Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 16 Lis 2024 23:49 

@pyra2 Dziwi mnie twoja nerwowa rekcja. Wiele osób interesuje się możliwościami dolotu do Japonii w okresie wakacji i czyta ten wątek. Warto zdawać sobie sprawę jakie okresy lepiej ominąć jesli to możliwe. Sam wskazujesz praktycznie całe wakacje od 27 czerwca, wiec czemu odbierasz moj wpis jako uderzenie w Twoje plany, ale sformułowanie " Jako dziecko osoby, która jest geografem z wykształcenia, znam japoński klimat i jest to świadoma decyzja o podróży" dałbym od razu do pierwszego wpisu to by wiele wyjaśniło z kim mamy do czynienia :twisted:

Moim zdaniem jest za wcześnie na promocje na okres wakacji i trzeba będzie poczekać do początku 2025 roku. Dobre ceny sięgają końca maja, początku czerwca i w grę wchodzi wylot z Budapesztu, Pragi albo Oslo i te miejsca warto śledzić w wyszukiwarkach np. google flights. Na żaden promocje Lotu bym nie liczył w tym okresie.
 PM off
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 17 Lis 2024 00:22 

Nie jest nerwowa, jednak twoja odpowiedź została przeze mnie odebrana jako protekcjonalna, ja zasadzie, ot głupi chce do Japonii latem.
Jeśli się myle, przepraszam.
Poważnie doceniam chęć pomocy, akurat rada np z Oslo cenna. Będziemy szukać. Mam nadzieje, ze nie przegapię "złotej promocji"
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Lis 2024 12:28 
Awatar użytkownika

platynowy
-- 17 Lis 2024 12:28 --

Ale chcecie się pokłócić. @pyra2 dorzuciła, a @greg1291 nie wrzucił oferty.

Da się jeszcze do FUK i NGO, żeby nie było spamu. ;)

-- 17 Lis 2024 12:28 --

Ale chcecie się pokłócić. @pyra2 dorzuciła, a @greg1291 nie wrzucił oferty.

Da się jeszcze do FUK i NGO, żeby nie było spamu. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 21 Lis 2024 01:13 

Osaka z Budapesztu z całodniowym stopem w Pekinie. w środku wakacji. Termin przykładowy, bo mimo że pokazuje wyszukiwarka ceny ponad 3600 zł RT to w innych datach też schodzi poniżej 3000 zł. We wrześniu ceny schodzą do 2700 zł, a to Tokio nawet do 2560 zł.

Załączniki:
Tokio.png
Tokio.png [ 97.8 KiB | Obejrzany 1530 razy ]
Osaka.png
Osaka.png [ 101.66 KiB | Obejrzany 1532 razy ]
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 21 Lis 2024 12:37 
Awatar użytkownika

platynowy
A w styczniu do 2000. Tak wiesz z czego ten przykład. ;)

BTW, cena powyższa nie wyszukiwalna.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 21 Lis 2024 13:13 

@greg1291 poza lipcem, tym jednym terminem, reszta niestety nie wpisuje się w zakres dat
wrzesien nie pasuje, mimo iz tani.
Jeśli masz inne daty, trasy, z chęcią przyjmę. Dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 21 Lis 2024 13:30 

Ceny sprawdzałem po północy i były do kupienia. Nie wiem czemu kogoś dziwi, że kilkanaście godzin później już tych biletów nie ma. Nie ma innej drogi jak codziennie sprawdzać ceny, bo przecież ceny są dynamiczne, a same kalendarze nawet na google jak się okazuje też trzeba przeklinać. Widoczne np. w marcu ceny po 1810 zł potrafią po aktualizacji skoczyć do 3400 zł, ale jak sprawdzałem wczoraj to te 3670 zł to niektóre po przekierowaniu spadały do 2900 zł RT. Nie ma zatem innej metody jak szukać i samodzielnie sprawdzać i to wszystkim polecam i to zanim wpisy wylądują na stronach podróżniczych, by potem nie było wpisów że nie ma już w tej cenie.
 PM off
katka256 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 21 Lis 2024 14:12 
Awatar użytkownika

Sprawdź sobie loty z Mediolanu. Ceny oscylują w pobliżu 700 euro
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 25 Lis 2024 20:20 

Dokąd
ICN, Japonia

Data wylotu
Wrzesień/Październik

Data powrotu
Wrzesień/Październik

Długość pobytu
21

Bagaż
Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
2

Sam znalazłem
Qatar + Air China - WAW lub BER za 3400 PLN

Dodatkowe informacje
Interesuje mnie lot do Seulu, a następnie Japonia lub Japonia, a potem Korea w stosunku 5 dni Korea, reszta Japonia.
Uważacie, że to cena ok i warto brać czy mimo wszystko czekać ? Jak mam zbić cenę do 3000 to aż tak mi nie zależy, ale już 1k niżej jest warty zainteresowania.
Tak jak czytam, że Budapeszt czy Mediolan to cena naprawdę musiała by być bardzo atrakcyjna aby dojechać.
Będę wdzięczny za sugestie
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Lis 2024 15:54 

niebieski
Etihadem kombinacja OJ WAW-ICN, KIX-WAW - ok. 3200zł, np 9.9-1.10. Chyba tak byłoby taniej, niż dokupywać RT Korea-Japonia.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Lis 2024 20:20 

Dzięki za podpowiedź. Może nie wyraziłem się jasno powyżej. Dlatego wyjaśniam :)
Nie zależy mi na RT między Koreą, a Japonią.
Trasa ma wyglądać następująco:
1. Polska/Berlin -> Korea (5dni) -> Japonia (15 dni) -> Polska/Berlin
2. Polska/Berlin -> Japonia (15 dni) -> Korea (5dni) -> Polska/Berlin

Jest jeszcze 3 opcja -> ja nie zrozumiałem powyższego posta ;)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 29 Lis 2024 09:00 

niebieski
Racja, niedoczytałem. Tak czy owak cena 3200 jest IMO całkiem OK.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość