Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Paź 2014 18:34 

Dokąd
  • Izrael

Data wylotu
  • 11.2014

Długość pobytu
  • 2 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • czartery tui do Sharm El Sheikh (800-1500 złotych), ale

Dodatkowe informacje
  • Hej,

muszę koniecznie dostać się do zatoki Aqaba i wydaje mi się, że najsensowniejszym sposobem jest dolecieć do Tel Avivu, a potem kombinować stopem/autobusami.
    Czy ktoś ma jakiś pomysł jak przeprowadzić operację "Tel aviv" możliwe najtaniej, teraz gdy Wizzair zlikwidował bezpośrednie połączenia na jesień? Nie mam możliwości wydania na lot więcej niż 600 złotych..
    Traktuję skasowanie połączeń z TL jako spisek wycelowany we mnie personalnie ;)

Chodzi o listopad/końcówkę października, wyjazd na jakieś dwa tygodnie.
    Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 09 Paź 2014 18:57 

http://www.skyscanner.pl/transport/loty ... html?rtn=1

Pierwsze z brzegu: 747 złotych w Ukraine International...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Paź 2014 19:01 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Jeśli w grę wchodzić może Berlin to powinno się udać zmieścić w 600 PLN.

Inna sprawa - Do Zatoki Akaba, ale który kraj?
Jeśli poza Izrael to dołożyć trzeba opłatę wyjazdową ok. 100 zł, no i wiza - Egipt płatna, Jordania za free tylko na przejściu z Eilatu do Akaby. Ale potem jeszcze wyjazdowa z Jordanii + taxi na/z granicy - brak innej komunikacji - chyba, że "z buta". Gdy się to wszystko złoży do kupy to wychodzi nie wiele mniej niż za lot...

-- 09 Paź 2014 18:02 --

Przepraszam, niedoczytałem, myślałem, że chodzi o przełom listpada i grudnia... na teraz ceny trochę wyższe.

Załączniki:
tel.jpg
tel.jpg [ 79.96 KiB | Obejrzany 870 razy ]
 Profil Relacje PM off
mona chiara uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 09 Paź 2014 20:26 

Wielkie dzięki za odpowiedź! Berlin jest w porządku. Próbowałam jeszcze stworzyć jakieś połączenie przez Budapeszt Wizzairem, ale wychodzi to w tym momencie dużo za drogo..

To pewnie niewiarygodnie głupie pytanie - ale zdradź mi co to za linia? :) Jakoś nie umiem się połapać na podstawie zrzutu.
Chodzi o Jordanię. Już to przerabiałam, kwestią taxówki się nie martwię ( zostanie mi zamówiona z Akaby z ceną "dla tubylców"), ale te opłaty to faktycznie dramat. Jeśli dobrze pamiętam wyszło nam ze 200 złotych za przyjemność przekroczenia granicy. Ostatnio nie płakałam nad tym bardzo, bo na sam lot do TL wydałam niecałe 300 złotych. Teraz boli mnie to jednak trochę bardziej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Paź 2014 20:31 

niebieski
mona chiara napisał(a):
To pewnie niewiarygodnie głupie pytanie - ale zdradź mi co to za linia? :) Jakoś nie umiem się połapać na podstawie zrzutu.

Easyjet
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Paź 2014 20:34 

Ach! Dzięki. Nigdy z nich nie korzystałam, z niczym mi się to nie kojarzyło.

-- 09 Paź 2014 20:50 --

Opcja, którą jeszcze rozważam, to lot czarterowy albo pojechanie sobie na jakieś najtańsze all inclusive do Egiptu, odmowa powrotu, gdy wyjazd dobiegnie końca, a następnie autostop do Jordanii. Ale nie wiem czy takie "uciekanie" biurom podróży jest w ogóle dopuszczalne. Nigdy nie słyszałam o nikim kto by tak zrobił. :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Paź 2014 07:44 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
mona chiara napisał(a):
Ach! Dzięki. Nigdy z nich nie korzystałam, z niczym mi się to nie kojarzyło.

-- 09 Paź 2014 20:50 --

Opcja, którą jeszcze rozważam, to lot czarterowy albo pojechanie sobie na jakieś najtańsze all inclusive do Egiptu, odmowa powrotu, gdy wyjazd dobiegnie końca, a następnie autostop do Jordanii. Ale nie wiem czy takie "uciekanie" biurom podróży jest w ogóle dopuszczalne. Nigdy nie słyszałam o nikim kto by tak zrobił. :)

W sumie ja też nie, ale co Ci zrobią, siłą zatrzymają ;)

Przejazd do Jordani przez Izrael z Egiptu - opłata wyjazdowa Izraelska :( , ale przynajmniej jeżeli w Egipcie będziesz tylko na Synaju to możesz dostać wizę darmową "Sinai only".

Są też promy z Nuweiby do Akaby - z pominięciem Izraela :)
http://www.abmaritime.com.jo/en/Passangers_Tariff - najtańsza klasa za 70 usd, więc nie koniecznie się opłaca. Nie wiem jak jest z ewentualnymi opłatami portowymi i wyjazdowymi.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:20 

niebieski
Do Tel Aviv-u lata Wizzair z Wilna. jeśli jest Ci "po drodze" to bilety na listopad są b. korzystne. np. 1 XI - 18 XI z klubem kosztuje teraz 378 litów w dwie strony, 18XI - 2 XII 278 litów
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
mona chiara napisał(a):
Ale nie wiem czy takie "uciekanie" biurom podróży jest w ogóle dopuszczalne. Nigdy nie słyszałam o nikim kto by tak zrobił. :)

Nikt cię nie zmusi, byś wsiadła do samolotu;-)
Znam przypadki powrotów wcześniejszych z wczasów zorganizowanych (śmierć w rodzinie) i przypadki powrotów późniejszych (ospa u dziecka).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości