Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bordeaux w lipcu!
#1 PostWysłany: 14 Cze 2013 12:45 
Awatar użytkownika

Drodzy,
potrzebuję Waszej pomocy! W jaki sposób najtaniej dostać się do Bordeaux? Wylot między 1- max.4 lipca z Polski (dowolne lotnisko). Podróż powrotna w pierwszym tygodniu września. Lecę z bagażem rejestrowanym + podręczny. W grę wchodzi też podróż łączona (samolot + pociąg lub bus), obawiam się,że z lotem może być problem. Pomożecie? :) :roll:
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Bordeaux w lipcu!
#2 PostWysłany: 14 Cze 2013 13:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Najtaniej widze z nocka w Eindhoven, warto rozwazyc bo cena fajna, a w Eindhoven na pewno jakis hostel sie znajdzie. Oba loty Ryanairem, cena bez bagazu nadawanego:

WAW- Eindhoven 01.07.2013 79zl
Eindhoven - Bordeaux 02.07.2013 26e

Powrotu jeszcze nie ma co sprawdzac, kupisz za miesiac, dwa.

#3 PostWysłany: 14 Cze 2013 13:11 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
W tym roku byłem w Bordeaux 4 razy, wszystkie loty z Polski. Osobiście leciałem przez Charleroi, Eindhoven, Bolonię, i Stansted (ostatni to dolot do La Rochelle i ostatnie 180 km pociągiem lub samochodem). Można też z Paryża i dalej pociąg/samochód.

Odezwij się do mnie na PW.

EDIT:

Warto rozważyć spakowanie się tylko do bagażu podręcznego. W Ryanair dostępny masz w cenie "duży" podręczny, w przeciwieństwie do Wizzair. Jeśli musisz wziąć rejestrowany, to bardziej zaczyna się opłacać dolot na przykład do Paryża i przesiadka na bardziej "konwencjonalne" środki transportu :)

I uwaga, w Eindhoven, jako jedynym z lotnisk, które wymieniłem nie można spać - zamykają ok 23.

Ostatnio edytowany przez ciacho_majonez 14 Cze 2013 13:14, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Cze 2013 13:11 
Awatar użytkownika

dziękuję Wam bardzo, już sprawdzam! :)

ciacho_majonez : nie mogę Ci wysłać pw :(
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Cze 2013 13:31 
Redaktor F4F

Musisz mieć chyba 5 postów, żeby wysyłać wiadomości. Poszukaj tematu "Wiadomości prywatne dla nowych użytkowników", zaspamuj tam kilka postów i powinno być ok :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Cze 2013 14:21 
Redaktor F4F

Co mi tam: Bordeaux to jedno z najlepszych miast, które miałem okazję odwiedzić i później wracać, więc postanowiłem trochę Ci pomóc i poszukać. Oto co znalazłem: (wszystkie opcje poza 1 Ryanair, Wizzair nawet nie sprawdzałem)

1. Bolonia - Bordeaux 1.07, 29 eur
Wrocław - Bolonia 30.06, 192 zł

2. Charleroi - Bordeaux 3 i 4.07, 45 eur
Wrocław - Charleroi 3.07, 109 zł lub
Kraków - Charleroi 3.07, 126 zł lub
Warszawa - Charleroi 3.07, 59 zł

3. Cork - Bordeaux 4.07 43 eur
Warszawa - Cork, 3.07 200 zł lub
Kraków - Cork, 3.07 290 zł

4. Edynburg - Bordeaux 2.07, 57 GBP
Gdańsk - Edynburg, 1.07, 192 zł lub
Kraków - Edynburg, 1.07, 192 zł lub
Poznań - Edynburg, 1.07, 192 zł albo

Edynburg - Bordeaux 4.07, 57 GBP
Katowice - Edynburg 3.07, 126 zł

5. Eindhoven - Bordeaux 2.07, 25 eur
Warszawa - Eindhoven 1.07, 79 zł

6. Rzym Ciampino - Bordeaux 3.07, 37 eur
Poznań - Rzym Ciampino 2.07, 164 zł
Kraków - Rzym Ciampino 2.07, 200 zł
Warszawa - Rzym Ciampino 2.07, 237 zł

7. Bonus ;) Easy Jet:

Kraków - Paryż CDG 3.07, 4.07, 345 zł

Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ważne czy bierzesz tylko bagaż podręczny (nie wiem czy to wykonalne na tak długi okres). Jeżeli tak, do woli przesiadaj się z Ryanairem. Jeśli nie, weź pod uwagę, że torba 15 kg w szczycie sezonu kosztuje 25 eur za odcinek lotu, 20 kg - 35 eur! Czyli więcej niż za bilety. Dlatego wrzucam opcję z Easy Jetem. Lot drogi, standard będzie taki sam jak w Ryanair, ale 20 kg bagażu kosztuje tylko 75 zł, po drugie nie musisz się przesiadać samolotem. Z Paryża albo TGV (cena na dzień dzisiejszy na 3.07 to od 40 eur z Paris Montparnasse, czyli trzeba doliczyć jeszcze 10 eur na RER z lotniska do miasta; jest też TGV do Bordeaux z lotniska, ale coś nie mogę go znaleźć), albo covouiturage (coś jak carpooling) - wyjdzie też koło 40 eur.

Jeśli zdecydowałabyś się na Ryanair to miej na względzie przesadki. Nie zawsze da się obejść bez nocek, zresztą lepiej spędzić kilka godzin więcej na lotnisku niż nie zdążyć na samolot (jeśli na przykład nie dolecisz na czas ze względu na usterkę samolotu, lub cokolwiek, Ryanair nie odda Ci za bilet, mimo iż obsługuje oba loty. Ja sam spałem już na kilku z tych lotnisk i nie jest to takie straszne, warto mieć jednak świadomość na co człowiek się pisze i sprawdzić wcześniej, czy lotnisko nie jest zamykane na noc :)

Eindhoven wygląda najciekawiej cenowo, ale tam akurat spać się nie da (testowane), a w Holandii noclegi do najtańszych nie należą. Ogólnie rzecz ujmując, od października zeszłego roku najtaniej udało mi się dolecieć do Bordeaux za 20 eur (już z kraju "przesiadkowego), więc uważam, że każda cena poniżej 35 eur za odcinek jest ceną dobrą.

Powodzenia i dobrej zabawy w Bordeaux :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Cze 2013 14:44 

HON fly4free
pomysł KRK-CDG bardzo dobry cenowo, np. 4/07-10/09 z bagażem - 651 zł. niestety dochodzi dojazd do bordeaux i transport w paryżu.

ja leciałem easy jetem z berlina z przesiadkami w szwajcarii (basel i geneva) - tyle, że za bagaż zapłacisz 4 razy
EDIT - sprawdziłem ceny - szkoda zachodu

do rozważenia tradycyjni przewoźnicy (KLM czy AF). lot polska (WAW)-bordeaux to ok. 1200-1400 zł
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Cze 2013 15:17 
Redaktor F4F

Przy bagażach rejestrowanych rzeczywiście warto rozważyć "normalne linie".

Tydzień temu wracałem z Bordeaux przez Paryż. Powrót do Polski, wliczając w to TGV, 2 bagaże rejestrowane i Ryanaira zamknął się w 150 eur na dwie osoby. Więc byłoby to jednak połączenie "kombinowane" warto kupić później lot powrotny, za to bilet na TGV jak najwcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Cze 2013 15:45 
Awatar użytkownika

Jeeej...aż nie wiem co powiedzieć. Dziękuję za pomoc! :) <3

Chyba wybiorę połączenie z przesiadką w Brukseli pierwszego lipca. Zależy mi na tym,żeby być tam jak najwcześniej a 30 czerwca jeszcze muszę być w PL. Generalnie mój punkt docelowy to Campagne w Akwitanii.
Muszę przemyśleć sprawę bagażu,z podręcznym naprawdę może być ciężko na dwa miesiące.
A jeśli chodzi o TGV, to może faktycznie zarezerwuję bilet na powrót już teraz. Najwyżej powłóczę się trochę po Paryżu jeśli lot kupię w jakimś późniejszym terminie.

Życzę Wam cudownych podróży wakacyjnych i jak najwięcej tanich lotów! :*
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Cze 2013 16:06 
Redaktor F4F

Zapewniam Cię, że jak już się tam dostaniesz, to Twoim miejscem docelowym stanie się Bordeaux ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Cze 2013 16:18 
Awatar użytkownika

Chciałabym...ale jadę do pracy, nie mogę :roll:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości