Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lut 2015 12:11 

Dokąd
  • Nowy Jork, potem Los Angeles

Data wylotu
  • 05.04.2015

Data powrotu
  • 21.04.2015

Długość pobytu
  • 16 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • WAW-NY-WAW 1719 zł + NY-LA-NY 280$

Dodatkowe informacje
  • Na lot WAW-NY-WAW przymierzam się do opcji https://www.flipo.pl/pl/web/#/calendars/list/17 Dzień wylotu z Polski jest elastyczny. Od 16.04 do 21.01 będę w LA. Kupiłam już bilet z NYC do LA za 127 dolarów. Powrót planuję jakąś Deltą czy United za około 150 dolarów. Powrót musi być 21 kwietnia. Całość w tej opcji szacuje na około 2800 zł. Czy to jest korzystna cena?
    Rozważam też opcję powrotu z LA do Polski, bez tego w sumie zbędnego przystanku w NY, ale nie potrafię znaleźć nic w podobnej cenie. W tej opcji bardziej mnie interesuje powrót do Krakowa.

Będę wdzięczna za rady!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Lut 2015 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Zarówno cena WAW-NYC-WAW jest dobra, jak i RT ze wschodniego wybrzeża na zachód.
Za 2700 idzie znaleźć na kayaku WAW-JFK i LAX-WAW. Plus takiego połączenia jest taki, że odchodzi stres związany z przesiadką w NYC w razie opóźnienia lotu z LAX.

Załączniki:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 29.28 KiB | Obejrzany 1496 razy ]
habanero uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 17 Lut 2015 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Da się w tych dniach polecieć tę opcję dużo taniej.

Załączniki:
waw_nyc_lax_waw.png
waw_nyc_lax_waw.png [ 51.53 KiB | Obejrzany 1451 razy ]
 Profil Relacje PM off
habanero lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 18 Lut 2015 15:22 

Pięknie dziękuję! :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Lut 2015 16:41 

Krasnal - szukam identycznej trasy, tylko w terminie 21 maja-9 czerwca, na Flipo znalazłem za 2255 zł (są trochę tańsze, ale po 20 pare-30 godzin). Na tickets.pl znalazłem po 2201 zł czyli na dwóch biletach już 100 do przodu za tą samą trasę i cena byłaby ok, gdyby nie to, że tickets.pl ma problem z kartą visa credit (a na niej jest taniej), i tych kart nie przepuszcza (potwierdzone od konsultantki). Opodo, kayak w ogóle nie znajduje takich lotów British Airways i Virgin :/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Poszukaj za granicą - na lastminute.com za 369 GBP (2020 zł), przy przekierowaniu z brytyjskiego kayaka kilka funtów mniej.

Załączniki:
waw_nyc_lax_waw.jpeg
waw_nyc_lax_waw.jpeg [ 69.58 KiB | Obejrzany 1327 razy ]
 Profil Relacje PM off
traveler uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:52 

Krasnal - wielkie dzięki, ale tych biletów niestety nie ma ;( Znalazłem je zaraz po tym, jak napisałeś post, ale wyskakiwał ciągle błąd, później jak sprawdzałem dla 1 osoby to były, też próbowałem i błąd, a teraz już ich w ogóle nie ma :/ Szukam tych biletów dla 2 osób.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Lut 2015 22:17 

HON fly4free
traveler napisał(a):
ale tych biletów niestety nie ma
Nie ma? Idąc z www.kayak.co.uk (multicity) znajduje dokładnie to co trzeba, za 370 funtów, klikając w link przekierowuje na ebookers.com ...wpisałem dane, dochodząc do płatności kartą. Płatność ci nie przechodzi czy jakiś inny problem?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lut 2015 22:21 

man4business - z przesiadką 30h? Taki też mam, szukam tych co wrzucił kolega krasnal, a ich już nie widać :/
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lut 2015 22:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdaje się, że zostaje albo kupić długi lot za 2060 zł, albo krótki za 2400 zł. Nic innego już nie znajduję. Daty są sztywne?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lut 2015 22:29 

HON fly4free
traveler napisał(a):
man4business - z przesiadką 30h?
Aaaa... no tak, trochę długo:) Ale jeśli zdecydujesz się wracać choćby dzień wcześniej, to będziesz miał rozkład na cacy.... coś za coś.

Załączniki:
lot.gif
lot.gif [ 57.26 KiB | Obejrzany 1259 razy ]
 Profil Relacje PM off

#12 PostWysłany: 18 Lut 2015 22:40 

Jak weźmiesz 2 osoby to już tych biletów nie wyszukuje ;-) Nie wiem, czy te bilety już zeszły, czy tak dużo razy dzisiaj wyszukiwałem różne kombinacje, że linie lotnicze podbijają ceny ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Lut 2015 23:09 

HON fly4free
A to pech :-) Nie wiem na ile temat "kasa" vs "czas" jest istotny, ale możesz zaatakować temat trochę inaczej.... (tym razem sprawdzałem 2 osoby, żeby nie było wpadki) :lol: i zaoszczędzić zdaje się trochę kasy. Po drodze nie LAX, ale blisko. Obejrzyj poniższą propozycję.

Załączniki:
aaa.gif
aaa.gif [ 41.38 KiB | Obejrzany 1219 razy ]
bbb.gif
bbb.gif [ 58.73 KiB | Obejrzany 1219 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 19 Lut 2015 09:55 

man4business: Dzięki za pomoc, ale tyle lotów to już dla mnie za dużo ;) Raz, że boję się latać, więc każdy kolejny start to dla mnie stres :D to jeszcze jak coś się po drodze wysypie to będzie problem. No nic, będę polował jeszcze na tamte bilety, może powrócą, bo to była super opcja. Jestem wściekły na tickets.pl bo tam wyhaczyłem te bilety za 2201 zł za osobę przy płatności kredytówką Visy, po czym okazało się, że mają jakiś problem i nie przyjmują płatności visą credit, i loty wychodziłyby 150 zł :|
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Lut 2015 10:44 

HON fly4free
Cena cię nie kusi? Wszystko za mniej niż 1800 zł. Poza tym wszystko na jednym bilecie z wyjątkiem ostatniego odcinka, więc, przynajmniej do OSL masz gwarancję. No ale jak chcesz lecieć komfortowo, to chyba będziesz musiał sięgnąć do kieszeni głębiej :-D
 Profil Relacje PM off

#16 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:25 

Cena mnie kusi, bo jest rewelacyjna, ale ilość kombinacji i lotów przeraża. Łącznie ponad 20 godzin w trasie, mi latanie nie sprawia żadnej frajdy, w przeciwieństwie pewnie do 99% użytkowników tego forum ;) Jest szansa, że Virgin jeszcze wrzuci tamte bilety? Wiem, że nikt tu nie jest wróżką, ale macie na pewno większe doświadczenie ode mnie w kwestii tanich lotów ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:58 

HON fly4free
traveler napisał(a):
ilość kombinacji i lotów przeraża
Jak by nie patrzeć, chcesz lecieć z zachodniego wybrzeża. To jest kawał drogi. W podanej trasie możesz zrobić jeszcze jedną optymalizację (w sensie - jeden lot mniej), wysiadając w LHR. Z Londynu masz mnóstwo połączeń (ryzyko prawie żadne, że coś nie wypali), tyle że raczej trzeba by przejechać z LHR np. na Stansted albo Luton. Cena 20-30 funtów za bilet, więc porównywalna lub niższa niż norwegian z Oslo. Wtedy masz 1 odcinek mniej (bo 2+3) i tak naprawdę - tylko jeden odcinek w całości więcej, niż w komfortowym wariancie 2+2 (tzn. 2 w pierwszą i 2 połączenia powrót). Minus jest taki, że jeśli odprawiasz bagaż, to zawsze może to być kłopotliwe, zażyczyć sobie wyładunku w LHR.
 Profil Relacje PM off
traveler lubi ten post.

#18 PostWysłany: 27 Lut 2015 12:25 

Poszukuję biletów na wrzesień na trasie WAW-Newark. Wyszukiwarki wskazują na ciekawe połączenie linii BA+VA z przesiadką w Londynie w bardzo atrakcyjnej cenie.
Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników forum. Jak z odprawą bagażu do miejsca docelowego w przypadku lotów liniami BA i Virgin? W sieci znalazłem wiele sprzecznych opinii na ten temat ale głównie że zależy to od dobrej woli osoby odprawiającej na lotnisku. Co w przypadku ewentualnych opóźnień i sytuacji, gdy nie wyrobię się na kolejny odcinek? Bilety na oba odcinki (WAW-LHR oraz LHR-EWR) zamierzam kupić za pomocą pośrednika (prawdopodobnie Opodo), więc rozumiem że będą na jednym bilecie?

Z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości