Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska - Oslo
#1 PostWysłany: 19 Lut 2015 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski

Dokąd
  • Oslo

Data wylotu
  • 03.11.2015

Data powrotu
  • 13.11.2015

Długość pobytu
  • 1

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 590 zł w dwie strony

Dodatkowe informacje
  • Witajcie,

Poszukuję znaleźć dolot z południa Polski (Wrocław, Kraków, Katowice) do Oslo, z bagażem rejestrowanym, najlepiej na to główne lotnisko. Dotychczas znalazłem lot w dwie strony z bagażem za 590 zł, co jest dla mnie dość wysoką ceną. Chciałbym znaleźć coś za 350-400 zł za dwie strony.

Dolot potrzebuję, ponieważ wylatuje stamtąd do USA i zależy mi na jak najniższe cenie.

Z góry dzięki.

M.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Polska - Oslo
#2 PostWysłany: 19 Lut 2015 10:44 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
To nie lepiej polecieć za grosze do Rygge/Torp i połączyć dojazd na lotnisko w OSL ze zwiedzaniem w Oslo? Bo dojeździe do Oslo piszesz w innym wątku. Najtańsze bilety w Ryanair i Wizzair powinny być około 2 miesiące przed odlotem. Ewentualnie jest jeszcze bezpośredni autobus z Rygge do Gardermoren.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lut 2015 11:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Moglibyśmy tak zrobić, tylko będziemy mieli dwie duże walizki rejestrowane i musielibyśmy je gdzieś zostawić by pozwiedzać Oslo. A co do tego autobusu, to możesz podesłać link, by ocenić jak to kosztowo wychodzi?

#4 PostWysłany: 19 Lut 2015 11:18 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Autobus widziałem będąc w RYG, ale może znajdziesz na stronie lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lut 2015 11:26 

niebieski
Jest zawsze http://pksoslo.com/ ;)

Na Twoim miejscu przemyślałbym Wizz Air do TRF. Po pierwsze dlatego, że jak masz WDC to będzie to kosztować grosze. Po drugie dlatego, że w W6 masz limit bagażu rejestrowanego 32kg, więc jak ładnie zepniesz dwie walizki w jedną, zabezpieczysz, itd. to zapłacisz tylko za 1 sztukę.

#6 PostWysłany: 19 Lut 2015 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, myślę nad Wizz Air, ponieważ nie chce dopłacać dużo do lotu z OSLO do LAX, który mega okazyjnie kupiłem :) Ale jak kalkuluję Wizz Air to lot w KTW-TRF-KTW pewnie do ogarnięcia za 190 zł, do tego walizka liczmy 100 zł (zepniemy te dwie w jedną) i do tego transport Torp-Gardemoen-Torp to jakieś 170 zł za dwie strony, co już daje kwotę 460 zł. I zastanawiam się czy można to jeszcze jakoś zbić, czy raczej nie ma szansy.

Jak w Oslo z carpoolingiem, ktoś z Was z tego korzystał?

M.

#7 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie sluchaj ich!

Kup lot Norwegian lub SAS od razu na Gardermoen. U niektorych posrednikow kupujac lot Norwegian dostaniesz w cenie 2 bagaze nadawane na osobe. Pociag NSB z Torp do Gardermoen to minimum 250 zl za osobe w 2 strony (przeciez autobus cie do Gardermoen spod Torp nie zawiezie, musisz wziac inny z Oslo ato kolejne 100 zl...)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:10 
Awatar użytkownika

niebieski
No tak się zastanawiam właśnie głównie nad Norwegian lub SAS, bo wtedy od razu jestem na Gardermoen i mniej kombinowania etc. Pytanie tylko czy można dobrą cenę dostać na Norwegian lub SAS - ostatnio widziałem jakieś loty Kraków - Oslo właśnie Norwegian z bagażem za 150 zł w jedną stronę, pytanie tylko czy to jest realne...

A jakich pośredników masz na myśli, mówiąc o tych 2 bagażach w cenie jednego?

M.

#9 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Najpierw napisz o ktorej masz wylot do LAX i o ktorej jest ladowania w OSL (13 czy 14 listopada)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Wylot do LAX - 4.11 o 9:30. Przylot do Oslo - 12.11 o 18:45. Wiem, że godziny niewydarzone, ale jak kupowałem ten bilet to zrobiłem błąd, że nie zwróciłem uwagę na godziny połączeń do Oslo...

#11 PostWysłany: 19 Lut 2015 13:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wiec tak:

Nie ma lotow z PL, ktore umozliwilyby ci wyladowanie 04.11 na OSL przed twoim wylotem. To samo dotyczy lotnisk typu TRF czy RYG (dojazd z TRF pociagiem NSB zajmuje okolo 2h 10min a z RYG 1h 50min)
Pozostaje lot w dniu wczesniejszym. Na dzisiaj mozesz kupic loty ze Szczecina 140zl, Warszawy 215zl, Krakowa 255zl, Gdanska 195zl
Kazdy z wymienionych lotow laduje w OSL, wszystkie loty sa wykonywane przez przewoznika Norwegian, Gdansk jest SASem.
Jak juz wspomnialem, niektore OTA oferuja 2 bagaze nadawane (23kg) na osobe w cenie biletu. Ja kupowalem na ticket. no
Ceny podane przeze mnie sa cenami z kayak. pl i oczywiscie moga byc nie pelne ze wzgledu na dodatkowe oplaty ustalane przez agencje.
Sam mieszkam w NO i korzystam z norweskich (skandynawskich) OTA - moze warto tez sprawdzic w twoim przypadku kayak. no

Niestety noclegi w NO do tanich nie naleza, wiec to juz twoj wybor czy przemeczysz sie na lotnisku, czy przespisz sie w jakims hotelu.

Co do powrotu, znow mamy problem... Powrot dosc pozno, zawsze moze byc jakies opoznienie... Znalazlem tylko SAS do Gdanska za 406zl o 20:50...

Poczekaj na loty zimowe w low costach, moze trafi sie akurat cos za grosze i wyjdzie taniej ten powrot niz wspomniany przeze mnie SAS.

Pociag do RYG jedzie 2h, wiec powinienes zdazyc na jakis pozny wylot (jezeli bedzie)

Szkoda, ze nie moge bardziej pomoc, ale niestety godziny wylotow do LAX masz dosc marne...
 Profil Relacje PM off
ledakar uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 19 Lut 2015 13:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Super. Wielkie dzięki! I tak dużo pomogłeś. Wiem, że godziny wylotów mam marne, nie popatrzyłem na to jak bookowałem loty do LAX, tylko skusiła mnie cena. Za OSLO-LAX-OSLO zapłaciłem 1200 zł, także od razu bookowałem :)

Co do lotów, to zerknę na ten Szczecin, bo cena dość atrakcyjna, a powrót jak nie wyjdzie tego samego dnia, no to się przemeczę na lotnisku. Mogę Ci powiedzieć, że jestem zaprawiony w bojach, jakieś 8 lat temu (za czasów studiów) przemęczyłem się Madrycie na lotnisku przez 22 godziny, w oczekiwaniu na kolejny lot, także to nie jest dla mnie jakieś mega straszne :)

Bo jakby powrotny na 13.11 Norwegian lub SAS byłby za podobną cenę jak w pierwszą stronę, to bym już teraz brał :)

Raz jeszcze dzięki za pomoc!

M.

#13 PostWysłany: 19 Lut 2015 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
Ja kupowałem na marzec bilety jakoś chyba w pazdzierniku na trasie Kraków - Oslo z Norwegiana z bagażem rejestrowanym i rezerwacją miejsca za 330 złotych za lot w jedną stronę, ale szczerze powiedziawszy to na południe i środek polski była najlepsza opcja (mieszkam między kato a krk). Oczywiście były jakieś bilety za 80 złotych z Wafki, ale plus koszt bagażu + bilet do Wafki + transfer międyz lotniskami = Norwegian wyszedł najlepiej ;) Tak informacyjnie Ci tylko pisze żebyś miał jakieś porównanie jak coś
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Lut 2015 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, mam tańsze opcje niż 330 zł za jedną stronę z bagażem rejestrowanym, tylko wymagają długiego pobytu na lotnisku. W drugą stronę np. przez 23 godziny, więc szukam dalej :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości