Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lip 2013 19:51 

Witam,
spózniłem się na lot powrotny do Polski ze Stambułu i muszę znaleźć jakies nowe polaczenie na najblizsze kilka dni, najlepiej najtaniej jak to mozliwe.
Sprawdzałem skyscanner, do Polski najtanszy lot kosztuje 700zl, ale sa dosc tanie loty do Rygi (330zl), Lwowa (270zl) i Friedrichshafen (131zl południowozachodnie Niemcy, niedaleko Szwajcarii) i myslalem zeby pojechac stamtad autobusem (musze sie dostac do Wroclawia albo Poznania)
Ryga jest dobrym rozwiazaniem bo znam ja dosc dobrze i nie musialbym sie martwic o to czy sie zgubie, do Wroclawia/Poznania moglbym dojechac simpleexpressem i polskimbusem, ale lacznie kosztuje to najwiecej
Lwow jest blisko Polski i z dojazdem do Wroclawia zaplacilbym troche ponad 400zl
Dojazd z Friedrichshafen do Poznania kosztowalby okolo 300-350zl (autobusem do Berlina a stamtad PB do Poznania), ale to dosc spory kawalek i duzo kombinowania

Ma ktos jakies lepsze propozycje albo wskazowki co do dojazdu z Lwowa albo Friedrichshafen?
Bylbym wdzieczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
Leć do Lwowa, tanio dojedziesz do granicy a potem masz pociągi lub autobusy do Wrocławia, w internecie znajdziesz instrukcje

#3 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:05 

Autobusem ze Stambulu do Burgas,z Burgas wizzairem do Polski.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:08 

irkolo napisał(a):
Leć do Lwowa, tanio dojedziesz do granicy a potem masz pociągi lub autobusy do Wrocławia, w internecie znajdziesz instrukcje

dzieki, zaraz poszukam tych instrucji, chociaz cena biletow do lwowa z turcji juz zdar
zyla troche podskoczyc

teliszon napisał(a):
Autobusem ze Stambulu do Burgas,z Burgas wizzairem do Polski.

zapomnialem dodac ze mam duzy bagaz rejestrowany (prawie 20kg), tak wiec wizzair chyba odpada (chociaz mam konto WDC)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
Proponuje dolecieć do Lwowa, a potem trasa Lwów - Rzeszów za około 20 zł. Następnie Polskibus lub Neobus.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:16 

Zle, zle i jeszcze raz zle... Zostac we Friedrichshafen i pojedz bezposrednim autobusem do Wroclawia...www.touring.de cena bez znizek 65€...btw jezioro Bodenskie o tej porze wyglada pieknie, wiec mozesz dodatkowo milo spedzic oczekiwanie na autobus :) a loty do Friedrichshafen masz b.dobre...po co bic sie przez Ukraine :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:17 

masz wizz 16.07 wtorek Bourgas - Katowice Pyrzowice za 324 zł (155 lv) z wdc + bagaż rejestrowany 32 kg za 59 lv, Do Warszawy Chopin też 16.07 za 234 Lv z wdc + 59 lv bagaż rejestrowany
 PM off  

#8 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:36 

dzieki wszystkim za pomoc

mkobyszewski napisał(a):
Zle, zle i jeszcze raz zle... Zostac we Friedrichshafen i pojedz bezposrednim autobusem do Wroclawia...www.touring.de cena bez znizek 65€...btw jezioro Bodenskie o tej porze wyglada pieknie, wiec mozesz dodatkowo milo spedzic oczekiwanie na autobus :) a loty do Friedrichshafen masz b.dobre...po co bic sie przez Ukraine :(

faktycznie calkiem niezla opcja, wiesz moze czy jest problem z dojazdem do miasta z lotniska?
myslalem tez czy by nie uzyc carpoolingu z FDH do Monachium i z Monachium do Wroclawia, lacznie z 40-45 euro ale nie wiem czy 20 euro jest warte takiego kombinowania

Anonymous napisał(a):
masz wizz 16.07 wtorek Bourgas - Katowice Pyrzowice za 324 zł (155 lv) z wdc + bagaż rejestrowany 32 kg za 59 lv, Do Warszawy Chopin też 16.07 za 234 Lv z wdc + 59 lv bagaż rejestrowany

wizzair przelicza mi 215lv na 500zl, do tego wlasnie zauwazylem ze anulowali mi konto WDC. Zgubilem w podrozy karte kredytowa (wiem, jestem zdolny), zadzwonilem do banku zeby zablokowali mi karte (citiwizzair), widocznie przy okazji zablokowali mi tez konto WDC
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lip 2013 20:45 

Carpooling w Niemczech jest baaardzo popularny, masz duza siatke polaczen z Friedrichshafen zawsze mozesz tez pojechac do Bregecji i stamtad bezposrednio Sindbadem do PL

Na Twoim miejscu ominalbym tulaczke brzez Bulgarie i walke z Wizzem...szkoda czasu
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lip 2013 21:26 

mkobyszewski napisał(a):
Carpooling w Niemczech jest baaardzo popularny, masz duza siatke polaczen z Friedrichshafen zawsze mozesz tez pojechac do Bregecji i stamtad bezposrednio Sindbadem do PL

Na Twoim miejscu ominalbym tulaczke brzez Bulgarie i walke z Wizzem...szkoda czasu

dzieki, chyba tak zrobie
jesli ktos ma jeszcze jakies propozycje to chetnie przeczytam, do jutra poczekam z decyzja ktora trasa jechac
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lip 2013 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
zobacz polaczenia stambuł - praga a potem masz polski bus do wroclawia i jestes na miejscu :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lip 2013 21:33 

na teraz wizz 16.07 wtorek 9.45 -10.35 Bourgas - Katowice Pyrzowice z bagażem rejestrowanym 32 kg za łącznie 549,14 zł po przeliczeniu z lv na zł po ich kursie bez posiadania wdc
 PM off  

#13 PostWysłany: 14 Lip 2013 22:07 

Tak ale do Burgas jeszcze kolega musi sie udac...nie wiem czemu wszyscy upieraja sie na Wizzie...skoro Turkishem poleci i taniej i ma okazje zwiedzic naprawde bardzo ciekawe miejsce np. Jezioro Bodenskie, Bregencje w trakcie festiwalu teatralnego... Po drodze mozna zahaczyc o Ulm i zobaczyc najwyzsza katedre gotycka na swiecie ( najwieksza jest w Köln)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości