Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2014 20:27 

Dokąd
  • Malezja lub Bangkok

Data wylotu
  • 03.01.2015

Data powrotu
  • 29.04.2015

Długość pobytu
  • 4-5 miesięcy

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Azuron - 2500zł RT, ScyScanner - 1300zł OW

Dodatkowe informacje
  • Witam,
    z jakim wyprzedzeniem lub w jakim terminie można liczyć na satysfakcjonującą cenę? (dla mnie do 800-900zł)
    Planuję podróż na kilka miesięcy 4 może 5 i data wyjazdu jest elastyczna. Mogę wyjechać nawet przed świętami jeśli cena będzie atrakcyjna.
    Ważne, jednak żeby data powrotu nie odchodziła zbytnio od kwietnia w przód (deszcz).

Z góry dzięki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2014 20:34 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
Krajów: 6 / 2.8%
niebieski
kosaml napisał(a):
Witam,
z jakim wyprzedzeniem lub w jakim terminie można liczyć na satysfakcjonującą cenę? (dla mnie do 800-900zł)
Planuję podróż na kilka miesięcy 4 może 5 i data wyjazdu jest elastyczna. Mogę wyjechać nawet przed świętami jeśli cena będzie atrakcyjna.
Ważne, jednak żeby data powrotu nie odchodziła zbytnio od kwietnia w przód (deszcz).

Z góry dzięki za pomoc :)[/list]

Jeżeli cenę 800-900zł (domyślam się że OW) uznajesz jedynie za satysfakcjonującą to będzie bardzo ciężko coś znaleźć. Każda cena w tym terminie poniżej 2000 RT będzie dobra...

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Kwi 2014 07:26 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Na KL z Polski w takiej cenie raczej ciężko liczyć, ale BKK bywa w okolicach 1900 PLN RT, niestety dotyczy to najczęściej biletów z miesięcznym pobytem. BKK jest generalnie tańszą destynacją niż Kuala Lumpur. Można też włączyć w poszukiwania niemieckie lasty i inne czartery z Europy. Poszukaj też z Norwegian do BKK, ale w tym okresie raczej będzie cieżko u nich o promocję. Był ostatnio Phuket z Zurichu za 160 euro (nie pamiętam jakie linie, chyba jakiś czarter), więc może coś się trafi.
Update - Generalnie raczej nie liczyłbym na dwa osobne bilety OW z Polski w cenie ok. 800 PLN, zwłaszcza w tym okresie (ale nigdy nie wiadomo, Rainbow oferował kiedyś przelot za właśnie mniej więcej tyle, ale na inny okres i raczej jako last minute). Możesz też poszukać jakis open jaw aby przelot był do Bangkoku a wylot z KL lub odwrotnie.
Jeśli w swojej podróży zamierzasz też odwiedzić Filipiny to można pokombinować składak przez Dubaj. Z Dubaju do Manili lata Cebu Pacific, często w bardzo dobrych cenach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Kwi 2014 13:17 

niebieski
Skoro bagaz nadawany to trzeba zapomniec o Cebu, Dubaju itp bo skladak wyjdzie bardzo drogi.

800PLN OW to cena jedynie z bledem taryfowym i dorwac takie cos bedzie ciezko.

2k to minimum za KUL. Przy czym OW zawsze wyjdzie wyraznie wiecej niz 50% tej ceny.
Zreszta 2k to i tak mocno promocyjna cena bo ten kierunek to od 2.7-2.8k sie zaczyna.

BKK taniej ale tez bez przesady, 800-900PLN z nadawanym to sfera marzen.
Norwegian chyba lata z Oslo ale jak sie doliczy tam dojazd i bagaze to wyjdzie zdecydowanie wiecej...

Nie wiem jakie linie te 1.3k OW ale wg mnie dobra cena.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Kwi 2014 13:32 
Awatar użytkownika

niebieski
rydzo napisał(a):
Skoro bagaz nadawany to trzeba zapomniec o Cebu, Dubaju itp bo skladak wyjdzie bardzo drogi.

Nie koniecznie - bagaż w Cebu nie jest aż tak drogi, a do Dubaju są też inne linie niż Wizz. Można trafić dobre ceny z Pegasus przez Stambuł, u nich bagaż rejestrowany jest w cenie.
Update - W Cebu na tej trasie bagaż 15kg - ok 67 PLN OW, 20kg - ok. 100 PLN. Cena za lot z Dubaju do Manili wynosi na dziś w okresie zimowym 800 PLN OW z bagażem, a bywało nieco taniej. Berlin-Dubaj bywa w okolicach 160-180 euro z bagażem w cenie, a przy promocjach jakie dość często rzuca Pegasus bywa i 30% taniej (teraz nie ma promo). Wychodzi więc, że można dolecieć z Berlina do Manili za 1400 PLN OW z bagażem - ja jestem tu niezbyt obiektywny, jestem ze Szczecina, więc wolę latać z Berlina niż Warszawy.

rydzo napisał(a):
800PLN OW to cena jedynie z bledem taryfowym i dorwac takie cos bedzie ciezko.

Zdecydowanie bardzo ciężko, ale jak napisałem z Rainbow zdarzały się w tym roku za ok. 900 PLN do BKK. Teraz nie ma tego połączenia, ale podobno ma być...

rydzo napisał(a):
2k to minimum za KUL. Przy czym OW zawsze wyjdzie wyraznie wiecej niz 50% tej ceny.
Zreszta 2k to i tak mocno promocyjna cena bo ten kierunek to od 2.7-2.8k sie zaczyna.

100% racji
rydzo napisał(a):

BKK taniej ale tez bez przesady, 800-900PLN z nadawanym to sfera marzen.
Norwegian chyba lata z Oslo ale jak sie doliczy tam dojazd i bagaze to wyjdzie zdecydowanie wiecej...
Nie wiem jakie linie te 1.3k OW ale wg mnie dobra cena.

Kilka stówek można jednak zaoszczędzić na Bangkoku w porównaniu do Kuala Lumpur. Co do Norwegiana - fakt z bagażem, ale to jednak jest low-cost, nie ma aż tak dużych różnic czy bierzesz OW czy RT.
Zgadzam się, że 1 300 PLN to dobra cena OW.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Kwi 2014 20:26 
Awatar użytkownika

platynowy
Witam,
Mam pytanie do obeznanych w temacia latania do Tajlandii, czy cena okolo 2150 PLN dla warunkow podanych ponizej jest dobra i czy warto kupowac (do jutra jest promocja Qatar Airways):

Polska, np. Warszawa, ale tez wschodnie Niemcy (Berlin, Drezno, Lipsk)

Dokąd
Tajlandia np. Bangkok

Data wylotu
okolo 20 czerwca +/- 5 dni

Data powrotu
do 8 lipca +/- 2 dni

Długość pobytu
2-3 tygodnie

Bagaż
Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
4

Sam znalazłem
Qatar 2145 PLN za osobe z przesiadkami 2:35 i 2:55 w Doha

Dodatkowe informacje
Zalezy mi na krótkich przesiadkach (inne opcje cenowe to 9 i 15h na lotnisku w nocy - ale to mnie nie interesuje) i w miare "dobrej" cenie.

Dzieki wielkie za wszystkie sugestie!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Kwi 2014 20:58 

Rzeczywiście przesadziłem z tą satysfakcjonującą ceną. W każdym razie wiem, że były takie okazje dlatego chciałem zapytać czy jest jakaś mniejsza lub większa reguła kiedy się mogą znów pojawić.

Póki co mam przeznaczone 2,5k na podróż RT i liczę się z wyłożeniem 3k ale z chęcią przygarnąłbym coś tańszego.

1300 OW to cena za wylot miesiąc wcześniej, na początku grudnia lub w połowie stycznia z Ukraine International.

Chyba największa szansa na coś tańszego to Rainbow Tours. Poszukam jeszcze na Norwegian i u dojszlandów, może coś się trafi.

W każdym razie dzięki za pomysły ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Kwi 2014 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
jaco027 napisał(a):
Witam,
Mam pytanie do obeznanych w temacia latania do Tajlandii, czy cena okolo 2150 PLN dla warunkow podanych ponizej jest dobra i czy warto kupowac (do jutra jest promocja Qatar Airways):

Polska, np. Warszawa, ale tez wschodnie Niemcy (Berlin, Drezno, Lipsk)

Dokąd
Tajlandia np. Bangkok

Data wylotu
okolo 20 czerwca +/- 5 dni

Data powrotu
do 8 lipca +/- 2 dni

Długość pobytu
2-3 tygodnie

Bagaż
Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
4

Sam znalazłem
Qatar 2145 PLN za osobe z przesiadkami 2:35 i 2:55 w Doha

Dodatkowe informacje
Zalezy mi na krótkich przesiadkach (inne opcje cenowe to 9 i 15h na lotnisku w nocy - ale to mnie nie interesuje) i w miare "dobrej" cenie.

Dzieki wielkie za wszystkie sugestie!

Cena jest dobra jak za takie warunki i bardzo dobre linie. Nie jest to hit, ale sensowna oferta. Owszem, bywa taniej, ale często z dłuuugimi przesiadkami. Wiele taniej niż 2150 z krótkimi przesiadkami bywa niezbyt często, a jak już to i tak w okolicach powiedzmy 1950, więc 200 pln mniej i nie wiadomo czy będzie...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Maj 2014 04:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Dzięki za sugestie i informacje.
Okazało się, że wspomniana "promocja" w Qatar, trwa w dalszym ciągu, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, to w cenie 1900-2200 można bez problemu znaleźć loty WAW-BKK na kilka-kilkanaście dni na najbliższe miesiące.
W temacie poprzedniej dyskusji w tym wątku:
Obecnie ma promocje WAW-BKK UIA (linie ukraińskie). Bez problemu można złożyć lot za 1600-1700PLN ale są kilkugodzine (5-6) przesiadki w Kijowie i samoloty znacznie gorsze (np. zamiast indywidualnych ekranów - podwieszane). to chyba jak stare samoloty Lotu na trasie Warszawa - USA/Kanada.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość