Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Malezja w lipcu
#1 PostWysłany: 04 Sty 2012 09:36 

Jestem niezbyt obeznana ze sprytnymi sposobami wyszukiwania tańszych połączeń,dlatego bardzo proszę o pomoc.
Planujemy wakacje w Malezji, wylot do Kuala Lumpur ok.24.07( 2-3 dni w każdą ze stron nie robią róznicy),a powrót ok.14.08.
Wylot z Warszawy,Wrocławia ,Katowic .....do Europy i dalej do Azji.Lecimy w 4 osoby.
Zależy nam na dobrych warunkach lotu ,dlatego oferty Aeroflotu raczej odrzucam.
Czy ktoś moze mi doradzić???
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
 Temat postu: Re: Malezja w lipcu
#2 PostWysłany: 04 Sty 2012 12:34 

Luksusowo to proponuję z Berlina lecieć Qatar Airways, ok. 750 euro. Screenshot w załączniku.

Załączniki:
Qatar Airways BER-KUL.png
Qatar Airways BER-KUL.png [ 64.82 KiB | Obejrzany 788 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Sty 2012 12:54 

Super!
Bardzo dziękuje za pomoc! Do Berlina pojadę pociągiem i gra!
Chyba ,że jeszcze ktoś znajdzie cos lepszego.Dalej czekam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Sty 2012 12:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Bonus napisał(a):
Zależy nam na dobrych warunkach lotu ,dlatego oferty Aeroflotu raczej odrzucam.

Aerofłot to akurat oferuje bardzo dobre warunki lotu (przy wyborze A330 a nie B767) więc kompletnie nie rozumiem tego zdania.
Tak czy inaczej Quatar to oczywiście wyższa półka, ale i znacznie wyższa cena.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Sty 2012 13:15 

Nie chciałam nikogo urazic! Czytałam bardzo dużo wypowiedzi w internecie na temat różnych przewoźników i stosunkowo dużo niepochlebnych było o rosyjskich liniach lotniczych.Ponieważ poidróż będzie długa to chciałabym lecieć dość wygodnie.(Nie oznacza to ,że stać mnie na super drogie loty).Jak prawie każdy -chciałabym zapłacić najmniej jak się da ,za najlepsze jak się da ,warunki.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Sty 2012 14:26 
Awatar użytkownika

żeby się tu spierać na temat Aeroflotu, bo każdy ma swoje preferencje i na to jest osobny temat, napiszę tylko moje dwa słowa.
Więc wydaje mi się że standard jest standardowy i naprawdę nie ma co narzekać - to nie są stare iły62 czy tupolevy, co prawda te boeingi nowoscia nie grzesza, ale jakos nie umniejsza to (prawie) niczym w locie.

Siedzenia wygodne, dwa gorące, pyszne posiłki w ciągu lotu (w tym 2 różne do wyboru), często dodatkowo lody, do tego nielimitowane napoje (herbata, kawa, soki, woda, wino białe i czerwone z kartoniku:P). Platne jest chyba tylko wino butelkowane, piwko i mocniejsze jak sie nie myle. Do tego oczywiscie w ramach zestawu kocyk, poduszka, sluchawki i te klapki na oczy, coby nic nie widziec :)
zaloga w porzadku, jak sie zna ze 3 słowa po rosyjsku, to mozna pogłupkowac :)

problemem w boeingu jest tylko system rozrywki - w jednym jest normalnie projektor i kilka kiepskich kineskopowych telewizorów - nie dość że obraz jak z radzieckiego rubina, to źle skadrowane i napisy ucinało. Poza tym pojawiły sie filmy tylko po rusku (bez napisow nawet), ale z reguły są filmy po angielsku z rosyjskimi napisami albo odwrotnie. Nie wiem jak to wygląda w airbusie.

więc jeśli idzie o cenę, albo mozliwosc np. z polski, to bym brał tego Aeroflota, ale to moje prywatne zdanie
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Sty 2012 14:54 

HON fly4free
Aeroflot ma bardzo przyzwoity standard obsługi, także na long haulach, więc nie masz co się go obawiać. Do tego wyloty masz z Warszawy, a juz wkrótce także z Krakowa. Oczywiście to nie jest półka Qatar (to jedne z najlepszych linii lotniczych na świecie pod względem jakości produktu), ale też nie jest to stosunkowo niski poziom np. Aerosvitu, czy Air Asia X.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Sty 2012 14:56 

Naprawdę nie mam zadnych uprzedzeń ! Chcę tylko żeby było bezpiecznie i nie koniecznie bardzo drogo!
Moze być Aeroflot!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Sty 2012 14:58 

HON fly4free
Porownaj sobie ceny poprostu w tych datach u kilku różnych przewoźników, dolicz ewentualne koszty pośrednie (dojazd do lotniska) i zastanów która jest najatrakcyjniejsza pod kątem przełożenia koszty/daty/produkt.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości