Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Maturalna wycieczka
#1 PostWysłany: 10 Lut 2013 23:41 

Witam, ze znajomymi chcemy się wybrać na jakąś ciekawą wycieczkę w okresie matur. W szkole 3 dni wolne - 7-9 maja. Mozna to sobie przedłużyć do 12, bądź zacząć już 1 maja.
Mamy chętne 4-5 osób. Oczywiście jako uczniowie nie mamy wielkiej kwoty do wydania na eurotrip. W grę wchodzi nocowanie na dworze przez jedną z nocy ;) Trasa może być nawet przez kilka krajów, oby koszt samych biletów nie był zbyt wysoki. Może ktoś nam pomóc w znalezieniu biletów? :D Myślę, że przy dwóch tygodniach do zagospodarowania coś uda się znaleźć. Oczywiście jakby ktoś chciał się przyłączyć, to zapraszamy 8-)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 11 Lut 2013 00:03 

Sam jestem tegorocznym maturzystą :D w tym roku z kumplami ( a raczej kumpelkami:D) Wybieramy się na eurotrip we wrześniu ze "Strudent Travel" jak coś też może byście się przyłączyli zawsze więcej ludzi w naszym przedziale wiekowym :D
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lut 2013 00:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
-skąd chcecie wyruszyć?

-ile tej kasy na bilety planujecie wydać?

#4 PostWysłany: 11 Lut 2013 00:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że taka liczba osób jest odpowiednia i nie powinniście szukać więcej. Ciężko utrafić tanie bilety w takiej ilości.
Jeszcze musicie poczekać na dokładne propozycje. Inna sprawa, o jakim budżecie mówimy?
Co do noclegów, to może couchsurfing Was zainteresuje. Polecam, zawsze miałem super doświadczenie z Tym projektem.

Byłem w identycznej sytuacji. Też rok temu w tym samym wieku w maju odbyłem swoją pierwszą podróż. Od razu mnie wciągnęło, tak że 30 lotów już na koncie i HK czeka :P Także postaram się pomóc. Niestety ceny biletów rok do roku podrożały masakrycznie :(

#5 PostWysłany: 11 Lut 2013 01:16 

Na taką wycieczkę polecam Londyn. Na pewno nie będziecie się nudzić. Sam koszt biletów na samolot oraz dojazd z lotniska do centrum oraz bilety powrotne oscyluje w granicach 150 zł.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lut 2013 22:06 

Koszt... No jakieś 200 złotych na osobę, bo wiadomo, że nie wydamy ileś stów żeby się "przelecieć" ;)
Wiadomo, że na początek mogą być dwa dni w jednym miejscu, a następnym razem już porządna wycieczka.
Co do noclegu - coś się wymyśli. Jednak gdzie najlepiej próbować, żeby nie wylądować w polu 20 km od miasta za autobusem za w przeliczeniu 50 złotych?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lut 2013 22:30 

Najlepiej chyba w Bergamo, bo często zdarzają się tanie bilety, a do miasta dojdzie się z buta. Tylko czy w maju będzie ciepła noc to wątpię. Tym bardziej, że jak dla mnie 50E w kieszeni i jakieś środki na karcie debetowej to minimum aby gdziekolwiek się ruszyć. Ma ktoś z was doświadczenie w lowcostach? Ale razem z przelotami o tej porze roku to raczej ciężko coś ogarnąć, tym bardziej, że to okolice długiego weekendu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Lut 2013 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
a ja jak mantrę będę powtarzał - Budapeszt :)

lecicie w poniedziałek 6 maja za 19PLN/głowa
wracacie piątek 10maja 24/głowa
(+kombinacje z kartą Wizz i kontem ale to i tak tanio wyjdzie)

dojazd z lotniska do miasta to grosze w porównaniu do innych miast

nocleg - szukajcie hosteli, można tanio trafić

na szybkiego Zrinyi Guesthouse - ścisłe centrum, pokój 5-os na te 4 podane doby to w tej chwili koszt 665zł czyli 130/głowę na dole dyskoteka więc dla młodych jak znalazł ;)

i jesteście w budżecie - teraz tylko pokombinować kasę na jedzenie i macie super wycieczkę do ładnego miasta i całkiem niedrogo

pozdrawiam

EDIT: podajcie miasto wylotu !!!

#9 PostWysłany: 12 Lut 2013 12:02 

a z jakiego miasta ruszacie?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Lut 2013 12:26 
Awatar użytkownika

a ja bym jednak powiedzil najpierw Regulamin , nastepnie Szukajka, pozniej: wizzair.com i ryanair.com .. a dopiero koniec nowy temat na forum..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości