Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Gru 2011 14:22 

Witam,
poszukuje jakiegoś korzystnego połączenia na Naxos w terminie 16-20.05.2012. Chodzi o slub kuzynki, na ktory - bez tanich linii - na pewno nie pojade, bo 5-osobowa rodzina lecac normalnymi liniami zaplaci majatek...:/

Z gory dziekuje za pomoc!!!
Pozdrawiam serdecznie,
Ola
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 22 Gru 2011 23:34 

niebieski
A już myślałem,że na Naxos nikt nie lata a to najwspanialsza z greckich wysp!Niestety cięzko i drogo jest się tam dostać.Znalazłem lot z Londynu Gatwick liniami easyjet na Mykonos (a stamtąd krótka podróż promem)
16.05.-61,99 funty-/20.05.-68 funtów/os.
Można lecieć z Berlina do Aten-15-21.05 za 105 ue/os. a dalej promem na Naxos(chyba 30 eu w jedną stronę ).
Niestety, Olimpicair chyba w maju nie lata w tych datach na Naxos
http://www.olympicair.com/Home.aspx?a_id=549
Można jeszcze próbować easyjetem na Santorini lub Ryanem z Wrocławia do Chanii na Krecie a dalej z Heraklionu promem na Naxos.Tak czy owak trochę jest ciężko.
Moja znajoma jeździ z Krakowa do Aten autobusem (boi się latać ) a dalej promem , ale to straszna udręka...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Gru 2011 22:39 

Drogi Rysku,
bardzo dziekuje za odpowiedz! I już na wstepie zycze Ci wesolych swiat!:)

Rzeczywiscie, nie latwo ani tanio sie tam dostac...
Jaka linia lotnicza lata miedzy Berlinem a Atenami? Inne opcje wydaja sie niezbyt szczesliwe...
Sprawdzalam autobusy. Oprocz tego, ze straszna udreka, to jeszcze kosztuje prawie 700zł, czyli tak jak samolot... Eh...jak na razie wyglada na to, ze nie pojedziemy na ten slub...:(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Gru 2011 23:16 

Z Berlina lata easyJet.
I cena na 14 maja wynosi 214zł na 15 maja 256 zł za osobę.
Powrót 20 maja to koszt 321 a 21 to jedynie 195 zł.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Gru 2011 01:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
z Pireusu co dzienie sa 6 promy do Naxos, a 2 dobrym nowym statkiem firmy Blue Star Ferriess

jeden odplywa codzienie o 0730 z Pireuse i jest w Naxos 1240 a drugi 1730 i jest w Naxos
powrot 1800 Naxos a Pireus 2325 i 0930 i jest w Pireusie 1500

Bilety wachaja sie od 31,50 euro (O/W od osoby) za miejsce na pokladzie, do 73.50 w kabinie

cennik masz tutaj

http://www.bluestarferries.gr/site/cont ... c=2&query=

na razie tylko ta firma ma kursy tam, jako ze za wczas, choc, w styczniu beda sie pokazywac nowe trasy, i oferty. Naxos to piekna wyspa, malo turistyczna i zajebistym lotniskiem (Saint Marteen :D )

jak bedzies chciala cos o Naxos, to daj znac :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Gru 2011 14:51 

niebieski
Dzięki Olu za życzenia świateczne!Jako,że święta już się kończą w ramach rewanżu życzę Ci samych wspaniałości w Nowym Roku a przede wszystkim aby udało ci się pojechać na Naxos. Z "naszej" forumowej wyliczanki wychodzi ,że trasę Berlin-Naxos easyjetem i promem pokonasz za ok. 750zł/os.Myślę ,że to niezła cena choć w maju easyjet może jeszcze dać coś tańszego.Naxos jest warta każdej ceny.Tak jak pisze Zeus , mało w niej komercji,są za to przepiękne kilometrowe plaże,wspaniałe jedzenie,muzyka.
Ciekawe gdzie ma się odbyć ślub,w jakiej miejscowości.W tym roku ,w lipcu ogłądaliśmy ceremonię w małym kościółku za Agia Anna ,na wzgórzu.Piękny to widok gdy odświętnie ubrani młodzi a za nimi goście (panie w szpilkach ) wędrują od drogi po drewnianych pomostach a potem wijącą się w górę dróżką.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Gru 2011 16:42 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Fajny topic, tylko szkoda, że Ryanair nie lata np. z KRK do Aten ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Gru 2011 17:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

pehape napisał(a):
Fajny topic, tylko szkoda, że Ryanair nie lata np. z KRK do Aten ;-)

to by z radosci by skakał cały czas :)

a kouzynka gdzie bierze slub? bo jak sie nie myle w Naxos jest tylko jedna parafia Katolicka :)

Obok Naxos jest jest Santorini (tam jest pieknie tylko jak nie ma turistów), i Ios z pieknimy plazami (Mylopotas lu Magganari) i Ios jest bardziej mlodziezowa wyspa.

Samolot do Naxos sie nie oplaca, jako ze jest "dofinansowany" i zawsze jest ta sama cena 160 EUR :evil:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Gru 2011 19:01 

Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi! W dalszym ciagu to dosc sporo, bo do lotu trzeba doliczyc jeszcze zakwaterowanie tam (50euro/za noc) no i jakies wyzywienie, etc;) Plus fakt, że gram na skrzypcach i przewoz intrumentu też kosztuje...:(

Myslicie, ze moge w ogole liczyc jeszcze na jakies promocje? Mam na mysli oczywiscie te, na bilety do Grecji;) Czy jesli trafilibyscie na jakas okazje, bylibyście tak mili i dalibyscie mi znac?:) W grę wchodza oczywiscie loty laczone, ew. wylot z Niemiec (najlepiej północnych). Byłabym bardzo wdzieczna za kazdy 'cynk';)

Jesli chodzi o miejsce slubu, to z tego co wiem, ceremonia bedzie...na plazy;) Tak sobie mlodzi wymyslili;) Ona jest pol Belgijka - pol Polka, on Szwajcar-Marokańczyk i nie są specjalnie religijni w żadną strone, z tego co wiem;) Takze robią sobie bajkowe wesele organizując wszystko z ułańską fantazją;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Gru 2011 22:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ola_eSzy napisał(a):
Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi! W dalszym ciagu to dosc sporo, bo do lotu trzeba doliczyc jeszcze zakwaterowanie tam (50euro/za noc) no i jakies wyzywienie, etc;) Plus fakt, że gram na skrzypcach i przewoz intrumentu też kosztuje...:(

50 euro? strasznie duzo, jak mozna znalesc za 20 euro na Naxos :D
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:01 

No niestety kuzynka pracuje w Szwajcarii i ma troche inne pojecie co jest tanie a co nie. Utargowali znizki w jakims super hotelu i dla nich to jest tanio...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Sty 2012 16:55 

Zawsze mi się wydawało, że to młodzi powinni opłacić wszystko, ale co ja tam wiem :P
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Sty 2012 17:46 

Moze w Polsce tak...;) Oni sobie wymyslili, ze nie chca zadnych prezentow, tylko chca ludzi, ktorzy sie beda z nimi bawic. I dlatego kazdy placi we wlasnym zakresie...

No nie wiem... Bardzo chcialabym pojechac, poluje na 'szalone srody' etc. I juz drugi raz sa Ateny, ale tylko do konca marca:( Moze jeszcze sie cos znajdzie, ale nie wiem, czy wytrzymam nerwowo nie kupujac biletow wczesniej...:) Jesli wpadloby Wam jakies fajne polacznie (moze byc z przesiadkami), to dajcie prosze znac!
Pozdrawiam,
Ola:)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 14 Sty 2012 03:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Iria Beach Art Hotel cy Kavos Naxos? :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Sty 2012 04:15 

szczerze mowiac nie mam pojecia;) sam lot tak mnie przerazal, ze nie interesowalam sie hotelem;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Sty 2012 16:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

a z ktorego regionu polski jestes? to moze cy pomoge?

ostatnio, koledzy z grecji znajduja co chwile bilety do krakowi za 80 euro tam i spowrotem (i to nie Crazy Wednesday :D )
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 14 Sty 2012 20:06 

Ja jestem z Lodzi, ale oczywiście mogę gdzieś dojechać:) Byłabym przeszczęśliwa, gdyby nie był to Gdańsk, ale jeśli będzie za 80, euro...:D
Może być tez z Niemiec (najlepiej północ) bo tam tez częściowo przebywam;)
Jeśli znalazłoby się coś, byłoby super!;) Bo już nie wiem, czy polować na szalone środy, czy kupować coś już...
Pozdrawiam serdecznie!:)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Sty 2012 21:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Monachium i stamtad Lufthansa za 99 euro bilety mozna znalesc do aten
Berlin tylko Easyjet, jako ze Aegean konczy tam latac ( :evil: :evil: )
Wieden Aegean do Aten

albo za 120/140 euro sa bilety Malevem do aten z warszawy przez Budapestem ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Sty 2012 01:29 

Dzieki:) Monachium to juz niestety nie polnoc, a transport w Niemczech drogi:/ A Easyjet niestety w terminie slubu nie jest taki tani... Ale dzieki! Moze wpadnie Wam cos jeszcze w oko;)
pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości