Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2012 11:40 

Witam!
2 listopada wybieram sie do Vancouver, i na stronie skyscanner.pl znalazlem bilety za około 3000 zl. Bilety z najkrótszym czasem oczekiwania na przesiadke sa dostepne w zestawieniach lini lotniczych - nie u jednego przewoznika.
To polaczenie by wygladalo mniej wiecej tak:

WAW -> LHR British Airways
LHR - > YVR Iberia

YVR -> LHR Iberia
LHR -> WAW LOT

I tutaj pojawiaja sie nurtujace mnie pytania:
1. Czy odprawiajac bagaz rejestrowany w Warszawie musze w Londynie wziac go z taśmy i ponownie sie z nim odprawic przy stanowisku Iberi? Tak samo z powrotem? Czy po przylocie do Londynu Iberią musze się pozniej ponownie z moim bagażem rejestrowanym odprawic w Locie?
2. Czy karta pokladowa wydawana jest na tylko jeden odcinek podrozy? Czy zostanie mi wydana na cala trase w jedna strone?
3. Czy Iberia posiada darmowy bagaz rejestrowany?
4. Czy moge sie spodziewac spadku ceny? Jeszcze pare dni temu bilety kosztowalu ok. 2600 zł a dzisiaj ponad 3000 zł. Nie kupilem wczesniej bo skradziono mi karte i musiałem czekac na wyrobienie nowej.
5. Znalazlem tez przelot British Airways za ok 3100 zl. No ale chyba plusem jest to ze jest to jedna linia lotnicza na wszystkich odcinkach. Ale z powrotem polaczenie na Lotnisku w Heathrow trwa ok 20 godzin :/

Dzieki za odpowiedzi i sugestie

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 07 Paź 2012 13:09 

niebieski
Jeśli to wszystko jest w jednym wyszukiwaniu to znaczy, że jest na jednym bilecie, zatem bagaż przechodzi automatycznie i nie ma drugiej odprawy ;) Karta wydawana jest również na wszystkie odcinki. Co do lotu LHR - YVR to na pewno jest obsługiwany przez British Airways, bo Iberia z nimi współpracuje, a sama nie lata na tej trasie. Limit bagażu jest taki jaki w British Airways.

Podaj dokładne daty wylotu i powrotu, spróbuję coś taniej znaleźć.

#3 PostWysłany: 07 Paź 2012 13:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
1. Bagaż nadany w Warszawie odbierzesz dopiero w Vancouver.
2. W Warszawie dostaniesz 2 karty pokładowe na oba loty.
3. British Airways, bo to nim będziesz leciał a nie żadną Iberią, posiada bagaż w cenie biletu.
4. Tego nie wie nikt... ale skoro do podróży został niecały miesiąc to na jakieś 90% cena będzie już tylko rosła.
5. Co to za różnica czy jedna linia czy więcej - i tak musisz zmienić samolot, a bagaż i tak odbierasz dopiero w porcie docelowym. Czy jedna linia czy 5 to podróż będzie wyglądała identycznie.

I tak jak już wspomniałem wyżej - loty o których piszesz "Iberia" to w rzeczywistości loty liniami British Airways, po prostu sprzedawane są na numerach Iberii. Jeśli słabo się orientujesz w tematyce lotniczej to tego nie zgłębiaj tylko zaufaj - po prostu kup taki bilet jaki Ci wyświetla (czyli "Iberia"), a na odcinkach LHR-YVR i YVR-LHR będziesz leciał Britishem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Paź 2012 13:46 

dzieki wielkie za odpowiedz!

dokladna data wylotu to 02.11.2012 a powrot 12.11.2012 r.

Czyli chyba nie pozostaje mi nic innego jak kupic bilet w tej cenie...

Pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Paź 2012 14:12 

czy polecacie kupowac bilety laczone przez portal airtickets.com ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Paź 2012 17:43 

chciałem jeszcze zapytac czy czekajac na przesiadke 22 godziny mam dostep do swojego bagazu rejestrowanego ? czy ten bagaz zostaje w jakiejs poczekalni?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2012 17:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
kamil92sm napisał(a):
chciałem jeszcze zapytac czy czekajac na przesiadke 22 godziny mam dostep do swojego bagazu rejestrowanego ? czy ten bagaz zostaje w jakiejs poczekalni?

Zależy to wyłącznie od Ciebie - jeżeli chcesz dostać bagaż to poproś przy odprawie w porcie wylotu o oklejenie bagażu tylko do pierwszego portu przesiadkowego i wtedy odbierasz go normalnie z taśmy, jak wszyscy pasażerowie, którzy kończą w tym miejscu swoją podróż. Potem analogicznie nadajesz ten bagaż na drugi lot tak jak byś się normalnie odprawiał.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Paź 2012 11:15 

niebieski
Można się zastanowić nad lotem od 01.11 do 10.11 na Kayak.com - za 3062 złote bez długich przesiadek ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości