Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lut 2023 12:34 

• Głównie Wrocław. Ew. Katowice, Kraków, Warszwa - centralna Polska

Dokąd
  • Gruzja - Kutaisi

Data wylotu
  • 10.07.2023

Data powrotu
  • 20.08.2023

Długość pobytu
  • 6-7 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Grudzień - 400 złotych, Obecnie - 1100 złotych....

Dodatkowe informacje
  • Ahoj wszystkim podróżnikom,

Na początek nadmienię, że dopiero zaczynam przygodę z wyszukiwaniem, względnie, tanich biletów.
    Moim pierwszym kierunkiem jest od dawna upatrzona Gruzja (wiem, żałuję że dopiero teraz ale cóż...)

W Grudniu bilety oscylowały w przedziale 350-500 złotych tylko wtedy nie mogłem ich kupić...
    Widzę, że obecnie bilety nigdzie nie schodzą poniżej 1 100 złotych.

Czytałem jakiś artykuł w którym w 2022 roku bilety na Gruzje potrafiły zejść z ceny do 50% na wiosnę względem nowego roku.

Jestem ciekawy jakie są wasze doświadczenia ? Kiedy można się spodziewać najlepszych cen ?
    Z waszego doświadczenia ceny wróca jeszcze do tych niższych przedziałów ?

Z góry wielkie dzięki każdej dobrej duszy! :D
 Profil Relacje PM off  

Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨ Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨
All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN
#2 PostWysłany: 11 Lut 2023 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Może stanieją, może nie, trudno powiedzieć.
A tak bardziej serio, to sprawdź ceny na okres od dzisiaj do sierpnia i zobacz jak kształtują się na za miesiąc/dwa/trzy. Na marzec i kwiecień są aktualnie ceny oscylujące nawet w okolicach 150 zł w dwie strony. Na maj za około 500 zł. Na tej podstawie można przypuszczać, że 1100 zł to dużo i powinny spaść. Weź natomiast pod uwagę, że lipiec i sierpień to szczyt sezonu i tak niskie jak na marzec to pewnie nie będą.
Ja na Twoim miejscu zdecydowanie wstrzymałbym się z zakupem, bo 1100 zł to zdecydowanie za dużo za ten kierunek. Ale sprawdzaj sobie dwa razy w tygodniu jak kształtują się ceny, do tego (szczególnie jeśli chcesz lecieć z bagażem rejestrowanym) monitoruj czy LOT w ramach swojej szalonej środy nie wrzuca w dobrej cenie (500-700 zł) Tbilisi na wakacje, i pewnie gdzieś w kwietniu/maju ceny będą lepsze.
Cicha_Woda lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 11 Lut 2023 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 224 064
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Zwróć uwagę, że na wiosnę 2022 roku dopiero następowało ożywienie podróżnicze, a kolejne kraje luzowały lub znosiły obostrzenia wjazdowe czy obowiązujące na miejscu, a do tego doszły jeszcze problemy kadrowe i na ziemi i w powietrzu. Zatem rok 2022 nie może być traktowany jako reprezentatywny dla kształtowania się cen ;) Rada @Pabloo by przejrzeć cały kalendarz cen i rozważyć też lot LOTem jest najlepsza. Ja dorzucę jeszcze jedną drobną. Jak chcesz tanio latać to bądź elastyczny i miej plan zapasowy czyli obserwuj jeszcze jeden, a najlepiej ze dwa inne kierunki. Zwłaszcza, że jak sam mówiłeś z Gruzją trochę czekałeś, to ostatecznie może lepiej jest poczekać jeszcze rok? A nabyte doświadczenie ze zmian cenowych wykorzystasz do kupienia biletów w optymalnym momencie :D
 Profil Relacje PM off
tanhayi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 13 Lut 2023 10:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Bardzo tania Gruzja jest tylko w okresie first minute lub super last minute. Wysoki sezon okupowany jest przez biura podróży. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
elpatafiano lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 2 gości