Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Paź 2011 19:53 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Kurde, wypadł człowiek na parę godzin i tyle nadrukowali ;)

Przebrnąłem przez większość znanych wyszukiwarek, expedia, orbitz, opodo, kayak, itd. i ceny z lastminute.com są najtańsze. Nie wiem czy uda Ci się znaleźć coś tańszego z WAW na ten okres. Z innego miasta pewnie tak, ale i tak musisz doliczyc dolot itd. Co do Koreana... Nie obawiałbym się, a wręcz bym się ucieszył na podróż z nimi :) 4 gwiazdki wg Skytrax więc bez obaw :) Tu masz dużo opinii: http://www.airlinequality.com/Forum/korean.html. Minusem jest długi powrót, ale nocleg w Seulu masz zapewniony przez linie, gorzej z Pragą. Ale uwierz, że jednak Praga nocą ma swój klimat ;) No to tyle moich własnych wywodów. Idę szukać dalej :D
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 01 Paź 2011 20:16 

alav napisał(a):
raaadek napisał(a):
Do 90 dni wiza nie potrzebna. W UK Mastercard nie wydaje kart debetowych, dlatego nie ma takiej opcji platnosci, zwykla Visa classic debetowa dziala - nie koniecznie Electron.

Jak mam to rozumiec? Czy uda sie zaplacic moja karta debetowa Mastercard, gdy wybiore Visa classic? Albo moze musze szukac kogos z karta Visa? Niestety mam tylko trzy karty Mastercard, dwie z Aliora i jedna prepaid...

Kazda debetowa Visa dziala >>> nie tylko Electron >>> masz wiecej opcji

Twoj Master nie zadziala jesli wybierzesz platnosc Visa >>> 1 lub 2 pierwsze cyfry z numeru karty okreslaja jej rodzaj (kazda Visa zaczyna sie 4, kazdy master pomiedzy 51-55).

#23 PostWysłany: 01 Paź 2011 20:46 

niebieski
Ok, czyli mój Master pewnie zadziała jak wybiorę MasterCard Credit, ale wtedy dopłacam 15 funtów?

W każdym razie znalazłem już znajomego z Visą Electron, który ma wystarczająco środków na koncie:) w najbliższym czasie pewnie będę rezerwował.

Dzięki wielkie za pomoc.

#24 PostWysłany: 02 Paź 2011 00:22 

niebieski
http://www.lastminute.ie

Na tej wersji serwisu Last Minute, irlandzkiej, wszystkie ceny podane są w euro, podczas rezerwacji w warunkach jest stwierdzenie:

All prices quoted on the site are in Euros (EUR)

Ponadto wybranie MasterCard Credit nie powoduje doliczenia dodatkowej opłaty.

Czy to znaczy, że mogę zapłacić MasterCardem podpiętym do konta prowadzonego w euro i zapłacić bez żadnego przewalutowania? Czy ktoś już w ten sposób kupował tam bilety?

Ostatnie, czego chcę, to przewalutowanie po złodziejskim bankowym kursie...

#25 PostWysłany: 05 Paź 2011 13:23 

niebieski
Kupiłem:D

Image

Ostateczna cena to 1167.90$, ale trochę zajęło, zanim do niej doszedłem. Najpierw wyszukałem interesujące mnie połączenie na lastminute.com, kosztowało 806 funtów (około 1250$). Było ono tu (w tym wątku) podane, ale powrót był z nocką w Pradze (bez darmowego noclegu). Potem na orbitz znalazłem podobne połączenie, za 1248$, ale z powrotem przez Paryż, bez nocki. Nie kupiłem, bo to był weekend i nie miałem tyle kasy. W niedzielę cena spadła na 1230$, sama z siebie. Chciałem kupić w poniedziałek, ale zanim to zrobiłem, to przeleciałem jeszcze wszystkie wyszukiwarki, dla formalności. No i farecompare.com znalazł mi połączenie na orbitz za 1199$, z powrotem przez Pragę, ale bez nocki. Co ciekawe, sama wyszukiwarka orbitz mi tego nie zwracała. Musiałem szukać za pomocą farecompare.com. Już kupowałem, ale okazało się, że nie przyjmuje Visy Electron. Więc przenoszenie środków na inne konto, do którego mam mastercard, dziś rano patrzę... 1167,9$ :D czyli jeszcze taniej. Nie wiem dlaczego te ceny tak spadają. Może jakbym poczekał trochę dłużej, to by było jeszcze taniej. Ale chciałem mieć to już z głowy i kupiłem. Uff.

Jedna kwestia - na karcie zablokowało mi kwotę, po której dolar wychodzi tak, jak w hurcie w kantorze... A więc bardzo tanio. Spodziewałem się około 100zł więcej. Z czego to wynika? I czy może to być jeszcze skorygowane?

Dziękuję wszystkim za pomoc!

Pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości