Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sty 2013 20:23 

hej, poszukuję biletów lotniczych dla dwóch osób do Sydney, wylot z obojętnie jakiego miasta w Polsce, ew. z Berlina.
Najwcześniejszy możliwy termin wylotu to 10.02.2013, powrót - koniec sierpnia.
Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mógł pomóc, ew. zasugerować wybór linii lotniczych.
Oczywiście zależy nam na jak najniższej cenie.
Kasia
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:54 

Witam! Chętnie pomogę, ale mam kilka pytań:
1. Liczba dopuszczalnych przesiadek i maksymalny czas podróży - Sydney to niestety taki kierunek, że :
a) albo bulimy jak za zboże - normalne jest w takiej przedziale czasu, że poniżej 5 tys. to nic nie znajdziemy
b) polujemy na okazje których było ostatnio pełno,
c) lecimy skomplikowanym połączeniem przez Chiny i Amsterdam

2. Czy dopuszczalny jest wylot z innego, a powrót do innego miasta? Często opcja multicity to dobre wyjście jeśli chcemy obniżyć cenę. Ostatnio często promocje były na wyloty z Rzymu ( właśnie do Sydney)

3. Standard podróży - czy możliwe jest połączenie tanich linii z regularnymi? Wiem, że po takiej podróży jedynym marzeniem jest prysznic i łóżko, nie gnieżdżenie się na ciasnym fotelu, ale może znosi pani dobrze takie eksperymenty? Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Sty 2013 23:29 

Zdaję sobie sprawę, że nie obędzie się bez przesiadek, więc z tym nie ma najmniejszego problemu, również jeśli chodzi o opcję multicity - ważne, żeby obniżyć cenę. Do tej pory najtańsza znalezione przeze mnie opcja to 4500zl (Emirates). Jesli da się np. w połączeniu z tanimi liniami lotniczymi znaleźć coś korzystniejszego to jak najbardziej jestem na tak. Zatem pełna dowolność. I bardzo dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sty 2013 00:01 

Dziękuję za wskazówki - zaczynam szukać :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:36 

Dobrze, na dzień dzisiejszy znalazłem to:

Image

Przepraszam za zewnętrzny link, ale coś zchrzaniło się z wstawianiem zdjęć

Po bieżącym kursie dolara jest to 3620 zł

Ta opcja ma sens, jeśli dorwiecie relatywnie tanie doloty z Londynu i do Rzymu ( oczywiście z bagażem rejestrowanym).
Następnym warunkiem jest lot w tych datach ( przede wszystkim : lot do -> ten dzień jest najtańszym w I tygodniu po możliwym terminie państwa wylotu, każdy inny jest droższy o średnio 30-40$), powrót - z tym bywa różnie, dziś jest to najtańsza opcja, ale może się to zmienić. Polecam wejść na stronę przewoźnika i zobaczyć w kalendarzu jak to wygląda.

Kolejna rzecz - możecie wybrać dłuższy przystanek w Pekinie, aby zwiedzić miasto ( cena jest ta sama), od 1.01.2013 Pekin oferuje 72h darmową wizę dla podróżnych, którzy mają przesiadki.

Tańszą opcją jest powrót do Frakfurtu ( 1162$) ale pytanie, czy znajdziecie państwo tani lot do Polski

Londyn to najtańsza ( zaraz po Frankfurcie) opcja do powrotu : Berlin, Paryż, Amsterdam plasuje się w przedziale 1200$ wzwyż. Tak samo z Rzymem - sprawdzałem : Londyn, Paryż, Berlin. Oprócz tego promo - być może się coś trafi w najbliższych dniach, ale zwykle są to oferty zbliżone cenowo ( szczególnie biorąc pod uwagę obecny kurs dolara oraz tak rozpięty okres pobytu), każdy inny odcinek, do którego nie leci linia macierzysta to generacja dodatkowych kosztów, zatem może się okazać, że lot do Londynu, w połaczeniu z tanimi biletami wyjdzie korzystniej niż lot do Frankfurtu, Pragi czy Warszawy)

Co do połączenia LCC i normalnej linii - Możecie państwo polecieć do portu na który rzucane są obniżki : Singapuru, Hong Kongu, Bangkoku a stamtąd lot na pokładzie chociażdy Jetstar Asia, Air Asia X, Tiger Airways lub Scoot ( z Singapuru). Dodam jeszcze, że w przypadku odcinków odbywających się na pokładzie LCC bilety trzeba kupować oddzielnie na każdy odcinek, booking na tak rozległe terminy mija się z celem ( to tak jakby zamawiać bilety w Ryanairze na pół roku wprzód, zastanówcie się, czy taka kalukacja jest warta zachodu.

Przewoźnik: Jeśli podróż odbywa się na pokładzie jednej linii to zdecydowanie najtańsze taryfy posiada : Air China, China Southern Airlines ( w tym przypadku lot może się odbywać przez Pekin oraz Guangzhou ( hub China Southern Airlines) co wydłuża zdecydowanie czas podróży, ale może być tani)

Zatem cena jest jaka jest- czy chcecie państwo inną opcję?

PS. Polecam zakup przez stronę linii lotniczych. Nie wiem jak z komfortem podróżowania Air China lub China Southern Airlines - ( II najtańszy przewoźnik), ale odsyłam na forum lub na stronę pasażer.com.

PS2. Opcja liniami Emirates jest z W-wy?
Pozdrawiam Serdecznie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości