Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lip 2014 13:54 

niebieski
  • Najlepiej z Warszawy, ale cała Europa z dolotem FR lub Wizzem wchodzi w grę

Dokąd
  • Nowa Zelandia, a najlepiej Wellington

Data wylotu
  • 03.01.2015

Data powrotu
  • 14.01.2015

Długość pobytu
  • na miejscu ok tygodnia

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • do Auckland ok 5 tysiaków, z Amsterdamu China Airlines 3500

Dodatkowe informacje
  • Wylot pod koniec 1 tygodnia stycznia, muszę być na miejscu 7 stycznia. Powrót 12/13/14

Dziekuję
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Lip 2014 14:52 

sporo czasu jeszcze.. mozesz pcozekac na jakis error fare ;)
poproboj open jaw kombinacje, prg-lon, prg-fra, waw-ber, waw-prg, par-lon te chinskie linie lubia sie lamac na nich
w miedzyczasie z FRA bezposrednio na stronie opodo.de da sie za 897e ten lot:
http://www.kayak.de/flights/FRA-AKL/201 ... 015-01-14/

byc moze beda jakies oplaty za karte.. nie dochodzilem do platnosci
 PM off  

#3 PostWysłany: 07 Lip 2014 17:18 

niebieski
dzięki, andiron. Znalazłem ciekawe połączenie z Amsterdamu z China Airlines na całej trasie. Opinie o tej linii bardzo dobre. 3500 do Auckland.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Lip 2014 17:31 

wrzuc to polaczenie na kayak i wklej linka tutaj, sprobujemy jeszcze je zbic

ja lecialem china-airlines, fajna linia, plusy to takie ze jest mloda i maja nowe samoloty
minusy to ze cabin crew slabo mowi po angielsku i to jeszcze z bardzo mocnym chinskim akcentem wiec dosc ciezko jest sie porozumiec, maja tez malo piwa na pokladzie.. konczy sie po pierwszej rundzie a potem to juz czas na zielona herbate ;)

ok mam je, z karta maestro na es stronie to koszt 797e:
http://www.kayak.de/flights/AMS-AKL/201 ... 015-01-14/
polaczenie ciekawe o tyle ze to jest lot przez tajlandie, tajwan i australie za jednym razem przez co mozna sobie zrobic przystanki ;)
zeby sie mniej meczyc .pl pokazuje loty tylko z jednym stopem w tajwanie
 PM off  

#5 PostWysłany: 07 Lip 2014 17:51 

niebieski
za te 797 to jeszcze jako 4 się Australia załapała :-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lip 2014 18:43 

Szukałem półtora roku temu właśnie biletów na ten okres (w końcu wyleciałem na początku marca). Na połączenie do Wellington raczej nie ma co liczyć, ale jak już byś szukał już dolotów do wlg to sprawdzaj na www.jetstar.com, można naprawdę tanio kupić bilety z Auckland. Co do samej ceny to 800euro to naprawdę dobra cena. Ostatnio raz na jakieś pół roku pojawi się promocja (czy też błąd cenowy) i można taniej dostać, ale ja bym raczej na to nie liczył, szczególnie że z dwa lata temu nic nie było na Nową Zelandią w promocyjnych cenach
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lip 2014 18:44 

niebieski
A masz jakieś doświadczenie z trasą Auckland - Wellington? Autobus, wynajem auta, etc.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lip 2014 19:06 

Autostop jest w NZ chyba najatwiejszy na świecie :)
z lini lotniczych to jak pisałem, naprawdę polecam jetstar, najlepsza jakościowo tania linia, jaką leciałem.
Najtańsze autobusy: http://nakedbus.com/nz/bus/ - dwa razy jechałem i bez żadnych problemów, przez większą część sam siedziałem.
inne linie autobusowe: http://www.intercity.co.nz/
Pociągam nie jeździłem, ale jak sprawdzałem to były drogie.
Co do wynajmu auta to kiedyś wynająłem ze znajomymi na jeden dzień, ale to było przez hostel i nawet nie pamiętam cen, firmy itd.
Ciekawą opcją jest też relokacja: https://www.transfercar.co.nz/, tylko musisz szczegółowo czytać ogłoszenia za co musisz płacić i jak wygląda sprawa z ubezpieczeniem. Ale też nie możesz na to w 100procentach lczyć, ja tydzień przed zaklepałem sobie auto ale po 2 dniach okazało się że jednak odpada. Nie wiem tylko czy do tego nie będziesz potrzebował numeru telefonu nz.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Lip 2014 20:14 

niebieski
Dzięki wielkie za porady. Dla mnie też te 800 E to dobra cena. Chwilę jeszcze poczekam, poszukam. Mógłbym jakiś stopover sobie dorzucić tam i z powrotem np w Sydney Taipei czy Bangkoku. Tylko znalezienie czegoś sensownego nie będzie proste.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lip 2014 07:53 

kombinuj może uda się stopover znaleźć, ja musiałem dosyć szybko dolecieć więc nawet nie szukałem opcji ze stopoverem. Uważaj tylko z czekaniem, bo ja znalazłem kiedyś bilet w podobnej cenie, ale jeszcze nie znałem dokładnie kiedy będę mógł wyjechać, i nagle ceny podskoczyły o jakieś 150euro, a było jeszcze z jakieś 3 miesiące do odlotu. Sprawdziłem wyloty z innych lotnisk to już ceny ponad tysiąc euro. Generalnie ja bym na Twoim miejscu zbyt długo nie zwlekał z tym biletem, bo szansa że taniej dostaniesz jest bardzo mała, a szansa że już w takiej cenie się nie pojawią moim zdaniem duża (styczeń to szczyt sezonu w NZ).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Lip 2014 08:13 

niebieski
:-), dzięki asdop.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Lip 2014 09:41 

nie ma sprawy, jakbyś miał jakieś pytania w przyszłości o NZ to może uda mi się trochę pomóc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości