Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Cze 2010 00:38 

Witam serdecznie, pilnie poszukuję biletów lotniczych do USA, najlepiej Warszawa-Chicago/New York, biorę też pod uwagę ewentualny dojazd z innych lotnisk na terenie Stanów, docelowo jadę do Wisconsin na "Work and travel", tak więc wiadomo... mam do dyspozycji studencki budżet, gdzie każda zaoszczędzona złotówka ma spore znaczenie ;)

Pracę zaczynam 30 lipca, tak więc planuję być w Stanach kilka dni przed tym terminem ( zwiedzanie Chicago i ogólna aklimatyzacja:) , jeśli chodzi o powrót to 5-15październik.

Będę bardzo wdzięczny za wskazówki, przejrzałem już sporo lotów różnych linii i ceny są wyjątkowo wysokie, ponad 2700zł.

Pozdrawiam, k_woza
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 08 Cze 2010 08:47 

niebieski
Lufa.

Aer Lingus

BTW. W&T i nie masz lotu załatwionego? :OOOOOOOOO

Znajomi w tym roku: 1.200 zł + 120$ sprawy wizowe i w tym: przelot 2w, spanie, wyżywienie + kasa za prace....

#3 PostWysłany: 08 Cze 2010 13:06 

Sprawa z lotem wygląda tak, że biuro załatwiającego wyjazd ma mi dzisiaj zaoferować przelot, z tym, że cena jaką płacili moi znajomi to około 3000zł, więc dużo za dużo.
Dlatego doszedłem do wniosku, że lepiej znaleźć coś samemu, zapłacić karę pośrednikowi (120dolarów) za zrezygnowanie z ich biletów i wyjdę na tym lepiej.vel czy

A co do Twoich znajomych do dopytaj się dokładnie czy jadą na work and travel czy może na campa, bo to robi sporą różnicę ;)
wyjazd na campa faktycznie jest dużo tańszy, ale wiąże się to również z tym, że na miejscu niewiele zarobią- tak naprawdę to kieszonkowe na drobne wydatki,
natomiast work and travel to wyższe koszty początkowe, ponad 5000zł, ale na miejscy zarabiam na równi z amerykanami, tak więc można wrócić do Polski ze sporym kapitałem,

Lufthanse już sprawdzałem, niestety moje daty przelotów nie łąpią się do ichniejszej promocji,
Aer Lingus zaraz sprawdzę,
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Cze 2010 16:12 

niebieski
Na banka jadą na CAMPA. +/- ile można tam zarobić? Bo ja za rok chcę jechać i chcę się pytać w co lepiej zainwestować.

Pozdro

#5 PostWysłany: 08 Cze 2010 16:43 

Wszystko zależy od pracy jaką wybierzesz, na ile miesięcy, od godzin pracy itd.
Każde biuro pośredniczące ma inne oferty pracy, ja przykładowo będę pracował 2miesiące, moi znajomi w innym mieście 3m.
Liczę na zarobek ponad 20tys. + zwrot podatku w następnym roku.
Od tego trzeba odliczyć koszty początkowe,

Mam nadzieję, że ktoś podsunie jeszcze jakąś ciekawą propozycję LOTÓW ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Cze 2010 17:10 

niebieski
sorry za OFFtopic.

Wiem, że na kuchni, pewnie po 8h dziennie no i camp. Jedna osoba pod NYC a druga pod Portland.

No ale że na 2mc W&T 20k można zarobić to nie wiedziałem :) Tylko jaka branża i po ile h jeśli można wiedzieć?

#7 PostWysłany: 08 Cze 2010 17:33 

Ja się wybieram do małej mieścinki w Wisconsin, praca w fabryce konserw. Na miejscu będziemy rozdzielani na konkretne stanowiska, więc co będę dokładnie robił tego jeszcze nie wiem, wiem natomiast, że nie będę pracował przy żadnej taśmie,
bardziej mikroskop, biały fartuch itp.:)
Płaca to 7,5dol. za godz + nadgodziny płatne więcej+ bonusy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości