Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Wrz 2012 15:39 

Zbanowany
Witam

Poszukuję lotu jak w temacie. Preferowane miejsce docelowe to Santo Domingo. Zakres dat to 26.01-10.02, tak żeby przynajmniej 7-8 dni spędzić na miejscu.

I pytanie czy ktoś z Was może wie czy bardziej opłaca się wykupić pełną wycieczkę (np. z niemieckiego biura podróży), czy składać na własną rękę. Nie ukrywam że główny cel podróży to wypoczynek :)

Z góry dziękuję za wszelkie informacje i sugestie

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Wrz 2012 15:50 

To zal.co cie interesuje ja poskladałem z przelotem z Paryza za okolo 2tys wraz z willa na polwyspie Samana.
2 tyg pobyt,willa nie ukrywam ze wypas.
 PM off  

#3 PostWysłany: 10 Wrz 2012 16:30 
Awatar użytkownika

Cytuj:
To zal.co cie interesuje ja poskladałem z przelotem z Paryza za okolo 2tys wraz z willa na polwyspie Samana.

Czy mógłbyś proszę tak krok po kroku opisać jak wyglądało to wszystko u Ciebie? Tzn...skąd lot,ile czasu na ew. przesiadkę, gdzie rezerwowałeś hotel,jak z wyżywieniem itp. No i kiedy to było.
Marzy mi się dominikana ale ile bym nie szukał to wychodzi mnie zawsze grubo powyżej 4 tyś za łepka... :(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Wrz 2012 21:17 

Zbanowany
ZMR napisał(a):

Zależy na typowym wypoczynku - więc hotel blisko plaży itp (dla 2 osób) :) O ile hotelu znalezienie to nie problem przez booking.com czy tripadvisora, o tyle tani bilet jest problemem.

Ale oczywiście chętnie zapoznam się z tym co złożyłeś.

#5 PostWysłany: 11 Wrz 2012 14:04 

Zbanowany
Swoją droga to dziękuję za takie propozycje na priv. Liczę że znajdzie się ktoś kto pomoże bezinteresownie :)

Daf napisał(a):
Hej,
widziałem Twój post na forum o locie do Dominikany. Zajmuje się wyszukiwaniem biletów lotniczych po dobrych cenach. Mógł bym Ci coś znaleźć jeśli chcesz. Tylko od razu mówię, żeby potem nie było rozczarowania, nie mam żadnej firmy i robię to po godzinach jako dodatkowa praca, więc pobieram za to kasę. Chociaż mimo mojej prowizji i tak lot jest dość tani. Kasę przelewa się na moje konto i o tym też muszę wspomnieć bo niektórzy boją się przelewać pieniądze do obcej osoby.
Chciałbym się zapytać czy chcesz żebym coś Ci znalazł? Korzystam z legalnych metod, chociaż nie podaję linków gdzie znalazłem lot bo to już jest moja tajemnica.
Pozdrawiam,
Kuba

memberlist.php?mode=viewprofile&u=3254

#6 PostWysłany: 11 Wrz 2012 15:33 

Hej
Też planuję wakacje w tym terminie w rejonie Ameryki Płd. Na razie znalazłam San Juan w granicach 3tys za tydzień, ale mam nadzieję, że jeszcze to obniżę. Lotu szukałam z tą podpowiedzią
http://www.fly4free.pl/karaiby-portoryk ... d-1814-zl/ ,a hotel na booking.com
Pozdrawiam
Ania
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Wrz 2012 16:50 

A oto moja prywatnie sklecona Dominikana.Bo od jakiegos czasu chodziła zamna Dominikana ale najtaniej wyszukiwalem bilety po 1,8tys pln.
Choć mialem międzylądowanie jedynie to moge stwierdzic ze jesli wolicie bardziej urozmaicone i ciekawsze miejsce niź tylko plaźe to polecam Kostaryke 2h lotu dalej.
W promocji ktora miala miejsce jakis czas temu lini Air Caraibes na ogolnie pojete Karaiby zakupilem:

04.10 WRO-BVA 30pln ? FR
05.10 ORY-SDQ 550pln Air Caraibes

19.10 SDQ-ORY 550pln Air Caraibes
20.10 BVA-WRO FR 16pln FR

badź opcjonalnie jesli zechce zostac w Paryzu:

22.10 BVA-Wilno W6 30pln
22.10 Wilno-WAW Simple Exe. 24pln
22/23.10 powrot WAW-LCJ

Wybralismy miejsce na pobyt ktore nas bardziej intersuje niź skomercjalizowane wybrzeźa.
Padło na Półwysep Samana!
Zanim i jego czar pryśnie pod zabójczymi last minetami masowej turystyki.

http://www.dominikana.org.pl/polwysep-samana/

Wynajeliśmy wspolnie wille/dom.Chyba ta..hehe.Nie pamietam dokladnie.Domek wyszedł 850 pln na osobe.
Plus po przylocie wznajmujemy auto/5 osobowe za okolo 136$ na tydzien czasu z racji tego ze musimy przejechac taxi 250km na półwysep a koszt to 170$.
Co daje:27$ na osobe za 7dni wynajmu auta.

http://www.holiday-rentals.co.uk/Caribb ... /p5875.htm

Całość oceniam na:2,5tyś. wraz z kosztami pobytu bez jakis fajerwerków typu kursy PADI itd. co sądze ze jak za 2 tygodnie jest dobra cena wraz z przelotem.
Choć widzialem zorganizowanie pobyty za 2,7tys.pln w w lastach.

Ostatnio edytowany przez ZMR 12 Wrz 2012 13:18, edytowano w sumie 2 razy
 PM off  

#8 PostWysłany: 11 Wrz 2012 16:56 
Awatar użytkownika

No dobrze. A jak było u was z kwestią jedzenia? Sami pichciliście czy może codzienny wypad na miasto?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Wrz 2012 00:56 

Jeffrey napisał(a):
No dobrze. A jak było u was z kwestią jedzenia? Sami pichciliście czy może codzienny wypad na miasto?

Widze ze nie zrozumiales postu.
Jeszcze tam nie bylem:).Zabardzo wybiegasz w przyszlość.
Pozatym ceny jedzenia oraz rumu nie sa tam wygorowane:).
I przy takiej pogodzie to raczej jada sie owoce i owoce morza.A wiec lekko i zdrowo.
Co do miasta to najbliźsze to Las Terrenas ale to raczej wioska.
Wiec pewnei zrobimy zakupy poprostu na tydzien czasu w jakims markecie i tyle.
 PM off  

#10 PostWysłany: 14 Wrz 2012 01:16 

niebieski
Nie trzeba na bilet wydawać "grubo ponad cztery tysiące". Jeśli chcielibyście jakieś bezproblemowe loty z Warszawy do Santo Domingo (na jednym bilecie, bez problemów bagażowych i tak dalej) to Kayak.com pokazuje Lufthansę za 3450 złotych od 26.01.2013 do 09.02.2013 ;) W tych samych datach Momondo.com pokazuje loty już od 2921 złotych (Delta Airlines), przez 3013 złotych (Lufthansa) do droższych. Na Kayak.com są też loty z Gdańska, na przykład od 26.01.2013 do 07.02.2013 za 2791 złotych. Niższa o 20 złotych jest cena z Poznania, a taka sama jest z Krakowa.

Można rozważyć także lot od naszych sąsiadów, na Kayak.com. Z Pragi można lecieć za 2811 złotych od 26.01.2013 do 09.02.2013, a w każdej okolicznej dacie za jedynie 12 złotych więcej. Podobnie jest z Berlinem.

#11 PostWysłany: 14 Wrz 2012 12:12 

Za tyle to sie lata dookola świata:).
Lepiej poczekac i wyrwac Dominikane tak do 2tys.No i znacznie bardziej polecam Kostaryke jesli bedziesz miec taka okazje.
 PM off  

#12 PostWysłany: 14 Wrz 2012 15:04 

niebieski
Za trzy tysiące dokoła świata? Come on, daj mi ofertę :)

#13 PostWysłany: 14 Wrz 2012 18:20 

Bo to raz byly takie tematy?3-4tys. i ziuuu!No blizej 4tys. ale jednak.Takie Karaiby to warto lapac w promo.
No ale zal.jaki kto ma tryb zycia,pracy i czy moze sie dostosowac do terminu a nie odwrotnie.
 PM off  

#14 PostWysłany: 14 Wrz 2012 18:40 

niebieski
viewtopic.php?f=18&t=18349&start=150
Dzis wrzuciłem dominikanę za 699 euro . Hotel+ samolot .Może w tym terminie też są co szukasz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości