Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lut 2013 23:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Witajcie,
16 maja lecę do Hong Kongu. Planuję zwiedzać miasto przez 5 dni, po czym skoczyć do Singapuru (20 lub 21 maja), następnie planuję ruszyć do Bangkoku ok. 24-25 maja. Chwila odpoczynku, by ok. 1 czerwca ruszyć do Makau

Przyznam, że nie mam żadnego pojęcia o tanim lataniu w Azji. Wiem tylko, żeby szukać po:
AirAsia, TigerAirways, Cebu Pacific, Jetstar.

Pytanie zasadnicze, kiedy kupować!? Kiedy mogę spodziewać się najniższej ceny.
Czy 65EUR np. HK-SIN to dobra cena?
BKK-Macau 50 EUR
Czy SIN-BKK 55 EUR
czy jednak czekać?

Pozdrawiam i dzięki z góry.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Lut 2013 16:51 

A gdyby tak zmienić trasę? Tzn : HK -> skoczyć promem do Macau, tam kilka dni, wracamy do HK, i lecimy stamtąd do BKK lub SG? Zależy skąd masz wylot do Europy.

Ceny to Total Price?

Spróbuj jeszcze flyscoot i czegoś regularnego. Szukając lotów na bali Indonezyjskie linie Garuda i tani Tiger miały bardzo zbliżone ceny Z tego co mi się wydaje, jedynie AirAsia ma model biznesowy podobny do Ryanaira ( sciągneli dyrektora odpowiedzialnego za model biznesowy Ryan'a) - co do reszty to nie wypowiem się :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Lut 2013 17:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Wczoraj pół nocy nad tym siedziałem. I mam kilka szczegółów:

JetStar Asia. HKG-SiN:
Image
608 HKD to jest jakieś 243zł, myślę, że cięzko będzie mi znaleźć coś tańszego. Na pewno nie w tej linii. A jest super godzina. Bo do wieczora w HK a później nocleg na Changi (co jest atrakcją samą w sobie dla mnie, jako że chciałbym zaznać tego luksusu, a rano sobie skoczyć do lotniskowego basenu :P)

Następnie 27 maja SIN-BKK, tylko nie wiem jaką linię wybrać, ceny porównywalne. Godziny wszystkie pasują.
// ceny już z podatkami:
Scoot - SGD 94.00, nie wiem czy nie chciałbym przetestować ten linii nowej
Tigerairways - SGD 84.00, słyszałem, że strasznie się czepiają jeśli chodzi o bagaż podręczny
Airasia - 83.00, dużo dat w tej cenie. Wiadomo, wg tych wszystkich rankingów wypada najlepiej, ale i tak i tak będę nią leciał, więc nie wiem czy nie chciałbym spróbować jednego z tych alternatywnych.

Lub po prostu czekać do miesiąca i patrzyć czy cena na Scoot trochę spadnie, bo jeśli chodzi o tę trasę to do mnie najbardziej ta linia przemawia. Ale widzę, że max. dałoby się zejść do 84 SGD.

Jeśli chodzi o ostatni odcinek to nie mam za dużego wyboru:
Image
Dzień idealny, godzina idealna (zobaczyć miasto za dnia, a wieczorem rozkręca się hazard).
Tylko nie wiem jak z ceną. Niby 70 USD to jest spoko, bo mógłbym niby kombinować z lotem do HK i stamtąd braniem promu do Macau, ale dużo taniej mi nie wyjdzie (o ile), a stracę kupę czasu. Przepłynę się w stronę powrotną.
Dodatkowo jak patrzę, to ceny na początek maja i wcześniej wynoszą już minimalnie 124 USD więc chyba powinienem się spieszyć.

Także jeśli ktoś ma jakieś uwagi, tzn. mógłby mi doradzić zmianę którego z elementów podróży prosiłbym po pomoc.
No i przede wszystkim jak uważacie, którą opcję z SIN do BKK wybrać? (AirAsia lata na inne lotnisko dodatkowo). Więc chyba pozostaje najlepiej:
Scoot - SGD 94.00 vs. Tigerairways - SGD 84.00
Którą opcję lepiej wybrać?

YouTube mówi, Scoot :P Tylko nie wiem czy warto czekać, żeby obniżyli o te 24zł :F

// zdecydowałem się kupić powyższe bilety, a do BKK wybrałem Scoot

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości