Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Gru 2014 15:24 

Dokąd
  • Las Vegas

Data wylotu
  • 01.06.2015

Data powrotu
  • 30.09.2015

Długość pobytu
  • 4 miesiące

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 3300zł z dwiema przesiadkami, albo okolice 3100 i 20h+

Dodatkowe informacje
  • Dzień dobry!

Słyszałem, że na tym forum działacie cuda, dlatego postanowiłem się tutaj zarejestrować i poprosić Was o pomoc :)

Wybieram się w 2015 roku na W&T USA do Nevady i poszukuję lotu z najlepszym stosunkiem czasu podróży do ceny. Jeszcze dwa tygodnie temu udawało mi się znaleźć loty ~15h za okolice ~3100zł, ale poczytałem w Internecie, że pod koniec roku, a nawet w styczniu i lutym można dorwać najfajniejsze promocje. Dzisiaj przejrzałem fly4free, skyscanner itp i okazuje się, że najtańsze co znalazłem, to lot za 3100zł który w jedną stronę trwa 20h (dwie przesiadki) a w drugą 21h (dwie przesiadki). Czy z Waszego doświadczenia wynika, że na początku roku te loty będą tańsze? A może nie ma co się spinać i spokojnie mogę czegoś poszukać w marcu, kwietniu?

Data wylotu oraz powrotu jest ruchoma. Wylot na początku czerwca, a powrót pod koniec września, albo i nawet wczesny początek października (jeżeli powrót byłby elastyczny i do ustalenia w późniejszym terminie to w ogóle byłoby super, ale to raczej nie w tych pieniądzach...). 01.06 i 30.09 nie są sztywnymi datami.

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc oraz podpowiedź kiedy i jak najlepiej polować na okazje.

Miłego dnia i szczęśliwego Nowego Roku!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 28 Gru 2014 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
A nie chcesz zrobić open-jaw? W jedną stronę bezpośrednio do Vegas, a powrót dajmy na to z Chicago albo Nowego Jorku?
Będzie taniej, a skoro jedziesz na work and travel, to zakładam że będziesz chciał coś pozwiedzać i niekoniecznie ograniczać się tylko do zachodniego wybrzeża.
Poza tym, masz jeszcze sporo czasu do czerwca. Monitoruj na bieżąco połączenia i obserwuj ceny. Nie jest tak, że w styczniu jest najtaniej.
Jak rok temu leciałem do Chicago to sprawdzając połączenie na dzień przed odlotem podrożało ono jedynie o 50 zł w stosunku do ceny, jaką zapłaciłem w lutym (leciałem w czerwcu).

Możesz też zdecydować się na lot do Chicago i stamtąd znaleźć jakąś krajówkę, jeśli nie straszne są Ci przesiadki. Można takim sposobem trochę zaoszczędzić.

Na szybko:

Załączniki:
oj1.PNG
oj1.PNG [ 16 KiB | Obejrzany 1119 razy ]
oj.PNG
oj.PNG [ 16.1 KiB | Obejrzany 1119 razy ]
Elyvin lubi ten post.

#3 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:20 
Awatar użytkownika

http://www.norwegian.com/pl/loty/wybier ... ay=01&R_Mo
http://www.norwegian.com/pl/loty/wybier ... &rnd=69770
https://www.flipo.pl/pl/#/reservation/s ... rbd=0&ct=0
Nie wiem czy pasuje zostać na tydzień w NYC, ale bilet wychodzi tańszy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Tylko pamiętaj, że Norwegian to mimo wszystko LCC. Bagaż rejestrowany dodatkowo płatny za każdy odcinek, tak samo jedzenie. Na krajówkach w USA bagaż również płatny. Zostaje jeszcze dolot do i z Oslo. Jak to wszystko podliczysz, wychodzi wyższa kwota.
cavalierjan lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:53 

Szyn3k - też o tym myślałem, ale wolałbym nie ryzykować powrotem z Chicago albo NY, bo wiele rzeczy może wyniknąć po drodze i nie wiadomo, czy w ostatniej chwili nie będę musiał z zachodu lecieć na wschód tylko po to, żeby złapać samolot. Wstępny plan jest taki, żeby miesiąc zwiedzania spędzić gdzieś w okolicach zachodniego wybrzeża, bo nie chcę też na szybko latać po całych stanach tylko po to, żeby sobie 'odhaczyć' pewne miejscówki. Wiadomo, że może wyjść to wszystko zupełnie inaczej gdy już będę na miejscu, więc nie ma co się sztywno trzymać planów tym bardziej, że nigdy nie byłem w USA i wiele rzeczy może mnie tam jeszcze zaskoczyć. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że rezerwowanie sobie powrotu ze wschodu jest zbyt ryzykowne

Z pewnością muszę najpierw dolecieć do LV, a potem we wrześniu teoretycznie mógłbym kombinować skąd chciałbym wracać, ale chciałbym uniknąć sytuacji, w której wydaję wszystkie oszczędności na powrót... Dlatego z pewnością bezpieczniejsze byłoby liczenie na powrót z NV albo CA
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:39 

srebrny
wydaje sie z open jaw lub return do nowego jorku/chicago powinien wyjsc okolo 2000 PLN.
do tego loty wewnetrzne tj. nowy jork - vegas to tylko 25.000 mil miles and more, doplaty nie powinny byc drogie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:55 
Awatar użytkownika

srebrny
@Elyvin - No to już decyzja należy do Ciebie. Chicago aż tak na wschodzie nie leży, jest to już tzw. Midwest. Koszt dolotu z zachodu powinien Cię wynieść góra $150. W ogólnym rozrachunku wyjdzie wtedy podobnie, jakbyś bookował RT WAW-LAS-WAW.

PS. Chicago warto zobaczyć, ładne miasto.

@michcioj - z M&M one way to nawet 12.500 mil, dopłaty rzędu $5.

#8 PostWysłany: 17 Lut 2015 21:41 

@Szyn3k mógłbyś mi proszę podpowiedzieć gdzie znalazłeś ten przelot Delta, którego screeny wrzuciłeś powyżej?

Chwilowo mam mały dół finansowy, więc sam przelot będę prawdopodobnie organizował w okolicach kwietnia, najpóźniej początek maja, ale muszę teraz w dokumentach W&T podać ~kwoty :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lut 2015 10:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Kayak.pl, ceny cały czas takie same.
Lot możesz bezpośrednio też znaleźć na stronie delty, tam i tak zostaniesz przekierowany z kayaka przy tym konkretnym połączeniu.

Daty 1.06-30.09 2670PLN
2.06-30.09 2650PLN

Powrót z NYC albo Chicago, cena ta sama.

Załączniki:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 46.87 KiB | Obejrzany 784 razy ]

#10 PostWysłany: 18 Lut 2015 18:41 

@Szyn3k dziękuję bardzo!

Mam jeszcze takie jedno głupie pytanie, ale nie wiem czy to w ogóle realne. Da radę spróbować wyczarować tak bilet, żeby był konkretny dzień i lotnisko przylotu do USA, ale data i lotnisko wylotu ruchome? Albo chociaż, żeby data powrotu była ruchoma (Wrzesień/Październik) a lotnisko ustalone wcześniej. Nie wiem jeszcze jak mi się tam wszystko ułoży, i czy będę mógł sobie pozwolić na zostanie np. do drugiej połowy października, nie wiem czy będę śmigał w okolicach Nevady/Kalifornii, czy może mnie wywieje na wschodnie wybrzeże... :p
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lut 2015 20:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Za odpowiednie pieniądze wszystko się da zrobić :)
Możesz kupić droższy bilet z opcją odpłatnej możliwości zmiany daty.

#12 PostWysłany: 23 Lut 2015 22:38 

Szyn3k dziękuję Ci bardzo za pomoc, ale mam jeszcze pytanko... Pod jakim hasłem szukać takiej opcji z płatnym przebookowaniem biletu?

Zacząłem się teraz zastanawiać nad tym, żeby ewentualnie na sztywno sobie załatwić powrót w październiku, ale kurde jak patrzę na tym kayaku to nic poniżej 3100-3200 nie mogę znaleźć, a i te loty potrafią trwać ponad dobę i mieć 2+ przesiadki... :/ Nie ukrywam, że jeżeli miałbym dopłacić te 100-300zł to zdecydowanie wolałbym lot, który będzie trwał mniej niż dobę ;P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość