Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Maj 2013 09:34 

Cześć, szukam taniego lotu do Meksyku (Cancun). Daty na razie luźne w listopadzie lub grudniu. Wyjazd na 13-16 dni...
Najtańsza opcja jaką znalazłam do tej pory to 3009zł/os. American Airlines...

Jest szansa na niższą cenę?

Pozdrawiam
Marta
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 20 Maj 2013 10:30 

Zbanowany
pomyśl o locie z niemiec, ceny niższe, nawet z dolotami.
Do Düsseldorf masz całkiem fajne połączenie lufą lub lotem, nawet z regionów.

Ostatnio edytowany przez SAYMON_G, 20 Maj 2013 10:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Maj 2013 10:34 

Zbanowany
Ale Curacao to nie Cancun :)

#4 PostWysłany: 20 Maj 2013 10:56 

Zbanowany
sork, na szybko , źle spojrzałem.
Co nie zmienia faktu, że na chwilę obecną taniej ten kierunek wyjdzie z niemiec, nawet uwzględniając doloty, więcej promo itp.
Można szukać lastów, w tym terminie dotychczas bywało ich sporo, ale tutaj to kwestia indywidualna.
Poza tym jak zauważyłem to, to wyskakiwał komunikat post nie istnieje, nie miałem możliwości korekty (post chyba poszedł do moderacji).

'http://hukd.mydealz.de/deals/14-tage-cancun-mexiko-440-euro-mit-flug-und-hotel-189028
'http://hukd.mydealz.de/search?keywords=cancum&type=0&category=&sort_type=submitted&search_in_description=1&expired_deals=1&action=search
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Maj 2013 12:55 

saudade napisał(a):
Cześć, szukam taniego lotu do Meksyku (Cancun). Daty na razie luźne w listopadzie lub grudniu.

My byliśmy na przełomie października i listopada w podróży poślubnej, którą dostaliśmy w prezencie. Mogę więc tylko domyślać się, ile kosztowała, bo dokładnej ceny nie znam, ale wylatywaliśmy z Madrytu, liniami Orbest/Pullmantur Air, rezerwowane przez Gowaii. Podobno uruchomili także połączenia z Barcelony, więc możesz sprawdzić te opcje. Może bardziej będzie się opłacało wylecieć z Hiszpanii mimo wszystko.

Przy okazji - jeśli myślisz o Meksyku w listopadzie, to polecam wybrać się tam w okolicach 1 listopada na Festival de Vida y Muerte do parku tematycznego Xcaret (najbliższa miejscowość Playa del Carmen, ok. godzinę drogi od lotniska w Cancun). Przy samym parku jest też fajny hotel Occidental Grand Xcaret.

Do parku Xcaret polecam zresztą wybrać się niezależnie od terminu, bo to Meksyk w pigułce. Zwłaszcza codzienne wieczorne show prezentujące historię Meksyku robi niesamowite wrażenie (ponad 300 artystów, rozgrywki ball game i inne rytuały Majów, występy folklorystyczne...). Ach, Mexico :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Maj 2013 15:19 

Dzięki za podpowiedzi... Wiem, że zdarzają się super oferty, ale mega last minute (tzn. wylot jutro/ewentualnie pojutrze). Niestety nie mogę zaryzykować z czekaniem na taką propozycję, gdyż na dzień dzisiejszy daty mojego urlopu są do uzgodnienia, ale najpóźniej do końca października muszę określić się dokładnie...

Jeśli uda Wam się przypadkowo znaleźć jakąś fajną ofertę, którą ja przegapię, będę wdzięczna za info :-)

Dziękuję za podpowiedź co do parku Xcaret itp. na pewno się przydadzą, bo planu wycieczki jeszcze nie mamy... wiem tylko, że pierwszych kilka dni chcemy spędzić na wyspie Cozumel.

PS i co do lotu, mogą być też Niemcy lub cokolwiek innego... ruszam z Warszawy, więc przelot do któregoś z europejskich miast nie powinien być problemem...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Maj 2013 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
Obserwuję ten kierunek od roku. Nie jest różowo...

1. Na http://www.jetairfly.com zdarza się last minute na trasie Bruksela Cancun od 149 EUR lub 199 EUR w jedną stronę, ale zazwyczaj nie idzie tego skomunikować z tanim powrotem po 2-3 tygodniach. Niektórzy wyjeżdżają tylko z biletem w jedną stronę, a potem ryzykują zakup biletu powrotnego już na miejscu w Meksyku, ale to nie jest rozwiązanie dla osób ze sztywnymi ramami urlopu. Poza tym jetairfly ma ofertę czarterów na pół roku wprzód, na razie loty są tylko do października 2013. Poza tym im bliżej sezonu, (listopad - marzec) tym tych okazji jest mniej. Jak patrzyłem pod koniec stycznia, to były np tylko dla 1 osoby...

2. W airberlin.com najtańsza taryfa jaką widziałem to FlyDeal. Na trasie Berlin Cancun można próbować wylot i powrót złożyć z tej samej taryfy. Może wyjdzie coś poniżej 600 EUR ale nie gwarantuję. Poza tym to też pewnie nie jest to co masz na myśli pisząc o tanim bilecie.

#8 PostWysłany: 20 Maj 2013 16:07 

Rozumiem że wizę do USA posiadasz?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Maj 2013 18:42 

Wizę posiadam...

aarekk dzięki za podpowiedzi... pisząc tani lot... mam na myśli już bilet za ok. 2500zł. Mam nadzieję, że uda mi się taki znaleźc... przy dwóch osobach to zawsze 1tys. w kieszeni w porównaniu do tego, co znalazłam do teraz :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Maj 2013 22:35 

Loty: 87
Kilometry: 262 014
Krajów: 10 / 4.7%
polecam obserwowac BA...ja lecialem z Gatwick za 550 euro w lutym.

#11 PostWysłany: 25 Maj 2013 09:28 

kelso00 napisał(a):
polecam obserwowac BA...ja lecialem z Gatwick za 550 euro w lutym.

Dzięki. A z jakim wyprzedzeniem kupowałeś bilet?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Maj 2013 00:06 

Loty: 87
Kilometry: 262 014
Krajów: 10 / 4.7%
sporym...nie pamietam dokladnie ale okolo 5 miesiecy. Sprawdzalem tez pozniej i przez jakis czas byly w podobnej cenie ,az w koncu skoczyly do ponad 1K

#13 PostWysłany: 27 Maj 2013 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Krajów: 36 / 16.8%
Tak, Londyn warto obserwować jako miejsce wylotu. Swego czasu w ładnej cenie były też przeloty AirCanada z LHR z możliwością zrobienia stop-overa na zwiedzenie Toronto (do 30h). Ale teraz cena zaczyna się od 1042 USD (ważne też, że przy połączeniu przez Toronto nie jest potrzebna wiza)

#14 PostWysłany: 27 Maj 2013 10:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
aarekk napisał(a):
Tak, Londyn warto obserwować jako miejsce wylotu. Swego czasu w ładnej cenie były też przeloty AirCanada z LHR z możliwością zrobienia stop-overa na zwiedzenie Toronto (do 30h). Ale teraz cena zaczyna się od 1042 USD (ważne też, że przy połączeniu przez Toronto nie jest potrzebna wiza)

Oj jest, jezeli ktos nie ma nowego paszportu, ale starego (bez chipa) ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Maj 2013 11:02 

witam
właśnie wróciłem z Meksyku i Belize. Bilety po 1000 USD są żadną rewelacją.
Mój na 7 dni przed wylotrem z Berline przez Paryż do Cancun kupiłem za 3100 PLN ( powrót przez Atlantę )
najtaniej jest czatowac z lot z Amsterdamu do Cancun w cenie 2500 pln i co najważniejsze to jest to oot bezposredni
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Maj 2013 21:14 

niebieski
Była też kiedyś świetna promocja Alitalii:
http://www.fly4free.pl/ameryka-polnocna ... 32-zl-akt/
wyszło ok. 2000zł/os przełom stycznia i lutego na trasie KRK-CUN
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: JanuszTripów oraz 4 gości