Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kuala Lumpur/Polska
#1 PostWysłany: 10 Kwi 2014 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Krajów: 26 / 12.2%

Dokąd
  • Polska/Berlin

Data wylotu
  • 11.04.2015

Długość pobytu
  • Nie dotyczy

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1500

Dodatkowe informacje
  • Witam,

Poszukuję jak najtańszego biletu powrotnego z Kuala Lumpur do Polski. Przesiadki jak najbardziej wchodzą w grę. Jest to ostatni punkt w moim podróżniczy planie na 2015r. , który przedstawia się następująco:

Warszawa - Budapeszt 22.02.2015
    Budapeszt - Dubaj 23.02.2015
    Dubaj - Colombo 26.02.2015
    Colombo - Male 08.03.2015
    Male - Colombo 14.03.2015
    Colombo-Kuala Lumpur 25.03.2015
    Kuala Lumpur - Kota Bharu 28.03.2015
    Kota Bharu - Kuala Lumpur 5.04.2015
    Kuala Lumpur - Bali 5.04.2015
    Bali - Kuala Lumpur 11.04.2015

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu rozwiązania przy powrocie do Polski. Początkowo myślałem o powrocie do Colombo, a stamtąd do Dubaju i przez Budapeszt do Polski, ale z pewnością musiałbym liczyć się ze stratą 1500zł. Chciałbym zejść poniżej 1000zł/osoba. Z góry dziękuję za pomoc.

Image
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Kwi 2014 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Poniżej 1000 PLN będzie ciężko, ale warto poszukać. Dla wielu linii jeszcze trochę za wcześnie na kwiecień 2015, np FlyDubai nie ma chyba nawet rozkładu np. na trasę Colombo-Dubai.
Co przychodzi mi do głowy:
1. Poszukać taniego lotu lub droga lądowa do Bangkoku i dalej Norwegian. Mają teraz jakiś problem techniczny, nie mogę sprawdzić cen :/
2. Opcja przez Colombo - Air Asia do Colombo (380 MYR), dalej np. FlyDubai do Dubaju (nie ma cen na kwiecień 2014, ale na wcześniejsze terminy ok 522 PLN), potem WizzAir lub Pegasus Airlines - można trafić z Dubaju do Berlina przez Stambuł za ok. 150 euro, ale mają często promocje, może być taniej. Ogólnie i tak wychodzi ok. 1500 PLN, może trochę mniej.
3. Air Asia do Kathmandu (ok. 500 PLN), dalej FlyDubai do Dubaju za ok. 530 PLN (teraz nie ma chyba też rozkładu) - wychodzi trochę drożej niż Colombo, ale z tego co widzę Colombo masz w pierwszą stronę, a w kwietniu w Nepalu już wiosna :) Może warto trochę dołożyć i skoczyć w Himalaje ;)
FlyDubai lata też do Kijowa, można na jednym bilecie kupić np. Colombo-Kijow (przez Dubaj). Jest też Air Arabia, ale dość droga ostatnio.
4. Czartery - nie znam za wiele, Rainbow miewał oferty w jedną stronę z Bangkoku do Warszawy w cenach właśnie poniżej 1000 PLN, teraz nie ma, ale ostatnio dogadali się z LOT-em, ma wrócić ta trasa, może warto poczekać.
5. Cebu Pacific miewa dobre promocje z Manili do Dubaju - wiem, że to nie w tą stronę i pewnie składając do kupy przekroczy 1500, ale możesz jeszcze dorzucić do trasy Filipiny.

Update - "odblokował" się norwegian, ale na kwiecień 2015 ceny średnie - Bangkok - Berlin 17.03 najtaniej niecałe 1500 PLN, Oslo 1330 PLN, więc szału nie ma, w porównywalnych cenach powinno się znaleźć u "normalnych" przewoźników.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Kwi 2014 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Krajów: 26 / 12.2%
Bonieq2 - dzięki wielkie za kilka alternatyw!
Zdaję sobie sprawę, że jeszcze trochę za wcześnie na szukanie lotów na marzec/kwiecień przyszłego roku, ale myślałem, że może ktoś już przerabiał podobną trasę w poprzednich latach i będzie wiedział jak to rozwiązać ;)
Zainteresowałem się opcją nr 3. Z tego, co zdążyłem już przeczytać, to od października tego roku wiza będzie dostępna na lotnisku. To sprawia, że wyjazd może być atrakcyjny.

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Kwi 2014 18:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Garuda88 napisał(a):
Bonieq2 - dzięki wielkie za kilka alternatyw!
Zdaję sobie sprawę, że jeszcze trochę za wcześnie na szukanie lotów na marzec/kwiecień przyszłego roku, ale myślałem, że może ktoś już przerabiał podobną trasę w poprzednich latach i będzie wiedział jak to rozwiązać ;)
Zainteresowałem się opcją nr 3. Z tego, co zdążyłem już przeczytać, to od października tego roku wiza będzie dostępna na lotnisku. To sprawia, że wyjazd może być atrakcyjny.

Jeśli masz na myśli wizę nepalską, to może o czymś nie wiem, bo w Nepalu byłem dwa razy i za każdym razem brałem visa on arrival - raz na granicy z Indiami i kolejny raz na lotnisku właśnie :)
Mogę powiedzieć, że przerabiałem podobną trasę, ale raz w odwrotnym kierunku przez Nepal właśnie i drugi raz z Bangkoku, przez Kuala Lumpur, Colombo i dalej Air Arabia do Stambułu przez Sharjah (teraz niezbyt tania).
Air Asia coś wspominała, że planują wrócić na trasy do Europy, zamówili nawet nowe A330, ale dostawy mają się zacząć w 2015, więc jeszcze nie wiadomo, kiedy i czy na pewno uruchomią te połączenia.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Kwi 2014 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Można tez sprobowac przez Indie, chociaż to może być temat na duża wyprawę no i nie tania wiza. Do Indii air asia z KL, tiger air z singapuru lub z bangkoku indigo i chyba spicejet. Te dwie ostatnie są indyjskie i lataja też do Nepalu oraz Dubaju.
Update - spicejet nie lata z Bangkoku, ale Dubaj owszem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości