Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Paź 2012 11:13 

Witam, szukam wylotu w jakieś fajne romantyczne miejsce dla dwóch osób od 29-30.05.2013 do 3-5.06.2013.

Planuję zaręczyny ;), mam kilka swoich typów, ale może coś ciekawego podrzucicie w dobrej cenie.

Raczej chciałbym unikać miejsc typu Paryż, Wenecja - są za oczywiste.

W grę wchodzi cały świat, ceny od 0 zł ;) do max myślę 1000 zł.

Wylot z Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Paź 2012 11:26 

niebieski
jak do 1000 , to może Madera albo Lizbona ? z TAP kupisz bilety za ok 800 PLN do Lizbony, na Maderę czarter z biura podróży również powinien kosztować ok 1000
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Paź 2012 12:39 

Witam,
Polecam Cinque terre we Włoszech, absolutnie wyjątkowe miejsce - dla takich okazji idealnie i przede wszystkim nie ma tam masowej turystyki (jak np. w Paryżu - porażka!). Cinquterre to 5 uroczych miasteczek we Włoszech nad brzegiem (klifem) morza , miedzy tymi miasteczkami można spacerować trasami wręcz wtopionymi w klif. Najbardziej znana to VIA DELL’AMORE - sama nazwa mówi już wszystko. Te ścieżki są "jakby" wykute w klifie. Słynne są właśnie z takich okazji jaką Ty planujesz. Co chwile natrafiasz na tajemnicze "kłódki". To właśnie na dowód miłości pary z całego świata zamykają tam soją kłódkę i kluczyki wyrzucają do morza, aby na zawsze zapieczętować swoją miłość. Oprócz pierścionka zaręczynowego polecam zakupić małą kłódeczkę i wygrawerować na niej np. "01.06.2013 Zamknąłem Cię w mym sercu na zawsze" lub "Na zawsze razem" etc. ;)
PLAN PODRÓŻY:
1. Polska - Piza lub Bolonia spokojnie do 300 - 500PLN
2. Auto z wypożyczalni z Boloni ok 170 km z Pizy do 100km
3. Jakiś mały hotelik - polecam 2 dni w Riomaggiore i 2 dni w innym miasteczku
Na 100% powie "TAK"!!!
Miłej podróży i wszystkiego dobrego. DAJ ZNAĆ CO WYBRAŁEŚ
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lis 2012 10:39 

Ogromne dzięki, bardzo podoba mi się twój pomysł :).

Przejrzałem zdjęcia dostępne w necie z tych okolic i rzeczywiście jest przepięknie.

Kiedy najlepiej zacząć rozglądać się za lotem ?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lis 2012 12:04 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Z 2 miesiące szybciej moim zdaniem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lis 2012 12:59 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
Witam- pomysł z Włochami fajny, by tak pomóc zerkam na połaczenia i tak:
jesli nie chcesz latac niskokosztowymi liniami tzw "tanimi liniami" które ostatecznie i tak tanie nie są- to Alitalia ma dobre ceny do Bolonii -przykładowo
Bolonia via WAW 27/28.05-02.06 cena za 2 osoby 1227zł RT z bagażmi itp
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lis 2012 13:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Do Bolonii z Warszawy to low-costem z bagazem doleci mcn za jakas polowe tej ceny, wiec moze lepiej nie Alitalia :)

Nie ma jeszcze rozkladu na wiosne 2013, ale sprawdzilem przykladowo 28 luty - 3 marzec Ryanair i wychodzi 400 zl RT za dwie osoby bez specjalnej promocji plus bagaz, ktory nie ma sily by kosztowal 800 zl.

mcn: Powodzenia! :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lis 2012 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 306
Kilometry: 480 345
Krajów: 50 / 23.4%
Ja proponuje jeszcze pomyslec o wysepce Ischia. Dolot do Neapolu i dalej prom (ok 1-2 godziny w zaleznosci od wybranego polaczenia). Wysepka przede wszystkim ukochana przez Wlochow - zagranicznych turystow malo. Cala wysepka jest pochodzenia wulkanicznego, i wlasnie ow wygasly wulkan stanowi jej serce. Po ok 2-3 godzinnej wspinaczce, ktora nie jest wymagajaca mamy widoki na cala zatoke Neapolitanska - z Wezuwiuszem na czele. Dodatkowo, na samym szczycie mamy restauracje z tarasem (zupelnie niekomercyjna, jak to czesto bywa w takich miejscach). Ciekawostka jest, ze siedzac przy stole, jesli mamy szczescie, mozemy nie widziec osoby siedzacej na przeciwko :) - Siedzi sie w chmurach! :) Do tego wysepka przepelniona jest spa i innymi termalnymi wynalazkami. Ze wzgledu na to, ze wakacje spedzaja tam wlosi, restauratorzy musza sie starac, bo wlocha zadowolic wloskim jedzeniem jest ciezko, dzieki czemu jest niesamowicie dobre i... tanie!
Dodatkowo polozenie pozwala zwiedzic Neapol, Capri, Pompeje, Positano czy Amalfi!
Ja lecialem easyjetem z Berlina. Ischia(e) goraco polecam!

#9 PostWysłany: 02 Kwi 2013 10:42 

Panowie, znalazłem taki lot RYANAIR W-wa Bolonia i Bolonia Warszawa:

Bez podatków Dorosły 126,20 PLN Wt 28 maj 13
Lot FR5718 09:55 Odlot
12:10 Przylot

Bez podatków Dorosły 154,20 PLN So 01 cze 13
Lot FR5717 09:55 Odlot

Za dwie osoby w obie strony wychodzi 560 zł wydaję mi się, że to już niezła cena.

Powiedzcie jak jest z bagażem w Ryanair bo w drugiej zakładce jestem proszony o wybranie bagażu i tam chyba za torbę 15 kg jest dodadkowo 120 zł. Czy bez dobierania bagazu to mam torbę podręczną 10 kg ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Kwi 2013 10:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Podreczny do 10 kg jest w cenie, ale poczekaj i kontroluj ceny, bo ta jest daleka od niezlej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Kwi 2013 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
mcn napisał(a):
Panowie, znalazłem taki lot RYANAIR W-wa Bolonia i Bolonia Warszawa:

Bez podatków Dorosły 126,20 PLN Wt 28 maj 13
Lot FR5718 09:55 Odlot

Bez podatków Dorosły 154,20 PLN So 01 cze 13
Lot FR5717 09:55 Odlot

Za dwie osoby w obie strony wychodzi 560 zł wydaję mi się, że to już niezła cena.

Powiedzcie jak jest z bagażem w Ryanair bo w drugiej zakładce jestem proszony o wybranie bagażu i tam chyba za torbę 15 kg jest dodadkowo 120 zł. Czy bez dobierania bagazu to mam torbę podręczną 10 kg ?

Poczekaj jeszcze z pół miesiąca z kupieniem biletu. "Niezła cena" to w mojej opinie <100zł RT :)

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Kwi 2013 11:04 

Aha hehe okej :) było by cudownie.

Bardziej lokalizacyjnie pasuję mi PIZA, ale lot dla dwóch osób to koszt 816 zł.

Rozumiem, że tu też najlepiej jeszcze poczeakać ? :)

Wypożyczał z was ktoś auta we Włoszech (musze przedostać się do Cinque Terre) ?
Lepiej wypożyczać je przez net czy na miejscu ?

Jak z hotelami przez Booking.com ? :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Kwi 2013 11:40 
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o 5 Terre to samochody raczej wszystkim się odradza. Najwygodniej jest zwiedzać wszystkie miasteczka pociągiem. Pociągi są czyste, szybkie i łatwe do przesiadek. Z Pizy dojechać pociągiem do miasta La Spezia, a tam przesiadka na pociąg do Monterosso. Bilet kolejowy, który ważny jest przez 6 godzin od skasowania i pozwala nam na dowolną ilość przesiadek na całej linii od Riomaggiore do Monterosso. Odległości od jednej stacji do drugiej to zaledwie 5 minut jazdy pociągiem! W Riomaggiore od razu kup karty wstępu do parku narodowego 5 terre za 5 EUR, które uprawniają do przejścia malowniczą alejką miłości i poruszania się specjalnymi darmowymi autobusami. W Riomaggiore zaczyna się słynna Ulica Miłości nad morskim urwiskiem. Każdy z turystów pragnie przejść się tą romantyczną uliczką, która prowadzi do wioski Manarola.
Wydaje się, że uliczka miłości, to najlepsze miejsce na oświadczyny, ale też może zbyt oczywiste, do tego niestety tłumy turystów. Może oświadczyny w innym miejscu, a na uliczce miłości "już po" zostawicie, jak każe zwyczaj, swoją kłódkę, którą wcześniej przygotujesz na tę okazję. Miejscowość Varnazza jest urocza, mały plac przy porcie ;). Jeśli ukochanej nie straszne wspinaczki, to na oświadczyny wybierz miasteczko Corniglia i taras widokowy. Aby dotrzeć do tego miasteczka należy wspiąć się na górkę „Ladrina” gdzie czeka cie wspinaczka po kamiennych schodkach w ilości 377 stopni lub też przejść drogę prowadzącą od stacji kolejowej. Mając karty 5 terre podjedziesz tam specjalnym autobusem na górę, a słynne schodki możesz zostawić sobie na drogę powrotną.
Miasteczko całkiem inne niż pozostałe Cinque Terre, ponieważ wznosi się na szczycie przylądka na wysokości około stu metrów i opada nagle w morze. Na szczycie rozpościera się taras widokowy, z którego można dostrzec, jak czysta i przejrzysta jest tutaj woda w morzu. Jak chcesz zobaczyć zdjęcia i krótkie opisy 5 Terre, zerknij na wpis "Pod słońcem Toskanii", na naszym blogu. Opis 5 Terre zaczynamy od miejscowości La Spezia. Życzę, żeby wszystko się udało!
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:09 

Jeśli chodzi o romantyczne miejsce na zaręczyny od zawsze sugeruje Cabo da Roca w Portugalii :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:29 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Krajów: 10 / 4.7%
Sardynia - Cagliari - z Krakowa - świetne apartamenty - http://www.theplacecagliari.com/
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:29 

Jeżeli chcesz wypożyczać auto we Włoszech, to koniecznie poczytaj warunki takiej operacji, rok temu akceptowali (we wszystkich wypożyczalniach na Bergamo i podobno we Włoszech) tylko jeden rodzaj kart kredytowych (nie pamiętam czy Master czy Vise) i mieliśmy z tym niemały problem
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
A ja od siebie dorzuce: Lago di Como, wypozyczenie malej motorowki i oswiadczyny na srodku jeziora :) Latwy dojazd z Mediolanu i Bergamo (a tam bez problemu mozesz doleciec WizzAirem albo Ryanairem z wiekszosci lotnisk w Polsce).

#18 PostWysłany: 02 Kwi 2013 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Ja proponuję Positano. Samolotem do Neapolu, a dalej już autobusem.

Wybieram się tam za miesiąc.

Załączniki:
positano.jpg
positano.jpg [ 119.79 KiB | Obejrzany 797 razy ]

#19 PostWysłany: 02 Kwi 2013 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
http://podroze.gazeta.pl/podroze/56,114 ... cyjne.html

#20 PostWysłany: 02 Kwi 2013 22:59 

Istotnie 5 Terre bajeczne. Dojechałem tam samochodem, ale nie polecam, drogi wąskie i bardzo kręte i straszny problem z parkowaniem. Opcja pociągiem wydaje się zdecydowanie lepsza. Ioe kosztuje pociąg z La Spezi ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość