Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wrocław - Paryż
#1 PostWysłany: 14 Kwi 2014 13:16 

Dokąd
  • Paryż

Data wylotu
  • 01.08.2014

Data powrotu
  • 21.09.2014

Długość pobytu
  • 7 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Wizz Air 06-13.08.2014 cena: 696 PLN/dwie osoby

Dodatkowe informacje
  • Witam,
    poszukuję tanich biletów dla 2 osób z Wrocławia do Paryża w przedziale czasowym 01.08 - 21.09 (dopuszczam wcześniejsze lub późniejsze terminy). Ilość dni +/- 7.
    Dzisiaj znalazłam tani lot w Wizzair z Wrocławia 06-13.2014 w cenie 696PLN/dwie osoby. Doradźcie, czy mogę trafić na lepszą promocję?
    Pozdrawiam Kamila
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Wrocław - Paryż
#2 PostWysłany: 14 Kwi 2014 13:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli jesteś skłonny karnąć się PolskimBusem do Berlin na SXF to znajdziesz taniej. ok. 300zł/os powinno być do skomponowania z patentem praskim. Jest jeszcze dodatkowa oszczędność w postaci dojazdu. Bus BVA-Paryż-BVA kosztuje 34eurox 2 osoby = 68 euro. Dojazd z Orly na które lata U2 z SXF to jakieś 2 euro/os czyli jakieś 8 euro w dwie strony w dwie osoby. Czyli dodatkowo 60 euro oszczędności.

edit: dodam tylko, że polskiegBusa na te terminy jeszcze nie ma, więc jak sobie przypilnujesz to kupisz tanio bilety z dojazdem bezpośrednio na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:07 

Dziękuję za info.
Wolałabym jednak bezpośredni lot z Wrocławia do Paryża.
Jest jeszcze trochę czasu i nie wiem czy rezerwować teraz za ta cenę czy czekać na lepszą okazję...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Twój wybór. Warto dodać, że w Wizz masz tylko mały podręczny w cenie, jak dodasz normalny podręczny to cena jeszcze wzrośnie. Do tego U2 to poziom wyżej niż Wizz jeśli chodzi o linie lotnicze.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:20 

U2 nie lata z Wrocławia, a jak doliczę koszty dojazdu do Krakowa i parkingu, to nie wychodzi taniej.
Z Wrocławia mam wybór Wizzair albo Ryanair.
Od dawna niczego nie rezerwowałam i słabo się w tym orientuję.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
kama_kamila napisał(a):
U2 nie lata z Wrocławia, a jak doliczę koszty dojazdu do Krakowa i parkingu, to nie wychodzi taniej.
.

kiew napisał(a):
Jeśli jesteś skłonny karnąć się PolskimBusem do Berlin na SXF to znajdziesz taniej. ok. 300zł/os powinno być do skomponowania z patentem praskim.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale ja nie piszę nic o Krakowie. Grad za oknem na przemian ze słońcem nie pozwala mi się skoncentrować się na pracy, więc w akcie dobrej woli Ci to rozpiszę...

Twój lot:
- 696 zł dla 2 osób z małym bagażem podręcznym
- 948 zł dla 2 osób z normalnym bagażem podręcznym ( standardowa walizka)

Dodatkowo Bouvais - Paryż to kurs autobusem za 17euro (zakładam, że jak do Berlina Ci daleko to kombinacje z pociągiem z Bouvais czy blablacar Cię nie zainteresują). w 2 osoby w 2 strony to 68 euro ~ 285 zł

Moja propozycja
- 596 zł dla 2 osób z normalnym bagażem podręcznym za bilet na trasie SXF-ORY (20-28.08.2014 z patentem praskim)

Dodatkowo dojazd Ory-Twój adres w Paryżu to bilet miejski komunikacji w Paryżu. Ten koszt i tak poniesiesz, bo raczej nie będziesz mieć noclegu tam gdzie zatrzymuje się autobus lotniskowy.

Dodatkowo PolskiBus WRO-SXF-WRO(wsiadasz na PKS we Wrocławiu, wysiadasz pod terminalem w Berlinie). W najdroższej opcji to jest 340 zł za osobę, ale to jakbyś kupowała w ostatniej chwili. Ale nawet ciągle 340+596 < 696+285 , a masz lepsze linie,większy bagaż (na 7 dni dla kobiety różnica między małym podręcznym, a dużym to kolosalna różnica) , z lepszych lotnisk. Ale znajac z takim wyprzedzeniem termin to raczej kupić tego polskiego busa za 50-60 zł za 2 osoby w dwie strony niż 340zł.

Można sobie to też połączyć z jednym dniem czy dwoma w Berlinie (jak się nie było to warto). Kwestia dogrania pb z lotem, a nie powinno to czasowo zając dużo więcej niż wersja z Wro.

Jeśli już koniecznie chcesz z WRO to trochę taniej masz w terminie 23.07 - 30.07 i kup sobie WDC. Twój lot z wykupieniem WDC to 646 zł, więc 50 zł taniej niż bez. A może Ci się jeszcze przyda. Lot 23.07-30.07 z wykupieniem WDC 546 zł. To najniższe ceny Wizzem, Ryan już nie lata na tej trasie. Bilety raczej już specjalnie tańsze nie będę na te terminy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Kwi 2014 16:41 

Wielkie dzięki za rozpiskę.
Masz rację, wybiorę opcję z busem.
Jeżeli chodzi o bagaż, to faktycznie mogłabym się niemiło zaskoczyć.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości