Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Azja południowa
#1 PostWysłany: 25 Cze 2013 09:06 

Witam,

planuje dłuższy wyjazd dookoła Azji południowej na przełomie 2013 i 2014. Udało mi się jakoś poskładać plan lotów ale pomyślałem że może ktoś z Was będzie miał lepsze pomysły. Ogólny plan - przelot do Indii we wrześniu, powrót styczeń albo luty z Azji południowo-wschodniej. Największy problem to przy tym układanie planu lotów one-way. Najwygodniejsze loty znalazłem z Finnaira WAW-DEL, SIN-WAW za 2700 PLN, ale wygoda nie jest dla mnie najważniejsza.

Co znalazłem:
1. Katowice - Kutaisi, koniec sierpnia, około 200 PLN (wizz)
2. Erewań - Delhi, początek września, około 1000 PLN (air arabia)
3. Kalkuta-BKK, początek listopada, około 200 PLN (air asia)

Powrót:
4. Singapur - Sri Lanka, styczeń, około 650 PLN (sri lankan)
5. Sri Lanka - Beirut, luty, około 600 PLN (flydubai)
6. Beirut - Istambul, luty, około 200 PLN (pegasus)
7. Istambul - Budapeszt- Warszawa, wizzair.

Gdyby ktoś miał jakiś lepszy pomysł na przeloty to byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki, ogólnie jestem bardzo otwarty na propozycje. Loty powrotne mi się podobają, da się sporo po drodze pozwiedzać. Troche mnie ale irytuje cena lotu do Indii - niestety nie znalazłem nic tańszego.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Azja południowa
#2 PostWysłany: 25 Cze 2013 10:33 

Szukam mniej więcej tego samego.

Jeśli Twoim celem jest obojętne jakie miasto w Azji to kluczowym jest chyba Doha albo Dubaj jako miejsce do taniej przesiadki.

Za 600 zł dolecisz tam z Istambułu :)

Btw z Delhi również można wyczaić tani lot do BKK, nie trzeba jechać do Kalkuty (no chyba że chcesz). Z indyjskimi liniami widzieliśmy połączenia za 300-400 zł.

Zobacz info z mojego wątku. dubaj-z-gda-waw-berlin-poczatek-wrzesnia-2013,8,31184

#3 PostWysłany: 25 Cze 2013 11:45 

Dzięki za informacje.
Szukałem już lotów przez Dubaj, mocno mnie tam jednak zniechęcają koszty wizy (która trzeba mieć jeżeli łączysz loty różnymi liniami lotniczymi). Jeżeli cię to jednak interesuje to Wizzair ma w ofercie loty Dubaj - Budapeszt od 400 PLN (zaczynają chyba w listopadzie)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Cze 2013 13:24 

Ja się skusze chyba na http://www.airtickets24.com/flights/sea ... e61f5c3ef9

Wylot z GDN, rozsądna przesiadka w Niemczech a potem bezpośredni na Sri Lankę. Cena za osobę ok 400 EUR. Jak mam zaoszczędzić 200zł i spędzić 40h w podróży zamiast 17 to jednak odpuszczę :)

BTW pomyśl aby zacząć własnie od Sri lanki, potem od południa Indii aż do Delhi/Kalkuty, wrócisz sobie bez problemu z Kuala Lumpur czy BKK :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość