Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lis 2012 17:20 

Witam,

Jestem całkowicie zielony w kupowaniu promocyjnych biletów lotniczych. Starałem się poczytać trochę na stronie i forum, że załapać co i jak. Rozumiem, że karty WizzAir forowicze uprzejmi użyczą i to nie jest problem, a Discount Club również da się od kogoś "pożyczyć" jeśli samego siebie wpisze na bilet (mimo, że nie musi lecieć)? Jeżeli rzeczywiście koszt wyrobienia sobie takiej karty nie jest duży (gdzieś czytałem, że ok. 120 zł?), jestem w stanie sam sobie ją zrobić, planuję dużo polatać : )
Do tej pory bardzo dużo jeździłem z dziewczyną autostopem (głównie zachodnia Europa), ale jeżeli da się tanio samolotem, to stop się zwyczajnie już nie opłaca ; )
Mamy przerwę semestralną na studiach od 9.02.2013 do 17.02.2013 i chcielibyśmy wybrać się w jakieś ładne, ew. stosunkowo ciepłe miejsce. Myślałem o Włoszech (Rzym? Mediolan?), Hiszpanii (Barcelona?) Londynie czy Amsterdamie, ale jestem otwarty na propozycje. Warunki to co najmniej 3 dniowy pobyt (na mniej się nam szczerze powiedziawszy nie chce, chyba że cena ekstra, to 2 dniowy też będzie ok), zmieszczenie się w terminie ferii i stosunkowo niski koszt (myślę, że za same bilety z dodatkowymi opłatami w 2 strony chciałbym dać maksymalnie 300 złotych za 2 osoby).
Wylot najwygodniej z Bydgoszczy / Gdańska / Poznania. Studiujemy w Bydgoszczy, więc szukamy po pobliskich lotniskach. Oczywiście jeśli cena będzie dobra, to jesteśmy w stanie dojechać autostopem do dowolnego rodzimego lotniska, jednak wtedy lecimy najwcześniej w poniedziałek, 11.02,2013, żeby dać sobie zapas czasu na dotarcie.
Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie, mile widziana jakakolwiek pomoc. Oczywiście najchętniej przyjmę gotowe rozwiązanie ("masz tu ten i tamten lot, daj znać czy chcesz, to kupię ci z mojej karty"), ale bardzo ceniona będzie też porada w stylu "szukaj na tych stronach i na tych, a na oferty typu takiego w ogóle nie patrz, bo to naciąganie. I koniecznie wyrób sobie kartę rabatową taką, a taką".
Mam nadzieję, że podróż się uda, nabierzemy wprawy i wkrótce stanę się aktywnym poszukiwaczem podniebnych promocji.

Pozdrawiam,
Michał
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 28 Lis 2012 17:26 

niebieski
W takiej cenie z podanych lotnisk tylko Londyn w opcji wylot Poznań, powrót Gdańsk lub odwrotnie za ok. 300 zł RT za 2 osoby. Na 3-4 dni, przy czym to cena z Wizz Xclusive Club, więc dochodzi jeszcze 130 zł (ale karta ważna na rok i jesli planujesz sporo latać to się zwróci). Z Katowic w tej cenie jeszcze Bergamo.

Ale można jeszcze spróbować trochę poczekać, w grudniu na ten termin powinny być jakieś promocyjne ceny, np. dziś jest na styczeń Barcelona z Katowic za 44 zł od osoby.

#3 PostWysłany: 29 Lis 2012 09:00 

Rozumiem, dzięki za pomoc. A generalnie w jakim odstępie czasowym najlepiej szukać kolejnych dat? Bo skoro mówisz, że teraz na styczeń, to jak poszukam za 2 tygodnie, to może być na luty? I wyszukujesz w jakiejś specjalnej wyszukiwarce czy po prostu na stronie WizzAir?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości