Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Paź 2012 13:15 

Witam :)
mam prośbę o pomoc bardziej doświadczonych bywalców tego forum.
Chciałbym lecieć w lutym ok. 20 na Gran Canarie, ponieważ jak co roku odbywa się tam karnawał.
Niestety ryanair zlikwidował loty z Bratysławy szukam innego rozwiązania. Jeżeli ktoś wie, skąd można w miarę normalnych pieniądzach polecieć, może być z przesiadką - byłbym wdzięczny za pomoc. Parada w Las Palmas w 2013 roku jest od 22 do 24 lutego.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Paź 2012 13:58 

Dobre ceny pojawiać się zaczną gdzieś w listopadzie, póki co możesz kupować pierwsze odcinki WMI/KTW/WRO/KRK -> BGY/CRL/BVA, bo są dosłownie po złotówkę (szczególnie z Modlina), ale to i tak raczej max początek lutego, na promocje łapiące się na koniec lutego musisz jeszcze chwilę poczekać.

My na Kanary lataliśmy z reguły POL->SPA[kontynent] z przesiadką (choć teraz co jakiś czas pojawiają się też fajne loty w okolicach 15e za WMI-BCN), a potem SPA[kontynent]->Kanary.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Gru 2012 01:17 

Sugeruję sprawdzić program karnawału w Las Palmas, by nie kupić biletów w niewłaściwym terminie ;) Parada w Las Palmas w 2013 r. odbędzie się w sobotę, 16 lutego od godziny 17:00. Latamy od kilku lat na karnawał i najtaniej wychodzi nam czarterami z Niemiec.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Gru 2012 14:00 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
joanna_wyspy napisał(a):
Sugeruję sprawdzić program karnawału w Las Palmas, by nie kupić biletów w niewłaściwym terminie ;) Parada w Las Palmas w 2013 r. odbędzie się w sobotę, 16 lutego od godziny 17:00. Latamy od kilku lat na karnawał i najtaniej wychodzi nam czarterami z Niemiec.

A jakie są mniej więcej koszty takich czarterów?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Gru 2012 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
joanna_wyspy napisał(a):

to nie latacie najtaniej ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Gru 2012 14:13 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
To jak najtaniej dostać się na Kanary w lutym? :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Gru 2012 14:34 

niebieski
Blackall napisał(a):
joanna_wyspy napisał(a):

to nie latacie najtaniej ;)

a może jednak w ich wypadku najtaniej? skąd wiesz, że joanna_wyspy nie mieszka np. w Niemczech (więc wtedy odpadają koszty dojazdu z Polski) i nie lata zawsze w bagażem rejestrowanym (za które w czaterach się nie dopłaca) ? :D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Gru 2012 02:50 

Zgadza się, nie latamy najtaniej. Lot czarterowy z Berlina do Las Palmas w promocji można kupić za 180,-EUR - 200,-EUR. W cenę biletu jest wliczone 20 kg bagażu rejestrowanego oraz posiłek i napoje bezalkoholowe na pokładzie samolotu. W Berlinie można zostawić auto na parkingu przy lotnisku za 40,-EUR na tydzień (przy wcześniejszej internetowej rezerwacji), lub dojechać autobusem z W-wy lub Łodzi prosto do Schoenefeld za niecałe 100,- PLN w obie strony. Lataliśmy też tanimi liniami z Krakowa przez Madryt lub Londyn. Teoretycznie wychodziło taniej, ale po doliczeniu opłat za bagaż (obsługa lotniskowa niezbyt przychylnie patrzyła na przewożone przez nas w bagażu podręcznym sery z El Hierro, nie mówiąc już o batatach z Lanzarote ;) ) i pieniędzy wydanych na lotnisku podczas spędzania tam nocy w oczekiwaniu na przesiadkę okazywało się, że lot czarterowy wyszedłby taniej i wygodniej...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Gru 2012 16:52 

Studiuję w Las Palmas i z mojego doświadczenia wynika, ze jeśli chcesz polecieć naprawdę tanio to w grę wchodzi tylko Ryanair z przesiadką. Z Polski na Gran Canarię najtaniej szukać przez Brukselę, Dusseldorf, Frankfurt, ewentualnie Bergamo, Madryt albo Barcelonę El Prat. Przy odrobinie wysiłku można znaleźć lot w jedną stronę za niecałe 50€ (bez bagażu), a zdarzają się też loty po 25€.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Gru 2012 17:17 

Czogori skoro jesteś na miejscu to napisz proszę w jakiej cenie są apartamenty, pokoje do wynajęcia. Czy ceny pomiędzy wyspami są zróżnicowane, któraś jest może najdroższa lub najtańsza? Interesują mnie jeszcze ceny w sklepach oraz restauracjach. Wybieram się na wyspy na przełomie lutego/ marca. Na miejscu chciałbym wypożyczyć rower, aby przygotować się do sezonu kolarskiego w kraju. Znalazłem przelot easy jetem z London Luton na Gran Canarie za 40 funtów powrót za 46. Czy to dobra cena, czy warto jeszcze poczekać. Myślę, że na przelot do Londynu z Krakowa/ Katowic mogą pojawić się jeszcze jakieś okazyjne ceny.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Gru 2012 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Biedul napisał(a):
Czogori skoro jesteś na miejscu to napisz proszę w jakiej cenie są apartamenty, pokoje do wynajęcia. Czy ceny pomiędzy wyspami są zróżnicowane, któraś jest może najdroższa lub najtańsza? Interesują mnie jeszcze ceny w sklepach oraz restauracjach. Wybieram się na wyspy na przełomie lutego/ marca. Na miejscu chciałbym wypożyczyć rower, aby przygotować się do sezonu kolarskiego w kraju. Znalazłem przelot easy jetem z London Luton na Gran Canarie za 40 funtów powrót za 46. Czy to dobra cena, czy warto jeszcze poczekać. Myślę, że na przelot do Londynu z Krakowa/ Katowic mogą pojawić się jeszcze jakieś okazyjne ceny.

na wszystkie pytania (no moze oprocz wypozyczania roweru) na forum SA JUZ ODPOWIEDZI!! Wystarczy poszukac..
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Gru 2012 19:08 

Blackall napisał(a):
na wszystkie pytania (no moze oprocz wypozyczania roweru) na forum SA JUZ ODPOWIEDZI!! Wystarczy poszukac..

Nie wiem czy w związku z tym mogę odpowiadać... xD

Ceny wszędzie są zróżnicowane i wszędzie podobne: zależy na ile zbliżysz się do kurortu pełnego Niemców ;) Nocleg w Las Palmas wiem że możesz znaleźć od 24€ za 2 osoby. Poza tym polecam zdecydowanie najtańsze spanie pod chmurką, w tym momencie w nocy nad morzem temperatura spada do ok 18 stopni.

Szczerze mówiąc wypożyczalni rowerów tu nie widziałem i cen nie znam. Ale jeśli planujesz dłuższy pobyt może się opłacić kupić używany rower.

Co do cen lotów to ja zawsze mieściłem się w 50€ z/do Krakowa, raz z Modlina, choć zawsze wiązało się to z koniecznością spędzenia nocy na lotnisku. Bilety kupowałem 1-2 miesiące wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Gru 2012 19:35 
Awatar użytkownika

ja się wypowiem na temat Fuerteventury i Gran Canarii - wypożyczenie rowerów jest dosyć drogie, od 6e za dobę (okazyjna cena) do 10 euro (w większości miejsc). jeśli chcesz być tam dłużej niż tydzień i trafisz lot czarterowy w okazyjnej cenie (przykładowo - ja za swój przelot WAW-FUE-WAW zapłaciłam trzy dni temu niecałe 600zł, 20kg bagażu rejestrowanego, na miejscu jestem rano, wracam wieczorem i nie muszę się martwić przesiadkami) to warto rozważyć wzięcie roweru ze sobą albo kupienie używanego na miejscu - secundamano.es.
co do noclegów - tak jak napisał student z Las Palmas - można ogarnąć dosyć tanio, nawet w aparthotelach, ja bym na zewnątrz się nie odważyła, bo noce są dosyć chłodne, przynajmniej na Fuerteventurze.
w Ingenio na Gran Canarii (tuż obok lotniska) jest dosyć tani i przyjemny hostel ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości