Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: prezent osiemnastkowy
#1 PostWysłany: 12 Sty 2013 23:55 

Witam,
moja córka w marcu kończy 18 lat i w związku z tym chciałabym jako prezent zorganizować jej wycieczkę.
nie mam jeszcze konkretnego pomysłu, na lot w obie strony chciałabym przeznaczyć nie więcej niż 1.5 tys.
im dalej i "egzotyczniej" tym lepiej.
najlepszym terminem byłyby wakacje.
najbliżej mamy do lotnisk we Wrocławiu i w Katowicach, jednak Poznań także wchodzi w grę.

jest to mój pierwszy post na forum, nie mam doświadczenia w poszukiwaniu tanich lotów, dlatego proszę Was o pomoc.
z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 13 Sty 2013 00:09 

Napisz moze wiecej szczegółów, np. ile osób ma lecieć, jaki bagaż (podreczny czy rejestrowany), na ile dni, czy przesiadki wchodzą w gre.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Sty 2013 00:13 

2 osoby, max 10 dni, ostatecznie tak: przesiadki wchodzą w grę. bagaż rejestrowany.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Sty 2013 00:49 
Awatar użytkownika

srebrny
1,5 pln na głowę czy na dwie sztuki
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Sty 2013 11:39 

na głowę
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Sty 2013 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ostatnio była promocja na głównej - Muscat (Oman) z Warszawy za ok. 1350 zł. Cały czas można kupić bilety w tej cenie (na czerwiec).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Sty 2013 22:13 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
calle - warto się zastanowić ile masz pieniędzy na pobyt na miejscu. Bo zdarzają się sytuacje, że ktoś na Karaiby leci za 500zł na 10dni, a potem jak zoabczy ile kosztuje hotel, taxi i jakieś atrakcje, to wychodzi go to z 3000zł i już nie jest fajnie... może określ, jaki masz całościowy budżet - bo 1500zł za całość to nie wiem czy na Paryż na 10 dni starczy (spanie w hotelach, a nie w hostelach)

#8 PostWysłany: 14 Sty 2013 01:54 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):
calle - warto się zastanowić ile masz pieniędzy na pobyt na miejscu. Bo zdarzają się sytuacje, że ktoś na Karaiby leci za 500zł na 10dni, a potem jak zoabczy ile kosztuje hotel, taxi i jakieś atrakcje, to wychodzi go to z 3000zł i już nie jest fajnie... może określ, jaki masz całościowy budżet - bo 1500zł za całość to nie wiem czy na Paryż na 10 dni starczy (spanie w hotelach, a nie w hostelach)

przecież napisała wyraźnie, że 1500 na SAM przelot

1500 to spora kwota, ale moim zdaniem bardzo niefortunna, bo poza Europę ciężko coś ustrzelić nie okazyjnie
Oman IMO świetny pomysł, ale czerwiec to najgorętszy okres w tym kraju, więc eskapada dla niewprawionego wagabundy może się okazać koszmarem a nie przyjemnością

co tzn. dla Ciebie "egzotycznie" ?

poleciłbym Kanary albo Maderę, ale one nie są "egzotyczne" imo
może Maroko (centralne albo południowe) - jest "egzotyczne" (inna kultura, inna religia) i stosunkowo łatwe do ogarnięcia logistycznie dla niewprawionego turysty, podróżnika
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Sty 2013 10:02 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
cypel napisał(a):
maxima napisał(a):

przecież napisała wyraźnie, że 1500 na SAM przelot

1500 to spora kwota, ale moim zdaniem bardzo niefortunna, bo poza Europę ciężko coś ustrzelić nie okazyjnie
Oman IMO świetny pomysł, ale czerwiec to najgorętszy okres w tym kraju, więc eskapada dla niewprawionego wagabundy może się okazać koszmarem a nie przyjemnością

co tzn. dla Ciebie "egzotycznie" ?

poleciłbym Kanary albo Maderę, ale one nie są "egzotyczne" imo
może Maroko (centralne albo południowe) - jest "egzotyczne" (inna kultura, inna religia) i stosunkowo łatwe do ogarnięcia logistycznie dla niewprawionego turysty, podróżnika

rozumiem co napisała :) po prostu sugeruję, że jako niewprawiona w (samodzielnych) podróżach, może calle nie jest też świadoma dodatkowych kosztów, więc warto żeby się zastanowiła zanim kupi bilet... może na fali popularności tanich lotów ludzie myślą, że lot jest najdroższy, a reszta to pikuś? nie wiemy czy ma budżet 4k czy 10k na całość... jak 4k to może być problem...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości