Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Maj 2011 21:29 

Witam!
To mój pierwszy post na tym Forum, więc na początku pozdrawiam wszystkich!
Mam pytanie o podróż w odwrotnym kierunku niż zazwyczaj. Chodzi mi o podróż z Azji Płd/Wsch do Polski i z powrotem. Termin to przełom listopad 2011 do Polski - luty 2012 powrót do Azji.
Najtańsze ceny w tym kierunku jakie znalzałem proponuje Etihad - około 3200 zł za bilet powrotny z Singapuru do Mediolanu. Wiem, że do listopada jeszcze dużo czasu, ale chciałbym już tereaz przynajmniej zebrać najważniejsze informacje:
1. Czy jest szansa na znalezienie cen w tym kierunku, podobnych do tych z Europy (rzędu 1600-1800 złotych z Polski)
2. Pytanie klucz: czekać, czy nie czekać? Wiadomo, że ceny zawsze mogą pójść w dół, ale czy nie pójdą też w górę? Czy znajdują tu zastosowanie te same prawidła jak w lotach Europejskich - czyli 2-3 miesiące przed najtaniej?
(zależy mi na opinii osoby, która ma większe doświadczenie w lotach międzykontynentalnych niż ja)
Pozdrawiam serdecznie!
Stasiek
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 29 Maj 2011 21:44 
Awatar użytkownika

Do listopada zostało jeszcze sporo czasu, ale na znalezienie tanich połączeń to już raczej będzie ciężko. Trzeba z większym wyprzedzeniem rezerwować loty długodystansowe. Tydzień temu na fly4free była rewelacyjna oferta do BKK http://www.fly4free.pl/bangkok-od-1653- ... a-finnair/ Moim zdaniem, czekaj na promo, jak wpadnie to będzie na stronie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Maj 2011 23:32 

Dzisiaj szukalam lotow do Singapuru i najtansze jakie udalo mi sie znalezc to okolo 2450 PLN - na luty 2012 Finnairem.
jak na razie z ta linia wychodzi najtaniej...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Maj 2011 14:59 

Aeroflot ma w tej chwili dobrą cenę z Hanoi na te terminy. Na przykład:

Image

To jest jakieś 1700 zł. Terminów jest b. mało więc jeśli pasuje Ci cena to polecam nie zwlekać z zakupem. Na listopad może być ciężko znaleźć coś lepszego z tak małym wyprzedzeniem.

Do Kijowa można nawet o 300 zł taniej, ale nawet jak dasz radę tanio Wizzairem dolecieć to nie ma sensu chyba się męczyć z taką kombinacją bo finalna różnica wyjdzie koło stówki może.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Maj 2011 19:36 

Dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość