Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sty 2013 12:48 

Cześć! Szukam lotu Wizzem lub Rayanairem z Polski (Poznań, Wrocław, Gdańsk, Warszawa) do Madrytu (MAD).
Jaki port przesiadkowy będzie najwygodniejszy - chodzi o koszt i łączny czas przelotu?
Może lepiej będzie mi nadrobić kilkadziesiąt km w Polsce i jechać na inne lotnisko, niż upierać się przy wylocie tylko z Poznania? Ktoś z Was latał na takiej trasie? Proszę o rady:)
Pozdrawiam!

Ostatnio edytowany przez puco, 31 Sty 2013 13:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:00 
Moderator forum

doprecyzuj pytanie
regulamin-przeczytaj-przed-zalozeniem-tematu,8,437

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:20 

Przecież wyraźnie pytam o info dot. trasy Polska (Poznań, Wrocław, Gdańsk, Warszawa) do Madrytu, który ma tylko jedno lotnisko. Skoro chodzi mi o tani lot z Polski, to chyba oczywiste jest, że będzie to przelot Wizz Airem lub Ryanairem. Nie proszę o podanie konkretnego lotu na konkretny dzień i nie robi mi różnicy, czy ktoś poda RT czy OW. Chodzi mi o podpowiedź - w jakim mieście najlepiej szukać przesiadki na tej trasie. Przez jaki port najlepiej lecieć z wymienionych przeze mnie miast do Madrytu... Nie rozumiem więc jak miałam to sprecyzować...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
puco napisał(a):
...Skoro chodzi mi o tani lot z Polski, to chyba oczywiste jest, że będzie to przelot Wizz Airem lub Ryanairem....

skoro to takie oczywiste dla Ciebie to zapraszam do zapoznania się ofertą http://wizzair.com/pl-PL/Search i http://www.ryanair.com/pl, chyba że to ponad twoje siły

#5 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:28 

dziękuję za zaproszenie:) rozkłady znam, chciałam się dowiedzieć, co myślą o "przesiadce" inni forumowicze, ale nie wydaje mi się, żeby interesowały ich kody IATA.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
a co masz na myśli pod pojęciem "najwygodniejszy port przesiadkowy"? jakieś kryteria oceny?

#7 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:37 
Awatar użytkownika

srebrny
pawelyop napisał(a):
a co masz na myśli pod pojęciem "najwygodniejszy port przesiadkowy"? jakieś kryteria oceny?

no właśnie, na tym forum jest takie niepisane ustalenie że najwygodniejszy port przesiadkowy to ten, przez który lot do miejsca docelowego wychodzi najtaniej : )
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:37 

większość najtańszych ofert do Madrytu jak dotąd była przez: Paris (Beauvais) (BVA), Brussels (Charleroi) (CRL)
pobierz sobie azuon demo, pokazuje ceny i lotnisko przesiadkowe (na tą chwilę jeszcze jest bardzo drogo) np:
Ryanair Warsaw (Modlin) (WMI) Madrid (MAD) 1 CRL + 1 CRL Pn, 15 kwi 10:20 Pt, 19 kwi 06:30 10 h 10 [3 d 10 h] 13 h 20 1657,59 PLN
Ryanair Warsaw (Modlin) (WMI) Brussels (Charleroi) (CRL) Pn, 15 kwi 10:20 Pn, 15 kwi 12:25 10 h 10 234,98 PLN
Ryanair Brussels (Charleroi) (CRL) Madrid (MAD) Pn, 15 kwi 18:10 Pn, 15 kwi 20:30 718,49 PLN
Ryanair Madrid (MAD) Brussels (Charleroi) (CRL) Pt, 19 kwi 06:30 Pt, 19 kwi 09:00 13 h 20 467,79 PLN
Ryanair Brussels (Charleroi) (CRL) Warsaw (Modlin) (WMI) Pt, 19 kwi 17:50 Pt, 19 kwi 19:50 236,32 PLN
 PM off  

#9 PostWysłany: 30 Sty 2013 13:37 

O super! O tym programie akurat nie wiedziałam, sprawdzę.. Dzięki za odpowiedź!
Ale faktycznie jeszcze drogo, czyli chyba lepiej poczekać z kupnem biletu na kwiecień do połowy/końca lutego...
interesuje mnie jak latają inni, bo może np. zamiast lecieć przykładowo z Gdańska przez Charleroi do Madrytu, krócej i taniej będzie z Poznania przez inny port do Madrytu. Bo przypuszczam, że 2 razy przesiadać się nie muszę. Może są na forum jakieś osoby, które już pokonywały tę trasę i mają "obadaną" sprawę, przez jakie lotnisko lecieć. Chodzi mi o czas i koszt przelotu. Może warto w Polsce przejechać koleją 200km, żeby potem taniej i szybciej polecieć...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Sty 2013 15:14 
Moderator forum

Super?
jednak kosz
Po pw przenosze ponownie / wyciagam z kosza
Prosze naprawde napisz czy OW czy powrotny/ ile dni
Cytuj:
Nie proszę o podanie konkretnego lotu na konkretny dzień i nie robi mi różnicy, czy ktoś poda RT czy OW.
i wlasnie w tym jest problem, wszyscy mamy zgadywac czy wyszukiwac wszystkie mozliwe polaczenia ? SZybciej CZY taniej ?

Jesli chcesz raczej teoretyczna wymiane ktoredy taniej to napisz iny tytuL
i
Poczytaj forum, podobny temat sie pojawial

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości