Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sty 2015 10:31 

Dokąd
  • Cancun

Data wylotu
  • 20.01.2015

Data powrotu
  • 17.02.2015

Długość pobytu
  • 25-28

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 2800 z Berlina do Cancun RT, szukam czegoś tańszego

Dodatkowe informacje
  • Znalazłem połączenie j.w. w terminie 20.01-17.02.
    Zastanawiam się, czy da się coś znaleźć taniej, wylot miałby być za dwa tygodnie.

Czy w Air Berlin warto czekać do ostatniej chwili przed wyjazdem, czy kupować już teraz?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 09 Sty 2015 11:13 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

w lutym wracaliśmy Air Berlinem z CUN do GDN (przez MUC i TXL) i kupowaliśmy bilet z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem (wyszło ok. 1700 za os., w jedną stronę. Z GDN do CUN lecieliśmy Condorem przez FRA). Potem z ciekawości zaglądałem co jakiś czas w ceny i nie widziałem, by ceny spadły. Air Berlin nie jest linią stricte czarterową (owszem, ze względu na to, że niektóre trasy są typowo wakacyjne zabierają też turystów z biur podróży, ale to tylko część foteli), więc raczej nie stosują taktyki "im bliżej wyjazdu, tym taniej". Moim zdaniem, ta cena jest całkiem ok, więc nie czekałbym z zakupem, tym bardziej, że wylot jest w zasadzie lada dzień.
Czy jak zrobisz wylot z WAW, to cena AB jest dużo wyższa? Może warto coś tam dorzucić, by mieć wylot i przylot bliżej domu? Oczywiście, o ile WAW jest w Twoim wypadku bliżej, niż TXL ;-)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off
omar lubi ten post.
omar uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 09 Sty 2015 11:30 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Ja w tamtym roku tez lecialem do Cancun.Wylot kupilem 2 tyg przed wylotem i kosztowalo 500 E.Lecialem 1 lutego.Wiec czasem warto poczekac bo last minute jest sporo.Sprawdzaj niemieckie strony Tui itp.Ostatnio byl wylot z Hamburga za 315 E wiec da rade znalesc cos tylko zalezy jak jestes elastyczny z czasem:)Zycze udanego zakupu:)
Jak ci pasuje to znalazlem z Frankfurtu za 438 E wylot 19.01-16.02.
omar lubi ten post.
omar uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 09 Sty 2015 14:06 

dziękuję za Wasze komentarze, nie spodziewałem się odpowiedzi tak szybko :)

mieszkam w Poznaniu, więc Berlin i Warszawa to w sumie to samo :)

lukste, gdzie szukałeś na niemieckich stronach?
Hamburg, Frankfurt - to kawałek od poz, pewnie z parkingiem i podróżą wyjdzie podobnie..
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Sty 2015 14:23 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
omar napisał(a):
dziękuję za Wasze komentarze, nie spodziewałem się odpowiedzi tak szybko :)

mieszkam w Poznaniu, więc Berlin i Warszawa to w sumie to samo :)

lukste, gdzie szukałeś na niemieckich stronach?
Hamburg, Frankfurt - to kawałek od poz, pewnie z parkingiem i podróżą wyjdzie podobnie..

Szukalem na exbir.de,arkefly.nl,tui.de,travel-dealz.de:)Zawsze mozna tani lot znalesc do Frankfurtu Wizzarem:)

#6 PostWysłany: 09 Sty 2015 14:48 

lukste9 napisał(a):
Szukalem na exbir.de,arkefly.nl,tui.de,travel-dealz.de:)Zawsze mozna tani lot znalesc do Frankfurtu Wizzarem:)

poszperam
jak ktoś z Was coś znajdzie, to dajcie cynka :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sty 2015 15:56 

Wtrącę swoje 3 grosze. Proponuję poszukać na stronie FlyThomasCook oraz JetAirFly. Pierwszy lata z Anglii (Londyn, Manchester ), drugi z Brukseli. 2 lata temu kupowałem z tyg. 1-4 wyprzedzeniem, można było znaleźć bilety poniżej 2K, na niemal dowolny czas. Nie gwarantuję, że teraz także się uda, niemniej warto spróbować.
Pozdrawiam, Dusza

Ostatnio edytowany przez dusza86, 09 Sty 2015 16:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Sty 2015 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Tu niezłe ceny na loty do Cancun, z Anglii:

http://book.thomascookairlines.com/chea ... header_cun
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Sty 2015 16:15 

Loty: 57
Kilometry: 140 801
Krajów: 22 / 10.3%
Spróbuj jeszcze loty czarterowe.
Oni mają często w last minute atrakcyjne ceny.
Z tego co patrzyłam na stronie tui to teraz wyskakują oferty tylko an 14 dni,a le jak zadzwonisz to może mają na 28.
Ja kupiłam czarter na Dominikane na 28 dni wiec na pewno sprzedają dłuższe okresy.

#10 PostWysłany: 09 Sty 2015 16:24 
Awatar użytkownika

niebieski
w TUI można wyszukać zaznaczając dłuższy okres, powyzej 21 dni bodajze. powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość