Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Cze 2014 14:43 

Dokąd
  • Finnmark

Data wylotu
  • 15.08.2014

Data powrotu
  • 27.08.2014

Długość pobytu
  • data elastyczna dostosuję się wyjazd kilku dniowy 4-5 max

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • znalazłam loty z Bergen do Alta ale cena nie na moją kieszeń :(

Dodatkowe informacje
  • Chciałabym dostać się na północ Norwegii, może być z Polski z przesiadką gdzieś w Europie, może być bezpośrednio, może być wew Norwegii. Póki co nie znalazłam nic, co nie porażałoby ceną. Jeśli ktoś zna sposób aby dostać się tam w przyzwoitych kosztach to będę wdzięczna za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 24 Cze 2014 09:52 
Awatar użytkownika

niebieski
W tamte rejony niestety nie jest łatwo się tanio dostać. Najtańsze połączenie to loty Norwegiana z Oslo (lotnisko Gardermoen) do Tromso lub Alta - obecnie na sierpień można znaleźć w cenie 185 zł w jedną stronę za osobę i jest to naprawdę super cena jak na to połączenie. Pewnym problemem jest dostanie się na lotnisko Gardermoen w Oslo i zgranie połączenia. Wprawdzie Norwegian lata z Polski do Gardermoen ale ceny na sierpień mogą już nie być zachęcające. Alternatywą jest lot do Oslo tanimi liniami ale niestety Wizzair i Ryanair latają na inne lotniska (Torp lub Rygge). Wtedy dochodzi jeszcze transfer w Oslo pomiędzy lotniskami, a to koszt minimum 125 zł w jedną stronę za osobę.
Podsumowując, całą podróż z Polski można zgrać w obie strony w kosztach mniej więcej 700-800 zł za osobę. Taniej obecnie się nie da w żaden sposób. Minimalna cena jaką można było w ogóle osiągnać to około 500-550 zł za osobę (ja tak leciałem do Tromso ale wszystko było kupowane w promocjach z dużym wyprzedzeniem). Jeżeli jesteś zainteresowana takim połączeniem to mogę pomóc ogarnąć szczegóły. Napisz wtedy jakie preferencje co do wylotu z Polski i jaka elastyczność dat. Żeby osiagnąć takie ceny może niestety być potrzebny nocleg na lotnisku w Oslo.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Cze 2014 20:11 

Bardzo dziękuję za odp :) rzeczywiście dość kosztowna impreza, na ten moment odpuszczę wyprawę do Finnmarku. W sierpniu planuję skorzystać z promocji Ryanaira na loty do Oslo. Planuję też przedostać się pociągiem z Oslo do Bergen ale cena Minipris tej przejażdzki to 250 zł :shock: więc kombinuję co zrobić żeby wrócić z Bergen do Oslo taniej.
Będę polować na promocje w Norwegianie wew Norwegii i może uda się zgrać z tanimi lotami, nawet zimą mi pasuje może uda się zobaczyć zorzę :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Cze 2014 20:26 

Betsy1977

do Bergen lata wizz z Gdańska - nie lepiej poszukać takiego połączenia a do Gdańska TLK lub PB?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Cze 2014 20:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Betsy1977 napisał(a):
Planuję też przedostać się pociągiem z Oslo do Bergen ale cena Minipris tej przejażdzki to 250 zł :shock: więc kombinuję co zrobić żeby wrócić z Bergen do Oslo taniej.
Niestety, ale teraz to już chyba trochę późno na kupowanie biletu minipris za minimalną cenę na tą trasę na sierpień. Choć pojedyncze terminy za 249 nok można jeszcze znaleźć (np 12,21,26).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Cze 2014 21:15 

Zwróć uwagę, że w Norwegii od pociągów tańsze są autobusy, możesz szukać netpris - o połowę taniej na niektóre kursy i to nawet dzień przed podróżą.
Jechałam w czerwcu z Torp do centrum Oslo za 60 zł.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lip 2014 19:05 

dzięki za rady :)

wiem, że z Gdańska wizz leci do Bergen tylko nie bardzo chce mi się 8h jechać z Gdańska do Łodzi ale nie wykluczone, że wezmę to pod uwagę.
Właśnie muszę poszukać autobusu bo pociąg Oslo - Bergen na ten moment to cena 400 zł w obie strony, powrotna w nocy żeby się przespać.
Ogólnie 4 dniowy wyjazd z tanim przelotem, pociągiem do Bergen i noclegami szacuje się na poziomie 1400 zł, kurcze trochę dużo (przyjęłam, że na miejscu 300 zł pójdzie na wydanie, jedzenie itd)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lip 2014 19:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Kilka propozycji lotów do Tromso:

Załączniki:
4.png
4.png [ 58.44 KiB | Obejrzany 1307 razy ]
3.png
3.png [ 56.79 KiB | Obejrzany 1307 razy ]
2.png
2.png [ 29.2 KiB | Obejrzany 1307 razy ]
1.png
1.png [ 58.69 KiB | Obejrzany 1307 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Gru 2015 20:14 

Loty: 6
Kilometry: 8 421
Krajów: 3 / 1.4%
Interesuje mnie lot z Oslo do Finnmarku - w zasadzie to wszystkie lotniska wchodzą w grę( Alta, Lakselv ect). Plan jest żeby pooglądać zorze, pooglądać Norwegie bez zapinania się na fjordy, zmarznąć.

Data 21/22.01.2016 do 25.01.2016

Znalazłam promocje na Norwegianie z Oslo do Alty RT 378zł. Niestety kod UNDER26 nie łączy się z tą promocją.

Bravofly znajduje to połączenie w cenie 379zł i nie działa żaden z kodów z tematu "134-nok-na-bravofly" . Na bravofly.no cena jest zawyżona i po uwzględnieniu kodu na 134NOK i tak wychodzi taniej na stronie Norwegian. Co prawda zostaje jest jeszcze opcja postawienia maszyny wirutalnej IOS i kod dla IPhonów 20$.

Czy mogę coś jeszcze spróbować żeby wyszło taniej i łatwiej niż postawienie maszyny wirtualnej?
Mam wrażenie, że czegoś nie wiem albo czegoś nie sprawdziłam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości