Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska - Amsterdam
#1 PostWysłany: 19 Cze 2011 18:58 

Witam!
Szukam pilnie taniego połączenia najlepiej z Krakowa do Amsterdamu na 26, 27 lub 28 czerwca.. myslicie, że da się coś taniego znaleźć? Z góry dziękuję za jakieś info?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Polska - Amsterdam
#2 PostWysłany: 19 Cze 2011 20:26 

najtansza opcja to wizzair z katowic do eindhoven (~300-350 pln) + pociag do amsterdamu (kursuja co kilkadziesiat minut, bilet bodaj 17 euro)

#3 PostWysłany: 30 Wrz 2011 16:02 

niebieski
Podepnę się. Potrzebuję transportu z Warszawy do Amsterdamu: chcę być w Amsterdamie 20 stycznia rano, powrót do Warszawy w niedzielę 22 stycznia wieczorem lub w poniedziałek 23 stycznia rano.

Jest opcja pociąg Jan Kiepura, terminy pasują (przyjeżdża do Amsterdamu o 10 rano w piątek, do Warszawy o 10 rano w poniedziałek). W promocji 29 euro w jedną stronę. Z tym, że na 2012 rok chyba będzie nowy rozkład i coś się może zmienić? Czy ktoś się orientuje, czy obejmuje to również międzynarodowe pociągi? Poza tym z tego, co wyczytałem, wynika, że nie można kupić biletów wcześniej niż 60 dni przed odjazdem, może ktoś mógłby to potwierdzić?

58 euro to w tym momencie około 260 zł. Ze względu na komfort byłbym skłonny zapłacić do 350 zł za samolot, może ciut więcej... Z Warszawy do Amsterdamu lata LOT i KLM, ale w tym momencie obie linie życzą sobie 490zł w najtańszej opcji. Da się polecieć taniej? Ostatnio w szalonej środzie były tańsze loty, ale od października do grudnia. Jest szansa, że za miesiąc-dwa się to powtórzy i będą tańsze loty do Amsterdamu w styczniu?

Dzięki.

#4 PostWysłany: 30 Wrz 2011 16:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Uploaded with ImageShack.us

#5 PostWysłany: 30 Wrz 2011 16:59 

niebieski
Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje screenshoty, ale wynika z nich chyba, że:

- będę w Amsterdamie w sobotę, nie w piątek
- wrócę do Warszawy w poniedziałek wieczorem, a muszę być najpóźniej rano, żeby pójść do pracy
- zapłacę za całość ponad 600zł

Hm?

#6 PostWysłany: 30 Wrz 2011 17:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
dokładnie tak , nie za bardzo jest w czym wybierać - ciężko jest zgrać samoloty z Twoimi sugestiami oraz mozliwościami finansowymi :) :)

#7 PostWysłany: 30 Wrz 2011 17:22 

niebieski
Ale tak jak napisałem, można polecieć bezpośrednio piątek rano - niedziela wieczorem LOTem za 490zł;) więc wszelkie kombinacje z przesiadkami, nocami na lotnisku, które de facto podnoszą cenę - nie mają sensu.

Ok, rozumiem, że tanimi liniami tańszej podróży złożyć się nie da, w takim razie czekam na ewentualne obniżki w LOT albo KLM, a jak nie będzie to pojadę pociągiem.

#8 PostWysłany: 17 Lis 2011 13:42 

niebieski
Podbiję jeszcze ten temat. Nadal nie mam transportu do Amsterdamu. Od soboty będę mógł kupić bilet na pociąg za 29 euro w jedną stronę (wtedy jest 60 dni przed wyjazdem). Jednak trochę mi się nie uśmiecha 15 godzin w pociągu:) wolałbym lecieć, choć nie za wszelką cenę.

Może będziecie w stanie jakoś pomóc? Terminy tak, jak napisałem wyżej, chcę być w Amsterdamie najpóźniej w piątek 20 stycznia rano i z powrotem w Warszawie najpóźniej w poniedziałek 23 stycznia rano. Pociąg w obie strony wyniesie mnie około 250zł. Budżet na samolot powiedzmy do 400zł. Dzięki!

#9 PostWysłany: 17 Lis 2011 14:41 

Jedyną sensowną opcją - oprócz Kiepury - w tym terminie wydaje mi się samolot + autobus + pociąg :)
Ja tą trasę będę robił 23-27 stycznia. Bilet powrotny na samolot KTW-EIN kosztował 38 zł, dwa bilety autobusowe (bez OV) to koszt 6,40 euro i powrotny IC za 34,40 euro (za kilka dni będzie można na ten termin kupić online).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Lis 2011 19:32 

nie ma sensu kupowac online biletu na pociag, bo na stacji kolejowej w dniu odjazdu mozna kupic za te sama kwote

#11 PostWysłany: 17 Lis 2011 20:31 

gwzd napisał(a):
nie ma sensu kupowac online biletu na pociag, bo na stacji kolejowej w dniu odjazdu mozna kupic za te sama kwote
To prawda, dodatkowo mając kartę OV można jeszcze kilka groszy urwać.
BTW, jeździł jeszcze jakiś autobus z lotniska w Eindhoven do Amsterdamu ale powrotny na niego kosztował jakieś 50 euro i godziny odjazdu miał niezbyt szczęśliwe :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Lis 2011 12:54 

niebieski
jackii napisał(a):
Jedyną sensowną opcją - oprócz Kiepury - w tym terminie wydaje mi się samolot + autobus + pociąg :)
Ja tą trasę będę robił 23-27 stycznia. Bilet powrotny na samolot KTW-EIN kosztował 38 zł, dwa bilety autobusowe (bez OV) to koszt 6,40 euro i powrotny IC za 34,40 euro (za kilka dni będzie można na ten termin kupić online).

Też rozważałem takie kombinacje, ale ogranicza mnie to, że w czwartek muszę jeszcze normalnie pójść do pracy i w poniedziałek tak samo. Więc wieloodcinkowe podróże skróciłyby pewnie pobyt na miejscu. Pociąg ma pasujące mi godziny - odjeżdża w czwartek o 18:30, więc wsiądę do niego prosto po pracy, a powrotny jest w Warszawie o 11-tej w poniedziałek, wiec pójdę prosto do pracy;)

Fajnie by było polecieć w piątek o 6 rano i wrócic w niedzielę późnym wieczorem, są takie loty zarówno w LOT, jak i w KLM, no ale kosztują co najmniej dwa razy tyle co pociąg.

#13 PostWysłany: 18 Lis 2011 17:51 

@alav: Na tym kierunku niestety trudno spotkać coś poniżej 300 zł.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Lis 2011 18:15 

niebieski
Do 400zł bym zapłacił:)

Zauwazyłem jeszcze teraz, że w tych terminach są tanie loty do CRL z WAW, no ale potem i tak trzeba kombinować z pociągiem, cena wychodzi porównywalna, terminy podróży też. Więc chyba już się zdecyduję na Kiepurę, wezmę dobrą książkę i jakoś zleci:)

#15 PostWysłany: 18 Lis 2011 23:20 

alav napisał(a):
Do 400zł bym zapłacił:)

Zauwazyłem jeszcze teraz, że w tych terminach są tanie loty do CRL z WAW, no ale potem i tak trzeba kombinować z pociągiem, cena wychodzi porównywalna, terminy podróży też. Więc chyba już się zdecyduję na Kiepurę, wezmę dobrą książkę i jakoś zleci:)
No niestety, to minus podróży samotnie. Mnie też pociąg niezbyt pociąga jeśli mam sam jechać :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Lis 2011 00:38 

Hej,
A może ktoś wie jak tanio dostać się do Amsterdamu z lotniska w Eindhoven. Upolowałem tanie bilety , ale noclegi w Eindhoven koszmarnie drogie ... :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Lis 2011 00:46 

witam, dopiero się od Was uczę, ale ponieważ wiem, że sami Belgowie podróżują pociągiem to pomyślałam, że może wizz do Brukseli a później do Amsterdamu, troszkę w podróży ale w 400 zł powinieneś się zmieścić
http://www.tgv-europe.com/en/
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Lis 2011 01:00 

niebieski
Wizz ląduje późnym wieczorem w CRL, na tyle późnym, że nie ma już pociągów do Amsterdamu, trzeba czekać do 4 rano na stacji w Charleroi albo Brukseli, ostatecznie jest się w Amsterdamie o 9 rano, czyli tak samo, jak w przypadku pociągu z Warszawy. Do tego wychodzi raczej drożej, poza tym noc nieprzespana, koczowanie na stacji.

Rozważałem to i nadal rozważam w przypadku powrotu z Amsterdamu do Warszawy. Mam jeszcze 3 dni na zaplanowanie powrotu, zobaczymy.

#19 PostWysłany: 19 Lis 2011 01:40 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Ja pamiętam że był jakiś kod rabatowy na 20E czy 30E na EASYJETA tylko nie pamiętam gdzie to bylo (link) bo znalazlem Berlin-Ams-Berlin za 50E ...znając moje szcęscie promocja nieaktualna.

Edit: Dobra juz wiem nieaktualne. Niewiem czy ktoś rozważał (jadąc w grupie 3-4osób) wynajęcie samochodu :) i powrót oddanie go na tym samym lotnisku...hmm na 4-5osób

2opcja:Gdansk-Eindhoven-Gdansk 61pln obecnie (tj w grudniu piatek-wtorek) - potem do Amsterdamu
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Lis 2011 07:53 

kadex11 napisał(a):
Hej,
A może ktoś wie jak tanio dostać się do Amsterdamu z lotniska w Eindhoven. Upolowałem tanie bilety , ale noclegi w Eindhoven koszmarnie drogie ... :)
Tak jak napisałem wcześniej :)
Autobusem do Eindhoven, stamtąd pociągiem do Amsterdamu. Podróż w jedną stronę to koszt rzędu 20,60 euro bez karty OV. W przypadku jej posiadania będzie oscylował chyba w okolicach 13,00 euro w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości