Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2013 00:58 
Awatar użytkownika

Cześć! (;

Mam do Was wielką prośbę. Wybieram się w pierwszej połowie marca na praktyki do Ho Chi Minh w Wietnamie. Dokładniej jest to termin 3.03 - 13.03. Muszę sobie zorganizować przelot we własnym zakresie, dlatego zależy mi na tym żeby wyszlo to jak najkorzystniej cenowo. W grę wchodzą tak naprawdę wszystkie miasta Polski (mieszkam w Warszawie), a jeśli bedzie sie opłacało to loty z Niemców, Londynów czy innych Mediolanów także wchodzą w gre. :D Na miejscu musze być w terminie, który wskazalem jednak bez przeszkod moge doleciec 1 czy 2 dni wczesniej badz wyleciec pozniej. Przesiadki mi nie przeszkadzaja. Mogę lecieć i 24h, po drodze najwyżej pozwiedzam. (;

Rozgladalem sie nieco za biletikami i jak na razie znalazlem opcje lotu Qatar Airways z Warszawy do Ho Chi Minh z przesiadka w Doha w Katarze. Cena to 2600zł. Jest szansa znaleźć coś taniej?
Barrrdzzzoo proszę o pomoc i każda przydatną radę, bo naprawdę mi na tym zależy, a nie chcę zostać ostatecznie bez transportu w marcu.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocy (dla czytających jeszcze dzisiaj) (;
Verdi

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 05 Sty 2013 01:22 

Witam, chętnie pomogę : czy w grę wchodzi połączenie LCC z normalnymi liniami?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Sty 2013 05:27 

Póki co znalazłem 2 loty:

A) Cena 716$
Załącznik:
Vietnam23.jpg
Vietnam23.jpg [ 222.29 KiB | Obejrzany 975 razy ]

Komentarz: Nie wiem czy to jakiś bug systemowy, ale na stronie przewoźnika, połączenie w takich datach nie figuruje w bazie, to samo z liniami China Southern Airlines, proponuję zadzwonić lub napisać, aby potwierdzić czy jest ok.

B)
Załącznik:
Vietnam 2.jpg
Vietnam 2.jpg [ 210.35 KiB | Obejrzany 975 razy ]

To chyba najwygodniejsze połączenie, nie wiem czy za różnicę 130$ opłacisz doloty z walizkami do Rzymu i Londynu

Szukać dalej? :)

Pozdrawiam Serdecznie!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sty 2013 15:43 
Awatar użytkownika

Co do lower costów to od biedy mogą być jeśli wyjdzie korzystnie cenowo. Chociaż potzrebuje miec ze soba przynajmniej spory bagaz podreczny (nie ten wizzairowski np).

China Eastern Airlines ciekawa propozycja tylko tak jak mowisz - raczej nie wyrobie sie w tej stówce dolarów na doloty z Włoch i Anglii do Polski.

Nie interesowałem się nigdy lotami do czesci swiata jaka jest Azja. Czy 2500 PLN za taki przelot do wietnamu to dobra cena? Mam jeszcze troche czasu, wiec mimo wszystko bede sie rozglądał, zeby jeszcze obciąć trochę kosztów. Studencka kieszeń na nadmiar $ nie narzeka :D. Masz może jeszcze jakiś pomysł gdzie warto się rozejrzeć? Jakie linie dolatuja do Wietnamu i wchodza w gre?

Przede wszystkim to wielkie dzięki Svenskakac za zainteresowanie i pomoc. Naprawdę doceniam (;

Keep spotting

Pozdrawiam!

#5 PostWysłany: 05 Sty 2013 16:17 

te 2400+ to dobra cena jak na te rejony i porę roku.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sty 2013 21:25 

Niestety, ale Ho Chi Minh to taki kierunek, na który nie ma częstych-gęstych promocji. Były co prawda, w momencie kiedy LOT wchodził na ten rynek, ale to już dawno i nieprawda. :D

Tutaj możesz zobaczyć ile kosztowały bilety w promocjach ( zwróć uwagę w jakich okresach czasu bo kurs dolara często gra tu I skrzypce) :) http://www.fly4free.pl/?s=Wietnam

Jeżeli mówimy o LCC to mówimy o lotach z Bangkoku ( najkorzystniej), Singapuru lub Hong Kongu ( mniej korzystnie). Szukałem przez 4h ale nie znalazłem w sumie nic interesującego ponad oferty Qatar i China Eastern Airlines.

Będę szukał, ale
a)- wylot jest w weekend co podwyższa cenę.
b)- okres pobytu jest krótki
c)- kierunek
d)- pora roku

Hmm... gdzie się rozejrzeć za biletami:
a) najlepiej, aby odezwał się ktoś z wyszukiwarką Azuon - niestety, ale nie posiadam do niej dostępu
b) linie : niestety, ale mało jest lotów bezpośrednich do Wietnamu, nawet linie Vietnam Airlines operują często na code-share z liniami Europejskimi. Najtańszą opcją zapewne będą Chińskie linie lotnicze :) Dolecisz każdą, ale zależy z iloma przesiadkami :) Możesz np. wejść na stronę lotniska i sprawdzić jakie linie i skąd przylatują :)

Nie ma za co - fajnie, że mogę pomóc :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Sty 2013 01:45 
Awatar użytkownika

Wow, 4h?! Jestem naprawdę pod wrażeniem i chyba będę Ci winien zaproszenie albo wysyłkę butelki dobrej wódki :D

a) jeśli to pomoże to mogę wylecieć i w piątek 1 marca. nie ma problemu
Myslałem też o tym czy nie wydłużyc sobie pobytu o 2 dni. Tak żeby dać sobie te 2 dodadtkowe calutkie dni tylko i wylacznie na zwiedzanie.

A może do Hanoi? Z tego co gdzieś wyczytałem autobus z Hanoi do Sajgonu kosztuje 30 USD, wiec są to 2 stówki w dwie strony. Czy loty do Hanoi jeszcze drozsze i jeszcze slabiej dostepne niz Ho Chi Minh?

#8 PostWysłany: 07 Sty 2013 03:05 

A tam przestań ;) Pocztówka wystarczy :D To w sumie dobra zabawa - taka łamigłówka cenowa bo niestety, ale nie mamy w Polsce dobrego i taniego portu dalekobieżnego :)

Jeden z kolegów zaoferował się z Azuonem - zobaczymy co on złoży bo ta wyszukiwarka to porządne narzędzie do którego niestety nie mam dostępu. Ja już prawdopodobnie bez jakiegoś promo nic nie wyskrobię.

Czyli mam rozumieć, że zakres to +/- 3-4 dni max. Wietnam jest przepiękny, lecz ( tu zdania są podzielone) średnio trudny jeśli chodzi o podróżowanie, jeśli chcesz polecę Ci parę blogów i stron na priv, jeśli jesteś zaintersowany ;)

Tak - Hanoi to może być dobra opcja, tylko rozważ jedno - ten autobus to nie jest europejski autobus coś a'la Polski Bus to raz, dwa - podróż z Sajgonu do Hanoi - pociągiem jedzie się niemal całą noc ( obejrzyj odcinek Top Gear Vietnam -będziesz miał lekki ogląd sytuacji), a autobusem pewnie II - III razy dłużej. Poza tym - Hanoi to zupełnie inne miasto od Sajgonu to też trzeba wziąć uwagę
Już na twoim miejscu brałbym pociąg - autobus to ta opcja ( kiedyś czytałem) - płacisz, wsiadasz gdzie chcesz, wysiadasz kiedy chcesz, itd. - dobra na objazdówkę, a nie jazdę po kilkudziesięciogodzinnym locie. Polecam na forum dział Wietnam - i moze ktoś się wypowie kto podróżował w ten sposób

Na szybko :
Załącznik:
Europa - Hanoi.jpg
Europa - Hanoi.jpg [ 211.88 KiB | Obejrzany 802 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Sty 2013 03:23 

Teraz przeliczyłem i na dzień dzisiejszy, chyba oferta Qatar jest najkorzystniejsza - bilety do Frankfurtu, Londynu czy Rzymu wyniosą cię z ( patrz, że sama walizka to koszt np. w Wizzair 90 zł - nie mówmy o opłatach manipulacyjnych, bo to można obejść dzięki nieocenionej pomocy forumowiczów) 200-500 zł z walizkami. Poczekamy na Azuona, ale 2473 zł to chyba cena zaporowa - nie wiem, ja już nie mam pomysłów jak szukać ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bepa22 oraz 1 gość