Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Paź 2014 10:45 

Dokąd
  • Malediwy, Bali, Komory, Mauritius, Seszele

Data wylotu
  • 22.06.2015

Data powrotu
  • 12.07.2015

Długość pobytu
  • 10-20

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Malediwy 2570, ale przez Moskwę, więc wolę uniknąc, Malediwy 2833 przez Abu Dhabi. Szukam czegoś tańszego.

Dodatkowe informacje
  • Witam, poszukuje dobrych cen na loty w ww rejony, bądź inne fajne egzotyczne miejsca. Chce spędzić fajnie podróż poślubną. Jeżeli chodzi o budżet to myślę, że na przeloty chcielibyśmy wydać ok. 1 tyś. - 2 tyś/osoba. Proszę o pomoc.

Ostatnio edytowany przez Jagoda1393, 02 Paź 2014 11:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 02 Paź 2014 10:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nie wiem co wy macie z tą Moskwą...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 02 Paź 2014 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
a na miejscu ile chcecie wydać?

bo na Bali wyjdzie sporo taniej niż na Malediwach, więc może lepiej dopłacić do biletu
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Budżet na przeloty 1000-2000 na osobę na takie miejsca wydaje mi się niedoszacowany. Liczyłbym raczej min. 2000 za całość z dolotami, zwłaszcza w przypadku Bali, które jakby nie patrzeć jest dość daleko. No chyba, że powtórzą się ceny z "bitwy warszawskiej', ale na to bym nie liczył za bardzo;)
Na Bali z Europy ciężko o dobrą cenę, ale można dolecieć do Jakarty, Bangkoku czy innego miasta gdzie trafi się promo i potem Air Asia lub TigerAir. Realnie patrząc na Bali z Warszawy ciężko zejść poniżej ok. 2200-2400 nawet w opcji kombinowanej, zwłaszcza, że wymagany bagaż rejestrowany - w tradycyjnych liniach oczywiście bez znaczenia, ale w low-costach już nie.

Tak jak już zostało napisane przez @zbyhu, cena biletu to jedno, a koszty na miejscu mogą mieć większe znaczenie. Co z tego, że się oszczędzi 500 pln na bilecie, jak potem dopłacić się dwa razy więcej za same noclegi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:25 

Czasami trafiają się okazje na male za 1500 nawet, więc liczę że jak ok. 1800-2100 by było to można brać. A może coś zamiast male i bali polecacie w budżecie do 2 tyś/osoba przelot? Sporo taniej na Bali, tzn? Noclegi, komunikacja, jedzenie? Jak toi wygląda mniej więcej w przypadku 10-12 dni na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:29 

Zbanowany
Łatwiej by było jakbyś napisała jaki budżet przewidujecie na całość podróży.

#7 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:30 

Myślę, że fajnie by było się zmieścić w kwocie do 10 tyś za całą podróż. Tylko czy to możliwe przy tych kierunkach?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Jagoda1393 napisał(a):
Czasami trafiają się okazje na male za 1500 nawet, więc liczę że jak ok. 1800-2100 by było to można brać. A może coś zamiast male i bali polecacie w budżecie do 2 tyś/osoba przelot? Sporo taniej na Bali, tzn? Noclegi, komunikacja, jedzenie? Jak toi wygląda mniej więcej w przypadku 10-12 dni na miejscu?

Pytanie jeszcze skąd trafiają się te okazje do Male - ja miałem na myśli cenę całkowitą, bo do lotniska przesiadkowego też trzeba się jakoś dostać.
Male za 1500 z Warszawy - było, ale raczej się nie powtórzy, bo wtedy na raz do Warszawy wchodziły Emirates i Qatar z promocjami.

Najtaniej w tym okresie - zarówno przeloty jak i na miejscu - Tajlandia - tak wiem - zaraz ktoś napisze "pora deszczowa", a ja znów napiszę, że nie w całym kraju i że na południowym wschodzie wtedy pogoda powinna być piękna :)

Update - Bali za 10 tys na 2 osoby jak najbardziej wykonalne
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:35 
Awatar użytkownika

srebrny
wejdź na booking.com czy hotels.com i zobacz ceny noclegów na Malediwach i na Bali i zweryfikuj swoje plany :)

jedź do azji płd-wsch. nie pożałujesz, i po kieszeni mocno nie da.
 Profil Relacje PM off
bonieq2 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:39 

Z tym, że podróż poślubną planuję mieć 1 w życiu, więc 2 tyś różnicy mi nie zrobi. Poza tym Azja, Azją, ładna, ale chcemy trochę totalnej egzotyki, a raczej na Malediwy czy Bali nie jeździ się co rok:)

Dzięki za pomoc, będziemy szukać. A co sądzicie o Goa? Warto tam jechać?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Z budżetem 10 tyś celowałbym:
A. Bali + Lombok i okolice
B. Wschodnia Tajlandia i wschodnia Malezja - np. Koh Samui, Perhentian, Tioman itp. - można kilka dobrać i to tego np. obejrzeć Kuala Lumpur lub Singapur
C. Sri Lanka

Ale oczywiście na pewno znajdzie się jeszcze kilka innych dobry opcji.

-- 02 Paź 2014 10:42 --

Jagoda1393 napisał(a):
Z tym, że podróż poślubną planuję mieć 1 w życiu, więc 2 tyś różnicy mi nie zrobi. Poza tym Azja, Azją, ładna, ale chcemy trochę totalnej egzotyki, a raczej na Malediwy czy Bali nie jeździ się co rok:)

No to przecież w Azji jest całe mnóstwo totalnej egzotyki :) Bali to jakby nie patrzeć Azja... ;)

Goa - w tym okresie nie warto, najwcześniej końcówka października. Poza tym nie zamieniłbym Bali czy nawet Tajlandii na Goa, ale to już moja subiektywna opinia.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Jeśli dorzucisz do miast wylotu Wiedeń, jest opcja Ethiopiana na Seszele, ale kosztuje około 2450 zł, więc oszczędność żadna.

Załączniki:
vie_sez.png
vie_sez.png [ 24.75 KiB | Obejrzany 2627 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Paź 2014 11:52 

A może coś ze Stanów spróbować? Wizę załatwić mogę już teraz a ze Stanów Dominikana i rejony Hawajów chyba dosyć tanie? Może Jamajka Montego Bay?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:00 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
poza tym co robić na Malediwach przez 12dni? leżęc tylko na plaży? trochę nudno :) no i za 5000zł/os na Malediwach nie będzie "rajsko" bo pewnie skończy się na noclegu na Maafushi, gro klientów to Polacy, a wyjazdy do resortów to od 50USD/os za dzień...
Malediwy sa fajne, jak ktoś nurkuje, bo sa piękne rafy, albo ma pieniądze na atrakcje w stylu masaże, rejsy, kite surfing itp. Bo w hotelach to nawet butelka wody 1,5l potrafi kosztować 3-4USD, a All inclusive drogie. Pokój w domku na wodzie też kosztuje swoje (pewnie od ok 800zł/doba)

Mauritius - przereklamowany. Już Malediwy lepsze

Bali będzie tańsze, bo tam luksusowy hotel za noc kosztuje tyle, co jakiś pensjonat na Malediwach, a że większa wyspa, to i jest do zwiedzać.

Ja rozważając egzotyczną podróż poślubną pomysłałabym o rejsie po Karaibach np. z Miami. Statki są all inclusive, każdego dnia zwiedza się inną rajską wyspekę. Loty do USA+wiza do ogarnięcia za max 2200zł, rejs ok 1500zł (zależy gdzie i jaka kajuta), zostanie coś na Miami i West Key.

Poza tym egzotyka to pojecie względne. Chodzi o palmy i biały piasek?
popatrz tu:
ekspresowy-wypad-na-floryde,210,56760
sri-lanka-wyspa-herbaty-sloni-i-leniwych-psow,215,56762
indonezja-23-04-14-05-z-emirates,216,32291

i masa podobnych relacji na forum

Poza tym - podróż poślubna teoretycznie jest raz w życiu (czego życzę), ale potem są rocznice:) Osobiście w podróż poślubną celowałabym w Polinezje, Wyspy Cooka, Vanuatu, bo tam to rzeczywiście raz w życiu, ale z większym budżetem ;) można tez zrobić rejs między wyspami na Pacyfiku

#15 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:14 

Rejs odpada, zbyt długo na morzy/oceanie nie jest preferowanym wyborem:)

Niestety Polinezja odpada, najtańszy przelot z samego Paryża prawie 8 tys:)

Budżet łączny to maks 12 tyś, więc będziemy szukać coś w tym pułapie
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:17 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
ale na tak duzym statku nie buja:) poza tym taki rejs trwa z reguły tydzień.
Zastanówcie się, czego oczekujecie, leżeć na plaży i tylko podziwiać zachody słońca, czy coś zobaczyć. Dla mnie egzotyczna to jest Islandia, i wizyta tam naprawdę długo zapadnie mi w pamięci. Wielu podobnych miejsc na świecie nie ma ;)
A plaże i piasek.. wszędzie podobnie :)
Jest promocja na Fiji z Dublina za ok 3700zł :)

#17 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Jagoda1393 napisał(a):

Bali to właśnie Azja Południowo-Wschodnia o której pisałem. Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:29 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ja w podróży poślubnej byłem w Indonezji, jeśli chcesz klimat "honeymoon", wybierz się na parę dni na wyspy Gili, które świetnie zastąpią Ci Malediwy. Jeśli ceny nie zmieniły się jakoś strasznie to w cenie najtańszego hotelu będziesz miała dwupoziomowy bungalow na plaży. Z ciekawych i oryginalnych miejsc z genialnymi plażami polecam jeszcze południowy Mozambik (Inhambane,Vilankulo), miejsce dość oryginalne, są bardzo fajne ośrodki, cenowo akceptowalne. Niestety dostanie tam się będzie mało komfortowe, lub drogie. W budżecie 12k powinnaś się zmieścić, jeśli znajdziesz tani lot do Joburga.

Hawaje, w tym budżecie - nie w standardzie jaki by chciało się mieć podczas podróży poślubnej. Tak samo wszystkie wyspy pacyfiku (z 2 dni temu wrzuciłem loty na Samoa za jakieś 3400zł z Dublina).
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Paź 2014 12:59 

A jeśli chodzi o Bali, to gdzie można znaleźć coś tańszego? Obecnie wszystko co widzę to powyżej 3.400 tyś/osoba...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 02 Paź 2014 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
bonieq2 napisał(a):
Na Bali z Europy ciężko o dobrą cenę, ale można dolecieć do Jakarty, Bangkoku czy innego miasta gdzie trafi się promo i potem Air Asia lub TigerAir. Realnie patrząc na Bali z Warszawy ciężko zejść poniżej ok. 2200-2400 nawet w opcji kombinowanej

Szukaj więc BKK, SIN, KUL, CGK, a potem dołożyć do tego low-costa. Przykładowo: poczekać na promo na Bangkok za powiedzmy 1800 PLN i potem dołożyć do tego lot do w dwie strony do Denpasaru za ok. 600-800 PLN z Air Asia - bywa taniej, trzeba filować.

Można też dolecieć na Bali w sposób jak powyżej, ale wracać do BKK, SIN, KUL, CGK nie z Bali, ale sąsiedniej Lombok - nie trzeba się będzie wracać na Bali, co oszczędzi trochę czasu.

-- 02 Paź 2014 12:08 --

Reasumując kupujesz osobne bilety: jeden na lot Europa-BKK, SIN, KUL, CGK (zależy co się trafi) - Europa i potem dobierasz do tego lokalnego low-costa w dwie strony na Bali lub w jedną na Bali, a druga z Lombok - lub odwrotnie ;) . Obie linie są godne zaufania, zwłaszcza Air Asia, więc no stress.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości