Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lut 2013 21:57 

Witam,
Swoje pytanie kieruje do osób często wyłapujących tanie loty na wizzair lub rayanair, ponieważ szukam taniego lotu na termin 9-15 września najlepiej z Katowic (ewentualnie kraków, wrocław, rzeszów, ostatecznie warszawa) do barcelony-el prat. W chwili obecnej nie ma żadnych tani lotów ceny w dwie strony zaczynają sie od 700zl;/ Chciałabym zapytać kiedy najlepiej polować na jakieś tańsze ceny w tym kierunku. Czy ewentualnie w 500zł się wyrobie? Czy z rezerwacją czekać do końca czyli sierpień-początek września czy może jakoś wcześniej? Proszę o porady od osób orientujących się w temacie i z góry dziekuję za wszelką pomoc:)
Pozdrawiam
M.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Lut 2013 22:10 

Na wrzesień? Poluj koło połowy lipca, może na początku sierpnia, ja w zeszłym KTW-BCN-KTW we wrześniu kupowałem w lipcu ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lut 2013 22:36 

niebieski
Zwykle najtańsze bilety są tak na 2-3 miesiące przed wylotem, choć oczywiście od reguły są wyjątki.

#4 PostWysłany: 03 Lut 2013 22:51 

proponuję Ci rozważyć możliwość szukania połączeń do Girona Barcelona (ok. 12 euro autobus do Barcelony), znacznie ułatwisz sobie szukanie tańszych lotów np. ceny na teraz tj. 7-miesięcy przed wylotem:

Ryanair Katowice (KTW) Barcelona (Girona) (GRO) Pn, 9 wrz 18:55 21:35 2 h 40 193,20 PLN
Ryanair Warsaw (Modlin) (WMI) Barcelona (BCN) Pn, 9 wrz 17:15 20:15 3 h 00 278,81 PLN

Ryanair Barcelona (Girona) (GRO) Rzeszow (RZE) N, 15 wrz 17:55 20:35 2 h 40 288,59 PLN

(celowo pokazuję loty tylko Ryanair, gdyż jest szansa, że dasz radę się spakować na wakacje, bo z wizz będzie ciężko)
 PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:05 

Wiem, że do Girony jest taniej ale planuje wakacje ,,na lewo" od Barcelony jeszcze ze 100km więc z Girony koszty dojazdu by były pewnie większe niż ten bilet na samolot, więc potrzebuje lotów tylko do barcelony-el prat.
Pytanie do Makluki: jaką cene w zeszłym roku zapłaciłeś wtedy za te loty?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:07 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Ryanair Katowice (KTW) Barcelona (Girona) (GRO) Pn, 9 wrz 18:55 Pt, 13 wrz 17:35 2 h 40 [3 d 20 h] 2 h 40 384,03 PLN

#7 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:16 

Zacznij szukać od początku sierpnia. Jak zobaczysz cenę poniżej 250 zł za odcinek to się nie zastanawiaj tylko kupuj.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:27 

Ja wtedy dałem coś 120zł...;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:38 

Makluki to świetna cena w takim razie czekam do lipca, dzięki za rady:)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Lut 2013 00:29 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 129 978
Krajów: 14 / 6.5%
Monia nie czekaj do lipca tylko zagladaj wczesniej, tak od kwietnia-maja. Ja w zeszlym roku kupilem na termin 01-10.09 na poczatku kwietnia za 200 zl /os. Na maj 2013 kupilem na pocatku listopada za 134/os wiec nie ma reguly z tym 2-3 miesiace. Jak bedzisz potrzebowala sprawdzonego noclegu to pisz.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Lut 2013 11:06 

OK w takim razie będe zaglądać na strone lotów wcześniej:) a jeszczy pytanko co do tego darmowego konta wizz, ponieważ narazie najtansza opcja to przelew bankowy za 18zł/ os za odcinek lotu a ja potrzebuje na 4 osoby wiec to troche kasy wyjdzie. Czytałam że żeby zalogować sie na tym koncie wizz to trzeba wplacic minimum 1400zł;/ a czy jest szansa, że osoba która ma już to konto pomogła by mi z kupnem biletów? Czy nikt juz tak nie pomaga bo jest to związane z jego strony z jakimiś kosztami?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Lut 2013 11:22 

monia1990 napisał(a):
OK w takim razie będe zaglądać na strone lotów wcześniej:) a jeszczy pytanko co do tego darmowego konta wizz, ponieważ narazie najtansza opcja to przelew bankowy za 18zł/ os za odcinek lotu a ja potrzebuje na 4 osoby wiec to troche kasy wyjdzie. Czytałam że żeby zalogować sie na tym koncie wizz to trzeba wplacic minimum 1400zł;/ a czy jest szansa, że osoba która ma już to konto pomogła by mi z kupnem biletów? Czy nikt juz tak nie pomaga bo jest to związane z jego strony z jakimiś kosztami?

na tym kierunku taniej będzie wykupić kupując bilety na lot Wizz Discount Club (mam nadzieję, że masz świadomość jaki wymiar bagażu obowiązuje w wizz) ponieważ osoba mająca Wizz Discount Club Ci pomoże, ale musi być na bilecie czyli kupujesz bilety dla w twoim przypadku 5 osób
 PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lut 2013 11:49 

Czyli ten wizz discount club jeszcze działa? to nie wiem czy mi sie to bedzie oplacac kupic 5 biletów( jeśli za każdy zapłace np 140zl) albo kupic 4 i zaplacic te 144zł za płatność przez przelew bankowy? A co do bagażu to nie spakuje sie w te mikroskopijnych rozmiarów darmowe bagaże tylko i tak musze wziąć jeden bagaż rejestrowany który niestety kosztuje 158zł w jedną strone no ale trudno:(
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Lut 2013 12:00 

monia1990 napisał(a):
Czyli ten wizz discount club jeszcze działa? to nie wiem czy mi sie to bedzie oplacac kupic 5 biletów( jeśli za każdy zapłace np 140zl) albo kupic 4 i zaplacic te 144zł za płatność przez przelew bankowy? A co do bagażu to nie spakuje sie w te mikroskopijnych rozmiarów darmowe bagaże tylko i tak musze wziąć jeden bagaż rejestrowany który niestety kosztuje 158zł w jedną strone no ale trudno:(

http://www.fly4free.pl/wizz-discount-cl ... sive-club/
 PM off  

#15 PostWysłany: 04 Lut 2013 12:06 

Nie opłaca się kupować biletu dla dodatkowej osoby tylko po to by zaoszczędzić 18 zł na bilecie. Ale za to opłaci się Tobie kupić Wizz Discount Club bo na pewno zaoszczędzisz. Przy 4 osobach x18 zł przelew x droga powrotna daje 144 zł drożej, bilet dla dodatkowej osoby to ok 140 zł x 2 strony to 280 zł. Do tego dolicz DC dla siebie 130 zł. 144zł za przelew plus 130 za DC da nam 274 zł czyli prawie tyle co bilet dla dodatkowej osoby no ale DC będziesz miała przez rok ważny dla siebie. Troche te moję wyliczenia są zagmatwane ale myślę że pojmiesz o co mi chodziło.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Lut 2013 12:21 

Czy dobrze rozumiem że ten wizz discount club to nie to samo co konto wizz i WDC nie daje mi 0zł jako metoda płatności? WDC zmniejsza mi tylko koszt biletu np. o 50zł a opłate 18zł za przelew bankowy i tak musze zapłacic w tym przypadku?

Lacze posty - nie pisz nowego , gdy mozesz edytowac istniejacy
A jeszcze jedno pytanie czy oreintuje sie ktoś jak to jest z hotelami na booking.com jak np. teraz mam hotel na 9-15 września za 800 zł za pokój z niepełnym wyzywieniem to czy jesli poczekam z rezerwacja do konca czerwca/poczatek lipca to ta cena sie zmieni? w sensie czy dużo zdrożeje czy zostanie bez zmian?
troche offtop, ale odp jest krotka - zalezy to od popytu, raczej spodziewalbym sie ze cena wzrosnie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość