Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Madryt - Pula
#1 PostWysłany: 02 Lip 2014 02:42 

Dokąd
  • Pula

Data wylotu
  • 01.09.2014

Data powrotu
  • 08.09.2014

Długość pobytu
  • 6

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • SAS z 23 godzinnym czekaniem na przesiadke oraz Ryanair z przesiadka w Brukseli z dodatkowym płaceniem za bagaże podwójnie

Dodatkowe informacje
  • Lecę 25 wrzesnia do Hiszpanii z Warszawy i tu juz bilet mam, z bagażem dodatkowym rejestrowanym 20 kg. Tam podrózuję z koleżanka autem, kończymy w Madrycie.
    z tamtąd sama ruszam na festiwal do Chorwacji, do Puli, jednak nie wczesniej niż 31 sierpnia ( a najlepiej 1 wrzesnia). W Puli muszę się zameldować 3 wrzesnia z samego rana, więc tak naprawdę 2 września wieczorem powinnam byc na miejscu.. Zależy mi żeby dostać się tam jak najtaniej, niekoniecznie wyłacznie samolotami. Biorąc pod uwagę, że mam dodatkowy bagaż ( więc w sumie 30 kg) nie do końca opłaca się latanie tanimi liniami z przesiadkami, gdyz sztuka bagazu dodatkowego to ok. 25 euro.. Kombinuję na wszystkie sposoby jak to wykonać, w strone na festiwal najlepiej jednak jak najkrócej, ale z powrotem sadzę, ze wylacznie pociągami, zwiedzę przy okazji :) Będę baaardzo wdzięczna za jakies wskazówki, pomoc w ogarnięciu tej podrózy możliwe najtańszym kosztem.

To co znalazłam najlepszego jak dotąd to Ryanair z przesiadką, za 507 zł, do tego wiec tzeba doliczyć 50 euro (minimum):
    WYLOT Wt 2014-09-02 06:20 Madryt MAD 16:50 Pula PUY 10:30 h / 1 przesiadka
    06:20 Madryt MAD 08:50 Bruksela CRL… Ryanair LIVE PRICE! 170 zł KUP BILET
    15:05 Bruksela CRL… 16:50 Pula PUY Ryanair LIVE PRICE! 337 zł KUP BILET

Znalazłam też lot SAS, czyli bez płacenia za bagaże, ale 23 godziny w Kopenhadze... za 890 zł

Z góry serrrdecznie dziękuje za pomoc!:)))
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Madryt - Pula
#2 PostWysłany: 02 Lip 2014 09:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W Ryanairze bagaż rejestrowany za 25€ to 15 kg. Jeśli chcesz 20 kg to kosztuje 35€ za każdy odcinek. Łączny koszt Ryanairem z bagażem rejestrowanym 20 kg wyjdzie 40,99+35+80,99+35=191,98 €, czyli ok. 840 zł

Widzę, że ceny do Puli w terminie koniec sierpnia/poczatek września są dużo wyższe niż te nawet kilka dni w tył/do przodu. Przypuszczam, że z powodu festiwalu.
Np. Londyn-Pula są o 100 GBP wyższe. Z tego powodu można przypuszczać, że ceny raczej nie spadną.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Madryt - Pula
#3 PostWysłany: 03 Lip 2014 20:31 

Dziękuję :)
Zastanawiam się nad nadaniem bagażu rejestrowanego jakimś DHLem czy coś, żeby nie płacić podwójnie za ten bagaż w ryanair...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość