Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lis 2011 17:29 

Witam,
jestem z Wrocławia, szukam lotu w jedną stronę między 27 a 30 stycznia do Las Palmas. Będę podróżować z jednym (a może nawet dwoma) bagażami rejestrowanymi. Dopuszczam ewentualnie wylot z Poznania bądz Katowic, chyba że jakieś sensowne miasto bez przesiadki się trafi. Chciałabym aby podróż trwała paręnaście godzin, myślę 20 max może być ze spaniem na lotnisku.

znalazłam już coś takiego (cena z 1 bagażem):
30.01.2012
Wroclaw (WRO) London (Luton) (LTN) 06:05 07:20 2h 15 36.59EUR Wizzair
London (Luton) (LTN) Las Palmas (LPA) 13:35 18:00 4h 25 54.20EUR Ryanair

Razem: 90.79 EUR

Ma ktoś może inny pomysł?
Z góry dziękuję za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 21 Lis 2011 18:04 
Awatar użytkownika

niebieski
paulaneo napisał(a):
Witam,
jestem z Wrocławia, szukam lotu w jedną stronę między 27 a 30 stycznia do Las Palmas. Będę podróżować z jednym (a może nawet dwoma) bagażami rejestrowanymi. Dopuszczam ewentualnie wylot z Poznania bądz Katowic, chyba że jakieś sensowne miasto bez przesiadki się trafi. Chciałabym aby podróż trwała paręnaście godzin, myślę 20 max może być ze spaniem na lotnisku.

znalazłam już coś takiego (cena z 1 bagażem):
30.01.2012
Wroclaw (WRO) London (Luton) (LTN) 06:05 07:20 2h 15 36.59EUR Wizzair
London (Luton) (LTN) Las Palmas (LPA) 13:35 18:00 4h 25 54.20EUR Ryanair

Razem: 90.79 EUR

Ma ktoś może inny pomysł?
Z góry dziękuję za odpowiedz

jak masz azuona to my tu duzo nie pomożemy :-)

jedyna rada to czekac - promocje sa poki co raczej na grudzien, troche stycznia, ale wyglada na to ze powinno byc taniej (dolot do LPA powinien sie spokojnie zmiescic w 50€ wg mnie, sam lecialem tam trzy razy za ok 2 stowki ale w obie strony ;))

ps. ZAZDROSZCZE!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lis 2011 18:34 

Jak narazie znalazłem cos takiego:
POZ-BCN 28.01 89zł W6 bez WXC i bez bagazu.
BCN-LPA 29.01 62 euro IBERIA (w cenie już jeden bagaż rejestrowany do 23kg w cenie)

Czas oczekiwania w Barcelonie około 14h.

POZ-BCN 28.01 89zł W6 bez WXC i bez bagazu.
BCN-LPA 29.01 FR 24 euro

Czas przesiadki około 20 h.

POZ-MAD 28.01 FR 104zl
MAD-LPA 29.01 18 euro ostatnie 2 miesjca

Czas oczekiwania około 7 godzin.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2011 19:20 
Awatar użytkownika

srebrny
erazmus w las palmas ??? juz Cie nie lubie

:twisted:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lis 2011 20:58 

tak, mam azuona.
@Cahir: wielkie dzięki, teraz szukam w jakiej cenie jest drugi rejestrowany bagaż, czy jest to 50 EUR? Czy może 10 EUR?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lis 2011 21:58 

O którego przewoźnika Ci chodzi?
Obywatelstwa hiszpańskiego nie masz?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lis 2011 00:56 

aj, nie napisałam, chodzi o IBERIE - Vueling, nie mogę znalezć tej informacji nigdzie. I nie mam póki co hiszpańskiego obywatelstwa, mogę mieć najwyżej kartę rezydenta - ale chyba póki się tam nie dostanę to jej nie załatwię...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Lis 2011 01:12 
Moderator forum

paulaneo napisał(a):
szukam w jakiej cenie jest drugi rejestrowany bagaż,
---
aj, nie napisałam, chodzi o IBERIE - Vueling, nie mogę znalezć tej informacji nigdzie. I nie mam póki co hiszpańskiego obywatelstwa, mogę mieć najwyżej kartę rezydenta - ale chyba póki się tam nie dostanę to jej nie załatwię...

http://www.vueling.com/EN/info/faq.php#16
Any luggage over 23 Kg per passenger will be charged at 10 euros per additional Kg to a maximum permitted total of 50 Kg per person. The maximum permitted weight per item is 32 Kg.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lis 2011 01:53 

To jest lot Iberi więc obowiązują zapewne jej zasady http://www.iberia.com/purchase-excess-baggage/ czyli za dodatkowy bagaż 50 euro.

Cytuj:
Co to takiego obniżka dla mieszkańców?

Chodzi o 50% bonifikatę (od 1 stycznia 2007) na taryfy regularnych serwisów transportu powietrznego, przyznawane przez Rząd hiszpański. Obniżka ta będzie miała zastosowanie w przypadku obywateli hiszpańskich oraz innych państw członkowskich Unii Europejskiej lub obywateli państw, które podpisały porozumienie o Europejskiej Strefie Gospodarczej (obecnie Norwegia, Islandia, Lichtenstein) oraz Szwajcarii, którzy zamieszkują na terytorium Balearów, Wysp Kanaryjskich, Ceuty lub Melilli i którzy przemieszczają się między miejscem swojego zamieszkania a jakimkolwiek innym miejscem na terenie państwa (Hiszpanii).

Osoby, które dotyczy powyższa definicja, powinny dowieść, że są rezydentami, PRZEDSTAWIAJĄĆ dowód osobisty lub kartę rezydenta w wypadku obywateli Unii Europejskiej lub krajów Europejskiego Obszaru Gospodarczego (aktualnie Norwegia, Islandia, Liechtenstein) i Szwajcarii, jeżeli jest ważny i widnieje na nim adres dający prawo do subwencji. Mieszkańcy, w których dowodzie osobistym nie widnieje miejsce zamieszkania będące podstawą do zniżki lub w przypadku nieletnich, którzy nie posiadają dowodu osobistego, powinni posiadać ważne zaświadczenie potwierdzające miejsce zamieszkania wydane przez Urząd Miasta.

W przypadku osoby korzystającej z prawa do zniżki Iberia jest zmuszona do dokładnej weryfikacji zgodności danych osoby z biletu z danymi, które widnieją w dokumencie tożsamości przed odprawą bagażową; to znaczy, w przypadku wszystkich pasażerów posiadających bilet ze zniżką. Dlatego też niezbędnym jest, aby każdy z pasażerów, który posiada bilet lotniczy ze zniżką podróżował z dokumentem, który zaświadczy o jego tożsamości, może to być bądź dowód osobisty bądź karta pobytu lub też inne zaświadczenie, o którym była mowa wcześniej.

Więc jak masz kartę rezydenta to płacisz tylko połowę ceny za przelot.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Gru 2011 14:15 

Dzięki jeszcze raz za wszystkie porady. Dziś postanowiłam kupić bilety przez Londyn (ryanair) i czekała na mnie nie miła niespodzianka. Parę dni wcześniej kupiłam kartę BZWBK prepaid, i chcąc polecieć z Wrocławia do Luton 30.01.2012 z bagażem chciałam zapłacić 49,24 GBP a tu klikam na powyższą kartę i wyskakuje mi 55,24 GBP. Czy to znaczy ze w Anglii nie działa ta karta? Dowody w załączniku.

Załączniki:
zaplata 2.JPG
zaplata 2.JPG [ 123.67 KiB | Obejrzany 984 razy ]
zaplata 1.JPG
zaplata 1.JPG [ 113.75 KiB | Obejrzany 984 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Gru 2011 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 340 201
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
A może warto jednak pofatygować się do Bratysławy i za 50 euro polecieć bezpośrednio bez przesiadek?

Obecnie:
Pt27 sty 12
19:45 Odlot
23:45 Przylo
50,49 EUR

lub
Pn30 sty 12
LotFR 3587 12:25 Odlot
16:25 Przylot
50,49 EUR
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości