Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:10 

Zbanowany
Polecam egzotyczne plaże na Formenterze koło Ibizy. Można wynająć rower i udać się na taki np. cypelek: Image
a tak z dołu to wygląda Image

Dodatkowo Wenecja ma swój klimat, ale trzeba się liczyć, że na placu św. Marka lub na gondoli to już było tysiące oświadczyn.

Można też w Egipcie wynająć takie coś na noc i przy wschodzie słońca :-)
Image

W ostateczności pole pełne tulipanów w Holandii...
Image
a przed oświadczynami skok na spadochronie na takie pole :-))

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:13 

Zbanowany
niebieski
BTW
tez kiedys mialem problem z pomyslem na zareczyny. Zerwalem z dziewczyna i problem zniknal ;-)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:14 

Zbanowany
@sylwia_pl masz rację Barcelona to piękne miejsce
ja dodam jeszcze mój typ - czeska Praga posiada niesamowitą atmosferę :!:
(z Wawy - Polskibus ceny od 1 zł lub pociąg z Wawy - EC Praha w ofercie SparDay bilet w jedną stronę 19 euro)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:14 
Awatar użytkownika

srebrny
to dodam jeszcze ze knajpy z takimi łóżkami z baldachimem jak kolega szyper zapodał w ostatnim poście stoją też niedaleko lotniska w Maladze, na plaży w Torremolinos

Image

Uploaded with ImageShack.us
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:18 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
te łoża z baldachimem są super :) już padłam na kolana ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:35 
Awatar użytkownika

srebrny
fakt, wieczorem klimat jest naprawde swietny
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Sty 2012 00:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja polecam rzymskie wzgórze Pincio:

Image
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Sty 2012 21:47 

sylwia_pl napisał(a):
te łoża z baldachimem są super :) już padłam na kolana ;)

no jak @sylwia_pl padła na kolana wiec chyba nieźle

ale szukamy dalej pomysłów i miejsc uroczych :)

liczę na was :)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Sty 2012 21:53 

szyper napisał(a):

W ostateczności pole pełne tulipanów w Holandii...
Image
a przed oświadczynami skok na spadochronie na takie pole :-))

Powodzenia!

tylko żeby taki skok przeżyć jeszcze :-P

porę już mamy wieczór chyba każdemu kojarzy się magicznie :)

miejsce i widok jeszcze trzeba dopracować
widzieliście coś co powala na kolana oczywiście prócz takiego łoża syliwa_pl :-P
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Sty 2012 21:56 

rw30 napisał(a):
to dodam jeszcze ze knajpy z takimi łóżkami z baldachimem jak kolega szyper zapodał w ostatnim poście stoją też niedaleko lotniska w Maladze, na plaży w Torremolinos

Image

Uploaded with ImageShack.us

chyba na razie TOP !

szukajmy do końca stycznia
później czas planów ustaleń wyborów i szukania biletów
ale z wami nie może sie nie udać :-)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 04 Sty 2012 23:35 

Ja sam się długo zastanawiałem gdzie się oświadczyć i miałem sporo pomysłów. Jednak po wizycie na Capri nie mam już żadnych wątpliwości.
Na wierzchołku Monte Solaro (najwyższy punkt Capri) znajduje się mały kościółek. Na tułach tego kościółka jest taras z widokiem mniej więcej takim:
http://files1.caprionline.it/article/35 ... 153750.jpg

O odpowiedniej porze (ok. zachodu) nie ma tam prawie wogóle ludzi.
Wieczorem można pokręcić się po uliczkach Anacapri - mistrzostwo świata.
Na Capri trafisz promem z Neapolu za ok 10EUR. A do Neapolu samolotem oczywiście. Niedaleko masz Wezuwiusza, Pompeje i Sorrento. Generalnie okolica niesamowita.

Co do noclegu to polecam ten B&B
http://www.montesolarocapri.com/
Najtaniej może nie jest, ale wystarczy przejrzeć galerię, by się przekonać do tego miejsca. Poza tym można trochę stargować ceny.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 04 Sty 2012 23:54 

Ja poszedłem na łatwiznę i komercję i oświadczyłem się w Paryżu, mało oryginalne, mimo to zamierzony efekt został osiągnięty;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 05 Sty 2012 01:05 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
bobek132 napisał(a):
Ja poszedłem na łatwiznę i komercję i oświadczyłem się w Paryżu, mało oryginalne, mimo to zamierzony efekt został osiągnięty;)

nie narzekaj :) Paryż też jest cudny :)

mój kolega też chciał się oświadczyć w Paryżu, biletów jeszcze nawet nie kupił, ale na sylwetra się upił i 'wygadał' przed dziewczyną, więc się zaręczyli w sylwestra na jakiejś domówce :lol:
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 05 Sty 2012 12:36 

Wracając do pomysłu Wenecji to wynajęcie Gondoli jak już wspomniałem wcześniej kosztuje ok 20 euro, nie 80 czy 100, wiem bo byłem tam w listopadzie i sie pytałem.
wg mnie Praga odpada, po legalizacji nie podoba mi sie to miasto, sporo zjaranych ludzi

pomysł z Rzymem i tą wysepką przedni:)

co do dojazdu do Wenecji to nie stanowi żadnego problemu, wez kup bilety do Forli czy też Bergamo, pozniej 1,5-2h i jestes we Wenecji, miasto ją oczaruje;)
Krajobraz Florencji ze szczytu ogrodu Bobolii też jest naprawde przedni!
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Sty 2012 13:38 

niebieski
hehe
Ja na wiezy Eifla w Paryzu, ale mialem pomysl na tenryfie na wulkanie tylko trzeba dostac przepustke zeby wejsc do krateru ale i tak warto by bylo tylko ze akurat termin sie mi niezgral i wybralem Paris ;)

#36 PostWysłany: 05 Sty 2012 17:22 

leo napisał(a):
Wracając do pomysłu Wenecji to wynajęcie Gondoli jak już wspomniałem wcześniej kosztuje ok 20 euro, nie 80 czy 100, wiem bo byłem tam w listopadzie i sie pytałem.

Widzisz, niektórzy byli w sierpniu i ceny w sezonie na poziomie 80+ euro, bez szans na targowanie. Mówimy o całej gondoli pasażerskiej, nie pojedynczym miejscu, nie łódce spalinowej do przewozu towarów/śmieci/zwłok.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 05 Sty 2012 17:51 

no to widocznie ceny w 'sezonie' są takie jak mówisz ale jak już powiedziałem wcześniej byłem tam w listopadzie ze znajomymi i jedna parka od nas przepłyneła się takową Gondolą i zapłacili cos ok 20e od osoby wiec koniec tematu.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Sty 2012 20:11 

@mkepol
jako nowy użytkownik mam chyba zablokowaną możliwość wysyłania/odpowiadania na privy. Pozwolę sobie więc odpisać tutaj.
Ja wybrałem się do Włoch na ciut dłuższą wycieczkę, dlatego trudno mi dokładnie porównać moje koszty z ewentualnymi Twoimi. Z Krakowa poleciałem RyanAirem za jakieś grosze do Rzymu, tam kilka dni, potem do Neapolu pociągiem za 10-12eur/osoba (ok 2h jazdy) i po 2 dniach w mieście syfu i malarii (ale za to jakiego pięknego syfu!) promem za ok 9-10eur/osoba na Capri (rejs o ile pamiętam ok godziny). Na miejscu w Monte Solaro B&B płaciliśmy 90EUR za dobę za naprawdę ładny pokój z ekstra widokiem i kingsajzbedem. Obiad w restauracji to, jak dobrze trafisz, ok 10-13 eur/osoba (2 dania+napój+deser). A na kolacje jedliśmy arbuzy, brzoskwinie i inne takie - jest tam dość gorąco, więc jeść się raczej nie chce.

Jak ogarniesz tani lot bezpośrednio do Neapolu, to jedyne co Cię może więcej kosztować to nocleg. Ale dla tego miejsca warto. Wpisz sobie w Google grafika "capri" i myślę, że to powinno rozwiać wątpliwości.

A, i zdecydowanie polecam zachodnią część wyspy. W środkowej (Marina Grande i Marina Piccola) grasują stada amerykańskich/niemieckich turystów. Zaraza.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 05 Sty 2012 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Oswiadczylem sie mojej żonie w tym miejscu http://www.slowackiraj.info/
Mimo ze w strugach deszczu oboje przemoknieci, pokonujac kolejne drabiny i potoki.
Nadal łezka w oku jej się kręci.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 06 Sty 2012 16:54 

robi się naprawdę interesująco :-)

co raz lepsze pomysły macie i fajniejsze rozwiązania :-)

dobrze jest móc liczyć na was

a może teraz poszukać lotów promocyjnych i do nich dopasować najlepszy w tym miejscu widok teren na zaręczyny :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości