Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kos
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2014 18:34 

Dokąd
  • Grecja Kos

Data wylotu
  • 01.08.2014

Data powrotu
  • 31.08.2014

Długość pobytu
  • 14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 6

Sam znalazłem
  • 291 PLN/ osobę OW

Dodatkowe informacje
  • Witam, szukam lotu na Kos w sierpniu. Wczasy z rodziną. Na razie cena to 291 PLN OW. Czy ma sens czekać na coś tańszego i jakich cen można się na sierpień spodziewać. Na forum znalazłem, że ktoś leciał za 450 RT.
    Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Kos
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2014 21:37 

niebieski
Bezpośrednio z Krakowa obecnie 575 zł RT beż bagażu rejestrowego
6-20 lub 13- 27 sierpnia
Można dolecieć też przez Oslo a powrót przez Bergamo ale koszty bagażu rejestrowego będą wyższe ( 4 loty)

#3 PostWysłany: 16 Kwi 2014 06:33 

Tak, to wiem. Chodzi mi o to jakich cen można się spodziewać w sierpniu...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Kwi 2014 07:46 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
na dzień dzisejszy nie ma jakiejs sensownej alternatywy. Powinno być jeszcze taniej, ale moze byc drozej.

#5 PostWysłany: 16 Kwi 2014 08:47 

No właśnie, na tym polega problem :( , że nie ma się pewności...
Może ktoś ma doświadczenia jak było w zeszłym roku z tymi cenami (i kiedy ewentualnie te ceny mogą spaść?)

Pozdr
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Kwi 2014 09:20 
Awatar użytkownika

Loty: 7
Kilometry: 27 489
Krajów: 5 / 2.3%
Statystycznie najniższe będą w czerwcu i początek lipca. Ale to loteria. Postaraj się ograniczyć ilość bagaży rejestrowanych - jeden na kilka osób. Wtedy za 450 RT jest spora szansa moim zdaniem

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2014 09:31 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
W zeszłym roku strategia cenowa Ryanaira była zupełnie inna i ogólnie było taniej niż jest. Te czasy raczej nie wrócą. Kiedyś istniała zasada, że zazwyczaj bilety są najtańsze na 4-6 tygodni przed podróżą. Zasada jednak i tak doznawała ograniczenia w razie świąt, ważnych wydarzeń i wakacji ;) Więc wszelkie przewidywania to wróżenie z fusów. Ceny mogą jeszcze odrobinę spaść, równie dobrze mogą wzrosnąć.

Alternatywą może być przelot z przesiadką. Na tą chwilę przelot z Oslo Rygge kosztuje ~600 NOK RT (moim zdaniem z potencjałem do spadania), czyli jest około dwa razy tańszy . Trzeba doliczyć jeszcze dolot do Rygge, Ryanair wrzuca regularnie loty z Polski po 34 PLN, może wrzuci i na sierpień. Jednak żeby nie było zbyt pięknie, to doloty do Rygge w takiej cenie zdarzają się tylko z Gdańska, Poznania, Warszawy lub Wrocławia. I na pewno będzie wiązało się to z nocką na lotnisku- pytanie czy gra jest warta świeczki.

PS. Właśnie przeczytałem, że chcecie brać bagaż rejestrowany. Wtedy przesiadki stają się absolutnie nieopłacalne.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Kwi 2014 12:21 

ciacho_majonez napisał(a):
W zeszłym roku strategia cenowa Ryanaira była zupełnie inna i ogólnie było taniej niż jest. Te czasy raczej nie wrócą. Kiedyś istniała zasada, że zazwyczaj bilety są najtańsze na 4-6 tygodni przed podróżą. Zasada jednak i tak doznawała ograniczenia w razie świąt, ważnych wydarzeń i wakacji ;) Więc wszelkie przewidywania to wróżenie z fusów. Ceny mogą jeszcze odrobinę spaść, równie dobrze mogą wzrosnąć.

Alternatywą może być przelot z przesiadką. Na tą chwilę przelot z Oslo Rygge kosztuje ~600 NOK RT (moim zdaniem z potencjałem do spadania), czyli jest około dwa razy tańszy . Trzeba doliczyć jeszcze dolot do Rygge, Ryanair wrzuca regularnie loty z Polski po 34 PLN, może wrzuci i na sierpień. Jednak żeby nie było zbyt pięknie, to doloty do Rygge w takiej cenie zdarzają się tylko z Gdańska, Poznania, Warszawy lub Wrocławia. I na pewno będzie wiązało się to z nocką na lotnisku- pytanie czy gra jest warta świeczki.

PS. Właśnie przeczytałem, że chcecie brać bagaż rejestrowany. Wtedy przesiadki stają się absolutnie nieopłacalne.

Dzięki za odpowiedź. Przesiadki nie wchodzą w grę (chcę lecieć z 2 dzieci w tym, córka 2 latka + kwestia bagażu...)

Jeszcze jedno. Może ktoś pomoże. W regulaminie Ryanaira jest napisane, że wózki (składane) przysługują bezpłatnie dla niemowląt (do 2 lat). Córka skończy w czerwcu 2 lata więc będzie traktowana jako dziecko. Wózek spacerowy chcę zabrać. Więc pytanie czy puszczą mnie bez opłat, czy zażyczą sobie opłatę (jak za akcesoria dziecięce).

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Kwi 2014 22:59 

Loty: 42
Kilometry: 63 894
Krajów: 15 / 7.0%
Prześledź wątek o wózkach na forum, ale raczej do 4 lat wózek przechodzi za darmochę jak nim jedziesz pod same schody samolotu. Kulturalnie składasz wózek przed schodami zabierasz dziecko i idziesz na górę. Ktoś go zgarnie i wrzuci do bagażowni.
Co do bagażu to my z dzieckiem raz 8 miesięcznym raz 15 miesięcznym zapakowaliśmy się w dwa podręczne. Raz ryanowe raz mini od wizzaira więc przemyśl sprawę czy trzeba kupować bagaż.
Dodatkowo torba przy wózku też ma jakąś pojemność i nikt tego nie sprawdza na rozmiar i wagę :)

#10 PostWysłany: 17 Kwi 2014 09:25 

Dzięki za info. Najwyżej jak ktoś się uprze to zapłacę na lotnisku. Rozumiem, że wózek lepiej okleić na odprawie czy nie?

Co do bagażu to masz rację, muszę tylko przekonać żonę...

Pozdr
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Kwi 2014 21:42 

Loty: 42
Kilometry: 63 894
Krajów: 15 / 7.0%
Jeśli nie masz bagażu rejestrowanego (tylko podręczny) to trzeba iść na odprawę by dostać opaskę na wózek, chociaż czasami dają na security, jak nie masz.

#12 PostWysłany: 19 Kwi 2014 18:15 

Zbanowany
.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości