Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Cze 2011 18:41 

Dwa lata temu byłem tam WIZZAIR'em z Katowic (przez Kijów). Teraz szukam lotów i w sumie innej możliwości nie widzę... Może ktoś ma jakieś inne propozycje? Kiedyś LOT latał bezpośrednio z Warszawy...

- podróż dla dwóch osób (generalnie z Warszawy, choć inne miasta nie stanowią problemu)
- bagaż podręczny
- przedział czasowy: drug i trzeci tydzień sierpnia tego roku
- bilety tam i z powrotem (tak aby się zmieścić w podanym przedziale czasowym)
- dopuszczam przesiadki i przejazdy między lotniskami na własną rękę
- dopuszczam przeczekanie nocy przy przesiadce na lotnisku
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 19 Cze 2011 12:45 

Rozszerzam trochę moje miejsce wylotu i nowe pytanie brzmi: z jakiego miasta w Europie można najtaniej dostać się do Simferopola?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Cze 2011 13:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Ememone napisał(a):
Rozszerzam trochę moje miejsce wylotu i nowe pytanie brzmi: z jakiego miasta w Europie można najtaniej dostać się do Simferopola?

z Kijowa :-)

nie slyszalem na tym forum o innej opcji z PL niz XXX(najczesciej KTW)-Kijow-Simferopol
ew pociągiem
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Cze 2011 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
Krajów: 8 / 3.7%
srebrny
Kijów ....najlepsza opcja
kiedyś było można ze Lwowa samolotem ,ale teraz nie wiem:)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Cze 2011 21:21 

OK, dzięki!

SIP 08:10 IEV 09:30
IEV 10:20 KAT 10:55

Pytanie dla doświadczonych: czy zdążę? czy 50 minut mi starczy? czy brać to? acha, będę miał tylko bagaż podręczny, więc nie trzeba czekać na bagaż...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Cze 2011 21:39 

wystarczy minimalna obsuwa i nie zdazysz, nawet przy locie on-time bedzie bardzo ciezko. osobiscie bym sie nie decydowal na tak krotka przesiadke, zwlaszcza u naszych wschodnich sasiadow. miej na uwadze, ze godzina przylotu to planowane zatrzymanie sie samolotu na plycie postojowej, trzeba doliczyc do tego czas na transfer do terminala, ponowna kontrole bezpieczenstwa oraz kontrole paszportowa - to nie jest lot w strefie schengen. no i boarding do kolejnego lotu zakonczy sie zapewne 20-30 minut przed planowanym odlotem. jesli drugi samolot bedzie startowac o czasie, to wg mnie jest baardzo nikla szansa, ze uda Ci sie zdazyc.

#7 PostWysłany: 29 Cze 2011 22:07 

Rzeczywiście, tutaj jeszcze kontrola paszportów, zapomniałem! Dzięki! Kombinuję inaczej w takim bądź razie... Pozostaje mi polecieć dzień wcześniej do Kijowa i przenocować... W takim bądź razie inne pytania: czy polecacie jakieś noclegi w Kijowie w "rozsądnych" cenach? oraz, czy rezerwując loty z odlotem z Ukrainy to wpłacam pieniądze na polskie konto WIZZAIR?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 4 gości