Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lip 2013 22:32 

Cześć,

dużo się naczytałem o ludziach, którzy latają do Australii za 3 tys. PLN - może tu takich znajdę i będę mógł liczyć na ich pomoc? Poszukuje biletu do Australii i Nowej Zelandii dla 2 osób na luty/marzec 2014. Pobyt na miejscu najlepiej 3,5-4,5 tygodnia.

Wylot i powrót koniecznie do WAW. Dolot do Australii - może być Cairns, Brisbane, Sydney lub Darwin. Po drodze też przelot Australia-Nowa Zelandia, ale tego już będę szukał na własną rękę - ceny SYD-AKL RT to chyba koszt rzędu 600-700 PLN/os. Powrót - zapewne najsensowniej z Auckland (AKL), może być z Australii jeżeli uwzględnić jako osobny przelot powrotny AKL-SYD jakimś low-costem.

Próbowałem włożyć w to promocję China Eastern na loty FCO-SYD-LHR, ale po doliczeniu kosztów przelotu do i z WAW (z dużymi walizkami 2 osób) i kosztami przesiadki trudno znaleźć cenę dużo sensowniejszą niż lot WAW-DXB-SYD+AKL-DXB-WAW w Emirates (4800+/osoba), a przynajmniej daje on szansę na stopover w Dubaju. Co prawda Dubai Connect nie wchodzi w grę, bo po przylocie do DXB z WAW zawsze jest lot do SYD w środku nocy, ale jestem skłonny nawet zapłacić dodatkowo za taką fanaberię. Najtańsze loty WAW-cokolwiek-SYD RT to koszt rzędu 4300, ale trwają strasznie długo (powyżej 32h to robi się dramatycznie). Kombinowałem też coś z Air Asia przez KUL, ale też nie wychodzą z tego różowe ceny.

Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Lip 2013 22:50 

Masz do niedzieli promocje w Air Asia...Bilet z Kuala Lumpur do Sydney i spowrotem na termin ktory chcesz jest za okolo 1 tys zlotych....Dolot do K.L. lub BKK do zimy bedzie mozna kupic ponizej lub w granicach 2 tys zlotych i masz elegancka podroz ze stop over w SIN, Kuala Lumpur ile zechcesz...Ja zestawiam sobie ze stop over w BKK i K.L. i juz kupilem bilety Air Asia z K.L. do SYD i powrot z MELL do K.L. za okolo 1100zl...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Lip 2013 00:14 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
88 euro z Kuala Lumpur do Sydney z Air Asia to dobra cena ? nie mozna liczyc na cos taniej ?

#4 PostWysłany: 13 Lip 2013 10:03 

niebieski
tomalo77 napisał(a):
88 euro z Kuala Lumpur do Sydney z Air Asia to dobra cena ? nie mozna liczyc na cos taniej ?

raczej dobra cena za lot 8 godzinny wiec nie bylo sie co zastanawiac tylko kupilem

#5 PostWysłany: 13 Lip 2013 10:19 

tomalo77 napisał(a):
tomalo77 napisał(a):

raczej dobra cena za lot 8 godzinny wiec nie bylo sie co zastanawiac tylko kupilem

ja tez kupilem ten przelot..Wzialem nocny...$115 z taxami mi policzyli...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Lip 2013 13:52 

złoty
r0b

Planuje podobną trasę na luty 2014. Zgadzam się że jeśli chce się zaliczyć Australię i Nową Zelandię cena w Emirates wygląda najlepiej.
Ja mam troszeczkę inny plan. Poza Nową Zelandią na którą daje sobie około 10 dni, na jeden dzień zatrzymuje się w Sydney. Nie mam niestety tyle czasu co Ty. Poniżej mój plan podróży
WAW - SYD
SYD - CHC
AKL - WAW
i wychodzi za to około 5400 zł/os.
Jeśli zależy Ci na stopoverze w Dubaju zmień kolejność (w sensie w tamtą stronę AKL a SYD na powrocie). Samolot lecący do Sydney wylatuje około 3 godziny po przylocie tego z Warszawy, ale jeśli poczekasz na ten lecący do Auckland przez Sydney masz około 12 godzin w DXB.

Cena na lot AirAsia jest bardzo dobra. Jeśli doliczy się do tego coś ponad 2000 zł za WAW-KUL i około 800 zł za połączenie SYD-AKL, AKL-SYD lub SYD-AKL, CHC-SYD to zamykamy się spokojnie w 4000zł.
Jak dla mnie opcja nie do przyjęcia ze względu na czas. Musze się zmieścić w ciągu 14 dni z przelotem. Jednak dla kogoś kto ma go więcej, na pewno nie do pogardzenia.
Emirates ma jeszcze jeden plus. Wszystko na jednym bilecie. Gdyby jeszcze latali z Krakowa albo Katowic...

#7 PostWysłany: 13 Lip 2013 15:40 

Ja mam za to duzo czasu ale czas to tez pieniadz...A w Austarlii jest drogo....Moja trasa jest taka, ze obecnie bede szukal biletu z WAW do BKK lub SIN....Planuje najpierw zatrzymac sie okolo 7-10 dni w Tajlandii aby przejsc zmiane czasu juz na +6 plus zmiana klimatu przed wylotem dalej...Nastepnie kupilem juz bilet na Air Asia z BKK do KUL na luty (R/T-$90)...W KUL tylko noc i dalej lece do Sydney Air Asia za $150....W Sydney mysle zostac maksymalnie tydzien...Pozniej chyba polece do Brisbane na kilka dni i na koniec Mellbourne...W Australii bede rowno trzy lutowe tygodnie ..Nie mam jeszcze planu...Ale na wypad do N.Z chyba za malo czasu...W N.Z. to tylko wypozyczyc auto i jechac na poludnie..To jest minimum 10 dni samej jazdy z gory na dol...Gdybym znalazl chetnego to kto wie, ale lece sam...Powrot z Mellbourne do KUL Air Asia za $250 i w KUL chce pozniej zostac kilka dni ..To juz poczatek marca....Nastepnie wroce do BKK na bilecie R.T Air Asia jak wyzej i chodizlo mi jeszcze po glowie moze poleciec na Phuket. W marcu nie bedzie tam juz tloku..Bylem tam dwa razy . Moge i trzeci ale nie koniecznie...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lip 2013 18:34 

za 3000 zł to będzie trochę trudno ale w okolicach się da np.
http://www.fly4free.pl/podroz-zycia-med ... -3196-pln/

Ja mam na grudzień/styczeń trasa

CDG-PVG-SYD-PVG-FRA (CHINA EASTERN) - 3135 zł +600 = 3735 zł nie jest źle + bonus zwiedzanie PVG
Doloty: WAW-CDG + FRA-WAW (LOT) - 600 zł

podaj w przybliżone daty to może sie coś znajdzie np. CHINA EASTERN teraz to ok. 2800

#9 PostWysłany: 13 Lip 2013 19:57 

niebieski
Australie juz mam z Kuala Lumpur teraz szukam dolotu najlepiej z Wloch Rzym do Singapuru lub Malezji a takze Tajlandi, tak po cichu licze ze cos trafie w okolicach 300 euro niestety mam tylko 2 tygodnie w okolicach 1-15 listopad 2013

#10 PostWysłany: 14 Lip 2013 21:37 

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Innymi slowy - aby wyszło tani, trzeba zrobić sobie stopover w BKK lub KUL (tak lata Air Asia do SYD) i czekać na ciekawe oferty? Obecnie WAW-BKK-WAW lub WAW-KUL-WAW to ceny rzedu 2600-3200 zl. Oczywiście, sumarycznie wychodzi już lepiej niż Emirates, ale nie jestem do końca przekonany, czy jeśli lecę zwiedzać dwa wielkie kraje, to rozwlekanie podróży na łącznie 4-5 dni to jest sensowne rozwiązanie, nawet jeśli mam na całość 4 tygodnie.

tasma napisał(a):
Jeśli zależy Ci na stopoverze w Dubaju zmień kolejność (w sensie w tamtą stronę AKL a SYD na powrocie). Samolot lecący do Sydney wylatuje około 3 godziny po przylocie tego z Warszawy, ale jeśli poczekasz na ten lecący do Auckland przez Sydney masz około 12 godzin w DXB.

To jest prawdę mówiąc jest sensowne rozwiązanie, chociaż wygląda na ok. 200 zł droższe. Nie pokazuje mi tylko opcji Dubai Connect przy rezerwacji, a chyba mając do wyboru tylko 3 loty i każdy czas oczekiwania ponad 10h - powinno?

Tak czy inaczej - chyba skuszę się na najmniej kombinatorską i najatrakcyjniejszą teraz i pewnie w przyszłości ofertę, która pojawiła się u Virgin Atlantic - w samą porę :)
http://www.fly4free.pl/tanie-przeloty-d ... -2924-pln/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości