Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sty 2014 12:25 

Dokąd
  • Cypr, Majorka, ciepłe europejskie kierunki

Data wylotu
  • 12.07.2014

Data powrotu
  • 16.08.2014

Długość pobytu
  • od 9 do 14 nocy

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 7

Sam znalazłem
  • 600/os.

Dodatkowe informacje
  • Wiem, że nikt nie jest w stanie tego przewidziec jak zmieniaja się ceny lotów. Jednak chciałam zapytać tych co maja już jakieś doświadczenie. Poszukuje 7 biletów na jakiś wakacyjny kierunek. Obecnie rayan proponuje cena okolo 500-600zł za osobę. Ja kupowlam bilety na te kierunki tylko w kwietniu/czerwcu i byly on 3 razy tańsze.

Pytanie do tych którzy oragnizowlai takie wakacje. Czy te bilety mogą być tańsze? Czy czekać ?

Pozdraiwam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 30 Sty 2014 12:33 

Z matematycznego punktu widzenia nic nie może być 3 razy TAŃSZE. Może być tylko 3 razy droższe, albo o 75% tańsze.

Do tematu: ogólnie reguła jest taka, że najtańsze są 2,5 - 1,5 miesiąca przed odlotem. Warto jednak częściej monitorować połączenia, a jak jesteś zdecydowany co do terminu to kupuj pojedynczo, odcinkami, a nie wszystkie na raz.
 PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sty 2014 12:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
widzę, że daty masz dość elastyczne i choć to sezon to myślę, że coś ciekawego jeszcze znajdziesz.
niestety, pozostaje pytanie czy aż dla 7 osób się uda.
być może będziecie musieli trochę pokombinować, może nie wszyscy w tym samym samolocie i spotkacie się na miejscu. pozostaje obserwacja i szybka, ale przemyślana, reakcja.

#4 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:06 

Loty: 16
Kilometry: 39 138
Krajów: 9 / 4.2%
Podłączę się... Obecnie jest tak:

Poznań → Girona (Barcelona)
czw., 31 lip 2014 10:15 - 13:00
3 Dorosły, 747,00 PLN
3 x Dorosły Opłata za transport 747,00 PLN

Girona (Barcelona) → Poznań
niedz., 10 sie 2014 17:55 - 20:35
3 Dorosły, 747,00 PLN

Płatność z rabatem kartą debetową: 1 494,00 PLN
Płatność kartą kredytową: 1 523,88 PLN

Pytanie do fachowców: czy można się spodziewać taniej bliżej terminu, czy raczej już nie, gdyż to sezon, atrakcyjne miejsce itd. Rezerwować już, czy czekać, a jak czekać, to czy nie okaże się w podobnych terminach, że już miejsca nie będzie? Tak samo wybrałem sobie dwa hotele w Calella i mam obawy, że jedno z drugim nie zgram, bo mi wykupią miejsca. Jeszcze nie leciałem na własną rękę, więc obawy są...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Girona to nie jest jakaś oblegana destynacja (nawet w okresie wakacyjnym) tak więc około 2 miesiące przed lotem ceny powinny być nawet połowę tańsze niż teraz.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:15 

raf_b napisał(a):
Podłączę się... Obecnie jest tak:

Poznań → Girona (Barcelona)
czw., 31 lip 2014 10:15 - 13:00
3 Dorosły, 747,00 PLN

Girona (Barcelona) → Poznań
niedz., 10 sie 2014 17:55 - 20:35
3 Dorosły, 747,00 PLN

Płatność z rabatem kartą debetową: 1 494,00 PLN
Płatność kartą kredytową: 1 523,88 PLN

Pytanie do fachowców: czy można się spodziewać taniej bliżej terminu, czy raczej już nie, gdyż to sezon, atrakcyjne miejsce itd. Rezerwować już, czy czekać, a jak czekać, to czy nie okaże się w podobnych terminach, że już miejsca nie będzie? Tak samo wybrałem sobie dwa hotele w Calella i mam obawy, że jedno z drugim nie zgram, bo mi wykupią miejsca. Jeszcze nie leciałem na własną rękę, więc obawy są...

ciut taniej bo o ok. 40 zł na jednym bilecie tam jest dzień wcześniej z Wrocławia, jak masz już zarezerwowany hotel w tym terminie to kupuj bo cena DOBRA, jak na sezon do tego w terminie zmiany turnusów

ps. trochę się zmieniają realia, w 2013r. w wakacje ryanair do Girony latał z 8 polskich lotnisk, obecnie z 3!
 PM off  

#7 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:24 

Nie mam hotelu jeszcze, czaję się, nie wiem co robić, czy najpierw hotel i monitorować te loty, czy mieć pewny lot i dopiero szukać spania.. ale znów co tańsze, fajniejsze hotele mogę być wykupione.
Z z Wrocławia taniej, ale to znów muszę doliczyć więcej na dojazd z Gniezna, więc to tak średnio by mi pasowało... W Poznaniu mam gdzie sobie samochód nawet zostawić.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:28 

raf_b napisał(a):
Nie mam hotelu jeszcze, czaję się, nie wiem co robić, czy najpierw hotel i monitorować te loty, czy mieć pewny lot i dopiero szukać spania.. ale znów co tańsze, fajniejsze hotele mogę być wykupione.
Z z Wrocławia taniej, ale to znów muszę doliczyć więcej na dojazd z Gniezna, więc to tak średnio by mi pasowało... W Poznaniu mam gdzie sobie samochód nawet zostawić.

to już od ciebie zależy, czy cenę 498 zł za lot tam i z powrotem uważasz za atrakcyjną czy nie, ale nikt Ci nie zapewni, że stanieje i o ile bo równie dobrze może tylko drożeć
 PM off  

#9 PostWysłany: 30 Sty 2014 13:32 

Anonymous napisał(a):
raf_b napisał(a):

to już od ciebie zależy, czy cenę 498 zł za lot tam i z powrotem uważasz za atrakcyjną czy nie, ale nikt Ci nie zapewni, że stanieje i o ile bo równie dobrze może tylko drożeć

Nie oczekuję, że ktoś mnie zapewni co będzie... tylko tak pytam jak sądzicie z doświadczenia. Faktem jest, że np. na marzec ceny połowę niższe.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Sty 2014 22:38 

Loty: 27
Kilometry: 39 504
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
A ja polecam Maltę. W zeszłym roku kupowałem bilety dla 6osób. Wakacje dwutygodniowe na przełomie sierpnia i września. Bilety zakupiłem w czerwcu za 400zł RT (z KRK). Na miejscu na dwa tygodnie wynajęliśmy apartament w Marsaskali (3 sypialnie, dwie łazienki, prawie 100mkw) cena za apartament 520euro/tydzień (ok 370zł/os/tydzień). Mega fajna mieścina, cicha, brak turistas, knajpki i wszystko czego można oczekiwać po Malcie. Ceny lotu monitorowałem przez długi czas i jak spadały do "mojej" określonej kwoty, kupowałem. Zakup był w 4 częściach:
1. MLA-KRK x 4
2. KRK-MLA x 2
3. KRK-MLA x 4
4. MLA-KRA x 2

Jeśli interesują kogoś namiary na apartament służę pomocą.

P.S. z Poznania jechaliśmy autobusem

I jeszcze jedno. Sam miałem problem co najpierw wybrać, lot czy apartament. Wymieniłem parę maili z właścicielem i nie miał problemu by przyklepać mi apartament do momentu aż nie znajdę lotu. Miałem deadline do 1.07.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 31 Sty 2014 00:01 

wielkie dzięki za konkretną odpowiedz :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Sty 2014 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
raf_b napisał(a):
Nie oczekuję, że ktoś mnie zapewni co będzie... tylko tak pytam jak sądzicie z doświadczenia. Faktem jest, że np. na marzec ceny połowę niższe.

Cen jak w marcu nie ma się co spodziewać. Poza tym bilety w Ryanairze są obecnie droższe niż np. rok wcześniej, a i połączeń mniej, więc na super promocje w miesiącach wakacyjnych bym nie liczył...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości