Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Sty 2011 19:02 
Site Admin

Loty: 538
Kilometry: 995 604
Krajów: 82 / 38.3%
Hej, skorzystałem z propozycji na forum i kupiłem bilety Budapeszt - Hanoi na 1 sierpnia.
Ale jako że jestem studentem mam problem pod tytułem ewentualna sesja poprawkowa. Najchętniej bym poleciał z powrotem pod koniec września - dwa miesiące to czasu by starczyło na Wietnam, Laos/Kambodża, Tajlandia, Malezja (te dwa ostatnie państwa docelowe w tym roku), ale możliwe że pod koniec sierpnia będę już musiał wracać - dlatego najkorzystniej było by dla mnie kupić bilet powrotny dopiero w czerwcu (drugiej połowie), gdy będzie wszystko już jasne;) Wylot najchętniej Tajlandia/Malezja, a miasto w Europie prawie dowolne, jakoś się doleci/dojedzie do Polski (w zeszłym roku podczas wypadu do Odessy np spałem w luku bagażowym w plackarcie u konduktora bo biletów nie było żadnych :D)Tylko czy wtedy (druga połowa czerwca) znajdę jakieś sensowne cenowo loty? Obecnie najlepsze co znalazłem to air asia: Kuala Lumpur - Londyn we wrześniu trochę mniej niż 700zł (dużo terminów), a jeśli koniec sierpnia to 29, za ok 900zł (co już super ceną nie jest). Wiadomo, że z promocjami jak z loteriami ale może doświadczenie pozwoli Wam zgadywać;)

pozdr

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 13 Sty 2011 20:20 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Jak zauwazyłes ciężko prookować. Parę dni temu w Air Asia były świetne ceny na lot KUL-STN na luty. Czyli może byc tak, że w czerwcu uda się kupić bilety w dobrej cenie na sierpień. Ale pewności oczywiście nie ma :). Na dobra sprawę z lotów w jedną stronę masz trzy opcje:

Air Asia do Paryża i Londynu z Kuala Lumpur i Air Berlin z Bangkoku do Berlina.

#3 PostWysłany: 13 Sty 2011 21:27 
Site Admin

ok, dzięki - poczekamy, zobaczymy ;)

#4 PostWysłany: 13 Sty 2011 22:25 

niebieski
Mateusz napisał(a):
Cytuj:
air asia: Kuala Lumpur - Londyn we wrześniu trochę mniej niż 700zł (dużo terminów),
Ja nie znajduję w tej cenie. Skąd masz to info?

pewnie jakaś stara PROMO

#5 PostWysłany: 13 Sty 2011 22:36 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Zapewne W. znalazł tę cenę w rozkładzie i stąd ma info :). Ech, tak ciężko sprawdzić?

http://airasiaplus.com/search.php?fMont ... ia+Flights

#6 PostWysłany: 13 Sty 2011 23:17 
Site Admin

oo, a ja sprawdzałem ręcznie dzień po dniu ;] nie znałem tej wyszukiwarki, thx
(8 terminów jest we wrześniu)

#7 PostWysłany: 30 Maj 2011 09:42 

Siemka

Jeśli chodzi o loty do KL czy w ogóle w tamtą stronę Azji to nie bardzo polecam AirAsia (przemieszczałem się lokalnie w tamtych). Ciasno, nic za free w cenie biletu (nawet wody), spore opóźnienia i brak info na lotniskach. Ledwo zdążyliśmy na lot powrotny do Europy. Do Bangkoku lecielismy Finnairem z wawy przez helsinki. Cena nie była najniższa, ale warunki wyśmienite.

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące Malezji (albo Singapuru) wal, spędziliśmy tam 3 tyg rok temu
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Maj 2011 19:29 
Site Admin

Pytań z pewnością będę miał sporo, ale po ostatnim egzaminie, bo wtedy zabieram się za planowanie trasy, a na razie jakbyś mógł wypunktować najbardziej godne odwiedzenia dla Ciebie miejsca (wiadomo, każdy ma inne, wszystko jest w necie, ale właśnie dlatego zawsze warto poznać punkt widzenia kolejnej osoby;)

od siebie podsumuje co się wydarzyło od stycznia - ceny niższych nie było, z tygodnia na tydzień bilety drożały, dość regularnie sprawdzam siatkę połączeń (kombinowałem różne połączenia np przez Indie;), i na razie nadal jestem bez biletu powrotnego :D pojawiały się bardzo fajne oferty ale nic w jedną stronę, a jeśli to nie na interesujące mnie terminy;)

#9 PostWysłany: 31 Maj 2011 10:54 

hey,

ja własnie kupiłam lot lączony do BKK i powrót z singapuru za 2400 na koncówkę paź. To dobra cena??? czy trzeba było czekać na promo??
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 31 Maj 2011 16:33 

BlackDahlia napisał(a):
hey,

ja własnie kupiłam lot lączony do BKK i powrót z singapuru za 2400 na koncówkę paź. To dobra cena??? czy trzeba było czekać na promo??

Skoro kupiłaś to już chyba nie ma na co czekać.

Dwa tygodnie temu było promo Finnair na BKK za 1600zł...

Na coś podobnego właśnie czekam i mam nadzieje, że się doczekam.

;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Cze 2011 21:06 

Loty: 6
Kilometry: 6 608
Krajów: 4 / 1.9%
nie Ty jeden :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Cze 2011 22:14 

Nie Was dwóch hehe ;) Ciekawe kiedy Finnair wystrzeli z nowym promo (podobnym do tego sprzed 2 tyg), zastanawiam się czy odkładać kasę na wypad jeszcze w tym roku do Azji czy może iść w aktualne promocje..
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 06 Cze 2011 00:14 

Loty: 6
Kilometry: 6 608
Krajów: 4 / 1.9%
ja tam czekam, w sumie duzo jeszcze czasu i ostatnio tez bylo tak, że 1 się skończyła i niedługo później była 2 promo...może i teraz się uda:)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Cze 2011 07:43 

Tylko, że to czekanie jest najgorsze.

Zamiast normalnie pracować to co chwile zerkam czy czegoś nie wrzucili i czy ktoś mnie nie ubiegł.

Dajcie żyć :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Cze 2011 12:29 

Nawet mi nie mów ja potrzebuje 8 biletów na listopad do Bangkoku, Phuket, Ko Samui, bądź na Bali, oczywiście się nie załapałem na Finnair i teraz sprawdzam co chwila wszystkie strony i szukam jakiejś promocji. Zaraz mnie z roboty wywalą i problem rozwiąże się sam :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości