Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lut 2013 19:16 

Witajcie,

poszukuję lotu do Los Angeles, USA.

Wylot z Berlina najlepiej, Poznan/Szczecin/Wroclaw nawet tez, a jesli roznica w cenie bedzie znaczna, to moze byc tez Warszawa, Krakow.. ogolnie jestem z Gorzowa Wlkp, ale dojechac zawsze mozna.

Miasto docelowe to Los Angeles- biore pod uwage mozliwosc przesiadek w USA.

data wylotu: 25.05.13, powrot 10.06.13 (raczej sie nie zmienia, ale jakby fajny lot byl w okolicach tych dat to rozwaze)

bede leciala raczej z bagazem podrecznym (nawet nie orientuje sie, ile rejestrowany kosztuje..)
i moge wziac pod uwage przeczekanie nocy na lotnisku.

ja najtaniej znalazlam za 2800zl.. mam nadzieje, ze moze ktos z Was sie zna i znajdzie cos lepszego :>

Pozdrawiam!

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Lut 2013 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Z Warszawy masz dobrą cenę na KLM (patrz załącznik).
Jeśli upierasz się na wylot z Berlina, to jest Air Berlin za 2518zł (22.05-10.06)
W każdej 'normalnej' linii na tej trasie masz 1szt bagażu w cenie.

Załączniki:
lax.jpg
lax.jpg [ 34.99 KiB | Obejrzany 704 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:16 

Gorzów - Berlin ( Tegel) to samochodem ok. 170 km. Gorzów - Warszawa ( Chopin) to ok. 450 km. Czyli znaczne wydłużenie całkowitego czasu podróży, nie mówiąc o dodatkowym koszcie. Czyli oszczędność jest w tym wypadku co najmniej iluzoryczna.
Jeżeli chodzi o Air Berlin - zdaje mi się dochodzi obligatoryjna dopłata za rezerwacje miejsca w samolocie - trzeba sprawdzić bo na 100% nie jestem pewien.
Co do przesiadek to musisz liczyć te co najmniej 2 godz. między poszczególnymi lotami ( bo dochodzą: kontrole bezpieczeństwa, zmiana terminalu odlotu itd. no i oczywiście może dość czasochłonna kontrola przy przekraczaniu granicy na terenie USA - np. jak "zleci" się kilka samolotów jednocześnie - co tam nie jest wyjątkiem). Czyli podróż często znacznie się przedłuża - a i opóźnienia poszczególnych lotów też są bardzo częste.
Znam to z autopsji - bo ze względów rodzinnych zdarza mi się latać do LA z Berlina jako, że też mieszkam w Gorzowie , właśnie wróciłem stamtąd miesiąc temu.
Tak, że te 2800 PLN za lot w tym okresie roku oraz w tych dniach tygodnia to jest dobra cena - powiem szczerze to chyba nie są wszystkie opłaty związane z tym lotem ( na mniej nie ma co liczyć).
Faktycznie w normalnych liniach - masz jeden bagaż rejestrowy w cenie biletu.
Ja korzystam z linii BA - to jest 23 kg + bagaż podręczny wg wymiarów + torba (np. na laptop, albo inna mniej więcej tej wielkości)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:33 

Niva- dziekuje! a ten lot z berlina to jak moge szukac? czy jakby sie data zmienila to moge liczyc na pomoc? w tygodniu bede chciala kupowac bilety- wiec mozesz mi podac stronke, z ktorej korzystasz? czy jakas wiadomosc prywatna napisac? :)

Jasmich- pewnie, ze najlepiej z berlina- najblizej i najszybciej, ale pkp do wawki wiecej by nie kosztowalo (znizka studencka), tyle ze czasu wiecej sie traci :) mialam nadzieje na jakis tanszy lot niz te 2800, wiec moze jeszcze sie uda- jak mowisz, cena nie zabija, ale i nie zachwyca :) dziekuje za wszelkie informacje!

#5 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:37 

http://www.airberlin.com/pl-PL/site/start.php
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:40 

jasmich, a masz ta karte do zbierania mil w airberlin? to mozna tak o sobie zalozyc czy trzeba polaczyc z karta kredytowa?

doczytalam, ze trzeba zaplacic, zeby ja dostac.. hym :) no ale jak znasz sie na airberlin to moze wiesz o jakims programie zbierania punktow?

#7 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:51 

Zł 2.958,07 - to aktualna cena w air berlin na tą chwile + 125,01 PLN za rezerwacje miejsc ( 3 samoloty) . No i niestety na pewno trzeba zapłacić opłatę tzw. administracyjną za użycie karty. Niestety cudów nie ma poniżej 3100 PLN - nie zamkniesz się. Przykro mi - ale taka jest prawda - tanie latanie to już było.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Lut 2013 21:55 

Programy zbierania punktów to ma praktycznie każda linia. Szczególnie jest to modne w USA. Ale coś tam "naskrobać" aby miało sens to trzeba "pół życia" spędzić w samolotach danego aliansu linii lotniczych. to takie karty lojalnościowe jak na np. Orlenie itp.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Lut 2013 22:06 

niebieski
Bez przesady. Spokojnie można "naskrobać" ze 100 000 mil w jeden rok. Oczywiście pod warunkiem, że nie latamy tylko na Torp za złotówkę ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Lut 2013 22:09 

http://www.airberlin.com/en-PL/site/tb/ ... 31&et_sub=[en-PL]topbonus

Niestety ja nigdy nie korzystałem z usług tej linii lotniczej. Chociaż faktycznie ostatnio w styczniu widziałem ich samolot na lotnisku LAX.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Lut 2013 22:09 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Ja bym się tak nie spieszył z tym AirBErlin, 3k to cena WYSOKA nawet na sezon letni i choćby moja propozycja chyba wydaje sie rozsądniejsza. Do kupienia na expedia.com

Załączniki:
prg.png
prg.png [ 66.88 KiB | Obejrzany 604 razy ]

#12 PostWysłany: 10 Lut 2013 22:14 

niebieski
Nie korzystałem z AirBerlin, ale koleżanka Tajka latała nimi do Europy i strasznie narzekała. Ważone wszystko, naliczane wszystko. Taki gorszy RyanAir tylko na dalsze trasy.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Lut 2013 22:21 

Do Bartka
Wole latać za przysłowiową "złotówkę" niż na siłę cztery razy okrążyć glob ziemski w ciągu roku. Latanie jako takie nie jest melodią z mojej bajki. Latam, kiedy muszę, a spędzenie kilkunastu godzin w jednym samolocie moim zdaniem nie jest żadną przyjemnością, a wręcz przeciwnie. A niestety first class czy nawet business - jest poza moim zasięgiem.
Naprawde przysłowiewe "cztery litery" po 10-11 godzinach lotu bolą jak "diabli.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Lut 2013 23:51 

niebieski
Ale o co chodzi, bo w ogóle nie rozumiem?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Lut 2013 00:12 

panrobo, wszystko pieknie, ale doliczyc koszta dojazdu/lotu do/z pragi to sie 3 kola zrobia.. ;/

bartku, a Ty moze moglbys pomoc? widzialam w innym temacie, ze znalazles super locik do usa wlasnie :)

a co do takiej karty zeby punkciki/mile zbiera to bym chetnie sobie zalozyla, ale o ile doczytalam dobrze to 120 euro kosztuje :p

#16 PostWysłany: 11 Lut 2013 00:32 

niebieski
Ja szczerze mówiąc, akurat widziałem promocje na KLM na głównej klm.com, ale to tylko na loty z Warszawy. Możesz wejść - pokazuje ładne dokładne terminy na najniższe ceny. Ale nie wiem czy Cię Warszawa interesuje.

Rzuć okiem na kayak i skyscanner też - może coś wyskoczy niespodziewanego :)

A za kartę 120 euro w życiu bym nie dał po to, aby zbierać w niej punkty. To tylko pokazuje jak AirBerlin jest beznadziejny. Wszystkie linie karty dają za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 11 Lut 2013 13:29 

2,456 widze na KLM z Wawy, o tej promocji mowisz?

to nie jest tak, ze im blizej daty wylotu, tym raczej drozej? moze faktycznie sie trafic jakas perelka, jak tak regularnie sprawdzac? :)

#18 PostWysłany: 11 Lut 2013 16:02 

niebieski
@nikamo

Dalem ci oferte lotu za ok. 2300zł, fakt, że z Pragi, ale jest tak samo odległa jak Warszawa, a Polskim Busem z WRO można dojechać za grosze. Sorry, ale zrobić z tego 3k to chyba trzeba by w podróży pić szampany :) Max 2600zł.

Cena na expedii jest ostateczna, nic ci nie doliczą, a AirBerlin jak widzisz ciągle coś dochodzi. Poza tym lecisz przez atlantyk największą linią świata - DAL, a nie AirBerlin, który sam nie wie, czy jest niskokosztowy czy nie. Tyle w temacie.

#19 PostWysłany: 11 Lut 2013 18:09 

panrobo- z pragi to jest opcja, nie zaprzeczam..

polski bus ma tylko terminy do konca marca- nie wiem czy nie maja nowego rozkladu jeszcze, czy rezygnuja z dalszego wozenia. jesli przyjmiemy ze polski bus wyniesie 170zl w dwie strony (normalnie jest 85 w jedna), a pociag do wrocka 80zl w dwie strony, to z biletu, jak mowisz, sie robi max 2600zl. tylko jeszcze trzeba wziac pod uwage czas.. do wrocka co najmniej 6h, do pragi 5h- razem 11h.. dodac 15 h lotu to sie robi 26h podrozy i takie bilety lotnicze (po 30h podroze) kosztuja mniej nawet niz te 2600 zl..

wiec jest to opcja, ale porownujac koszta a czas, to juz przestaje byc az tak atrakcyjna.. :( po tylu przesiadkach i godzinach to czlowiek bedzie umordowany.

#20 PostWysłany: 11 Lut 2013 18:30 

niebieski
Ok, ja to rozumiem w 100%, ale czemu piszesz w 1 poscie, ze mozesz nawet przeczekac nocke na lotnisku? Jezeli zle okreslasz to, czego szukassz, to ludzie często nie beda ci w stanie pomóc.

PolskiBus publikuje rokzklady co kilka miesiecy i akurat to, ze nie ma jeszcze na maj to normalka. To jest wrecz szansa dla ciebie na RT za 5-20zł. I może wtedy ta przeraźliwie męczaca podróz okaże sie jednak nie tak straszna :)

pzdr

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości