Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Poznań -> Londyn
#1 PostWysłany: 05 Cze 2013 08:21 

Witam,

teoretycznie te loty do londynu są tanie, jednak chcielibyśmy z bratem i jego narzeczoną (wraz z troszkę ponad rocznym dzieckiem) polecieć do Londynu na dwa tygodnie.
Sprawdzałęm że najlepiej byłoby lecieć wizzair'em bądź tanimi liniami jednak nie mam jak się upewnić ile tani lot np. 199zl będzie mnie końcowo kosztować: http://wizzair.com/pl-PL/useful_informa ... rvice_fees
jest tutaj mnóstwo przeróżnych opłat i nie wiem które doliczają do ceny biletu.
Będziemy brać 1 bagaż podręczny - mały plecak na prywatne rzeczy plus każdy torbę z ciuchami i pierdołami.
Czy wraz z tym bagażem lepiej lecieć LOT'em czy wizzair'em czy innymi przewożnikami jak te ceny na koniec zawsze wyglądają? Ile trzeba i za co dopłacać na lotnisku?

Dzięki,
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Poznań -> Londyn
#2 PostWysłany: 05 Cze 2013 11:00 

mobile86 napisał(a):
Witam,

teoretycznie te loty do londynu są tanie, jednak chcielibyśmy z bratem i jego narzeczoną (wraz z troszkę ponad rocznym dzieckiem) polecieć do Londynu na dwa tygodnie.
Sprawdzałęm że najlepiej byłoby lecieć wizzair'em bądź tanimi liniami jednak nie mam jak się upewnić ile tani lot np. 199zl będzie mnie końcowo kosztować: http://wizzair.com/pl-PL/useful_informa ... rvice_fees
jest tutaj mnóstwo przeróżnych opłat i nie wiem które doliczają do ceny biletu.
Będziemy brać 1 bagaż podręczny - mały plecak na prywatne rzeczy plus każdy torbę z ciuchami i pierdołami.
Czy wraz z tym bagażem lepiej lecieć LOT'em czy wizzair'em czy innymi przewożnikami jak te ceny na koniec zawsze wyglądają? Ile trzeba i za co dopłacać na lotnisku?

Dzięki,
pozdrawiam

na www.ryanair.com masz na teraz Poznań - Londyn Stansted - Poznań 26.06-10.07.2013r. za łącznie 235,20 zł/osoba z wszystkimi opłatami płacąc każdą kartą debetową w cenie duży podręczny 55cmx40cmx20cm, niemowlę do lat 2 zawsze za każdy lot płaci 142,50 zł ale możecie dla niego przewieść wózek z bagażem

Poniżej instrukcje jak kupować:

http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -po-kroku/

http://www.fly4free.pl/tanie-latanie-bagaz-podreczny/

http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/
 PM off  

#3 PostWysłany: 05 Cze 2013 17:46 

To może inaczej się upewnię, jeśli zakupię bilet przez fly4free i uiszczę opłatę przez przelew, to do wylądowania w Londynie żadne opłaty dodatkowe nie będę musiał ponosić czy trzeba? I Jak poznać czy cena bagażu (nie podręcznego ale zwykłego) jest wliczona w cenę biletu. Nigdzie tego na stronach nie widać.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Cze 2013 17:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
Ryanair - 55cmx40cmx20cm podręczny wliczony, poza tym wykupujesz sam przelot - wszystko inne MOŻESZ dokupić, ale NIE MUSUSZ
W Wizzair za darmo jest 42 x 32 x 25 cm podręczny - wszystko inne MOŻESZ, ale NIE MUSISZ dokupić.

Wszystkie te informacje masz w bardzo wielu miejscach na stronie i na forum, m.in. pod linkami powyżej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Cze 2013 18:01 
Awatar użytkownika

niebieski
mobile86 napisał(a):
To może inaczej się upewnię, jeśli zakupię bilet przez fly4free i uiszczę opłatę przez przelew, to do wylądowania w Londynie żadne opłaty dodatkowe nie będę musiał ponosić czy trzeba? I Jak poznać czy cena bagażu (nie podręcznego ale zwykłego) jest wliczona w cenę biletu. Nigdzie tego na stronach nie widać.

W tanich liniach bagaz nadawany jest zawsze dodatkowo platny. W drogich ;) liniach masz go w cenie, prosta matematyka i bedziesz wiedzial co w ostatecznie wyjdzie dla ciebie taniej. Na lotnisku nic nigdy nie doplacasz, jesli trzymasz sie warunkow danej linii (czyli np 1 sztuka bagazu podrecznego to 1 sztuka a nie walizka i 5 toreb(ek))

#6 PostWysłany: 05 Cze 2013 21:41 

Ok dziękuję za informację, spróbuję je poszukać jednak nigdzie nie napisali w wizzair jak chciałem wykupić bilet że nie mam w cenie biletu walizki (dodatkowego bagażu) jedynie znalazłem cenę ~150zł za ten bagaż. A to troszkę inna informacja dla osoby która stawia pierwsze kroki w tym temacie :) Thx
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Cze 2013 14:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Stawiasz te pierwsze kroki bardzo niepewnie. Poczytaj troche na forum, po to ono jest, wszystko o rezerwacji biletu i rodzaju bagazu zostalo tu juz 100 razy opisane.
W Wizzair zaraz po wybraniu daty i miejsc lotu masz w menu rozwijanym najpierw rodzaj check-inu a nastepnie bagaz nadawany i tam opcje: none-free, 1piece 25e, 2pc 50e lub 3pc 75e. Nie mozesz pominac tego nie wybierajac nic, wiec logicznym jest, ze jak wybierzesz 0 bagazu to nie bedziesz go mogl zabrac.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości