkimi przesiadkami), które mi się udało znaleźć..

#6 PostWysłany: 03 Mar 2015 17:35 

niebieski
Pamiętaj o Norwegianie do Stavanger i Wizzair ze Szczecina.
Ostatnio sprawdzałem to faktycznie najcześciej trudno było sie obyć bez nocki na lotnisku ale cos za cos.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Mar 2015 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Tylko też pamiętaj, że bagaż rejestrowany swoje kosztuje w tanich liniach. Suma sumarum, możliwe że wszystko wyjdzie drożej.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości