Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Wrz 2014 19:52 

Dokąd
  • europa

Data wylotu
  • 02.01.2015

Data powrotu
  • 04.01.2015

Długość pobytu
  • 2 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Praga

Dodatkowe informacje
  • Moi drodzy,

swego czasu pojawiła się opcja sylwestra w Porto z wylotem z Berlina w bardzo korzystnej cenie. Oczywiście skorzystałem z opcji. Ale tak się składa, że 2 stycznia o godzinie 19:00 lądujemy na SXF. Jako, że 2 stycznia to piątek to jeszcze mamy 3 i 4 stycznia wolny i chciałbym to wykorzystać.

Dlatego też mam następującą prośbę podsuńce opcje gdzie możemy się jeszcze udać. Oczywiście w przyzwoitych cenach. W grę wchodzi samolot albo autobus lub pociąg. Chcemy np zrobić tak: przylot 2 stycznia do Berlina, nocka w Berlinie i następnego dnia pociągiem do Pragi, a później z Pragi, już bezpośrednio do Polski (najlepiej Kraków, albo Katowice).

Najlepiej by było jakbyśmy jeszcze 2 stycznia opuścili Berlin ale jak patrzę na loty to ciężko to widzę.

Jakieś sugestię ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:01 

Wstępnie

http://samolotemtaniej.pl/tanie-loty/z-Berlina
 PM off  

#3 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:11 

Zbanowany
Także wstępnie: pociąg brzmi drogo, ja bym polował (w przypadku Pragi) albo teraz na Flixbusa, albo na ostatnią chwilę na Student Agency
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Wrz 2014 20:35 

Na samolotemtaniej już patrzyłem i średnio to wygląda.. myślałem o kombinacji np.

2 stycznia zamiast kawałka Porto- Berlin lece Porto - Madryt i 4 stycznia wracam Madryt - Kraków (w sumie bilety za około 440 zł). Dalej drogo ale mam zwiedzone Berlin, Porto i Madryt :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Wrz 2014 21:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ten OPO-MAD-KRK wychodzi chyba najtaniej
Drożej (525 zł) jest OPO-BCN i potem 4.01 BCN-BGY-KRK, gdzie w Bergamo masz ok.4-5h na zwiedzanie, bo 7h między przylotem a odlotem
Jeszcze drożej (545 zł) jest OPO-BGY-KRK

BTW weź urlop na 5.01 i wtedy możesz wrócić nawet 6.01 (bo też wolne) i jest wtedy więcej kombinacji
 Profil Relacje PM off
Scooby-doo lubi ten post.

#6 PostWysłany: 25 Wrz 2014 22:34 

ta opcja z 06.01 jako wolny też niezła. A z wykorzystaniem tej daty co widzisz ciekawego skrzat ?

Nie ukrywam, że opcja z destynacją gdzie jest możliwość zasmakowania trochę ciepła i słońca była by idealna - tak mam świadomość, że to jest zima ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Wrz 2014 23:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Scooby-doo napisał(a):
ta opcja z 06.01 jako wolny też niezła. A z wykorzystaniem tej daty co widzisz ciekawego skrzat ?

Nie ukrywam, że opcja z destynacją gdzie jest możliwość zasmakowania trochę ciepła i słońca była by idealna - tak mam świadomość, że to jest zima ;)

np. OPO-BCN 2.01 i potem 6.01 BCN-BGY lot FR i BGY-KTW lot W6 za 350 zł, gdzie masz jednodniówkę w Bergamo
Ten lot przez Madryt ale MAD-KRK dopiero 6.01 i wtedy całość 400 zł (loty FR)
OPO-BCN 2.01 lot FR, 5.01 BCN-KTW lot W6 za 400 zł
Można jeszcze pokombinować z Barceloną i Paryżem
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Paź 2014 21:00 

Ok, jest opcja taka, że jest wolne do 6 stycznia więc trzeba trochę pokombinować z lotami z Porto.

Na razie mam trasę: OPO - MAD - KRK (wylot 2 stycznia z Porto i później przelot z Madrytu do Krakowa 6 stycznia).

Ktoś widzi jakieś inne ciekawe opcje?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Paź 2014 19:45 

Zbanowany
podepnę się pod temat bo zamiast zaplanowanego pod koniec grudnia Amsterdamu z pewna firma na B... mam do dyspozycji ok. tydzień od 29 grudnia w Berlinie. Interesuja mnie jednak inne klimaty jak berlińskie, polećcie coś raczej tańszego, innego niż Szczecin z Polskimbusem ale tańszego niż alternatywa Amsterdamu za 54 euro...

a, i tylko proszę mi nie cytować mojego postu :D :D :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Paź 2014 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Poczdam za 3,2 Euro w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off
Kopciuszek lubi ten post.

#11 PostWysłany: 21 Paź 2014 23:22 

Zbanowany
Wiesz, osobiście myślalem o czymś bardziej wyrafinowanym, typu Slubice od 7,4€ + 0$ za rezerwację. Ale niestety, nie da się kupić z wyprzedzeniem, a ja bardzo potrzebuję mieć wcześniej kupione i zaplanowane... ;) :D
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Paź 2014 06:25 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ale to ogólnie kiepski okres na dobre ceny biletów lotniczych. Nawet Kopenhaga i Salzburg, które w siatce easyJet z Berlina są zawsze najtańsze, w tych datach to wydatek około 80€.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości