Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lip 2013 23:11 

Witam!
Jestem strasznym świeżakiem, jeśli chodzi o latanie, dlatego proszę znawców o pomoc :)

Polska Północna- Palermo (Trapani) - 9 listopad 2013

Czy loty bezpośrednie są tylko latem? Czy nie znajdę nic na listopad?
Jeżeli z przesiadką to jak najkorzystniej? Mediolan?
Czy do Palermo lata tylko Ryanair bezpośrednio? EasyJet widziałam z przesiadką, jakich linii szukać?
Mógłby ktoś polecić sprawdzony autobus z Trapani do Palermo, jakiś link? Jakie są przeciętne ceny?

To moja pierwsza wyprawa na Sycylię, zostaję tam na dłużej, także będę szukać lotów częściej aż do grudnia. Proszę nauczcie mnie jak to najlepiej robić :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 16 Lip 2013 08:57 

Loty: 14
Kilometry: 26 318
Krajów: 3 / 1.4%
Z północnej Poski ciężko coś znaleźć.
Jak sprawdzałem to najtaniej jest z Poznania, Krakowa i Rzeszowa.
Np. Z Poznania 365 PLN via Ryanair
07.10.2013 POZ - STN - PMO za 365 PLN (+ ew. cena za bagaż)

Co do szukania lotów, to ja używam Skyscannera i szukam na formum podobnych wątków
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lip 2013 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
Najlepiej lecieć bezpośrednio do Trapani, a stamtąd do Palermo:
- autobusy Terravision (2h i 10,60 Eur/OW) od razu z lotniska, albo z centrum Trapani autobusy AST bądź Interbus
- pociągiem (co najmniej 2,5h) - ale ze względu na czas, mało kto wybiera ten środek transportu.

#4 PostWysłany: 16 Lip 2013 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Palermo lata Easyjet w dosc przystepnych cenach. Ja lecialam z Mediolanu a wracalam przez Rzym. Pamietaj ze lecac z PL lowcostem wyladujesz w Bergamo, wiec konieczna jest zmiana lotniska na Malpensa (easyjet). Ja bylam z noclegiem w Mediolanie, ale sa tez bezposrednie shuttlebusy Bergamo-Malpensa

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości